Apa BIO Hamamelis Virginiana

Apa de hamamelis are un efect tonic, astringent si purifiant pentru tenul mixt sau gras, ingrijeste delicat pielea sensibila ori iritata. Favorizeaza microcirculatia si este recomandata pentru probleme venoase ori cuperoza.

Arbust tufă sau arbore mic (3-5 m) originar din America nord este de asemenea cultivat în Europa ca plantă ornamentală. Frunzele sunt bogate în tanin, ca şi la struguri, cu proprietăţi antioxidante şi tonice pentru capilare. Se utilizează atât intern cât şi extern. Hamamelisul sau nucul vrajitoarelor este un arbust raspandit in padurile din America de nord si Canada, foarte rezistent la temperaturi scazute. Are flori ciudate sub forma de fasii galbene inguste ce apar impreuna cu fructele toamna tarziu spre iarna.

Extractul de hamamelis a fost utilizat de generatii datorita proprietatilor sale calmante, circulatorii si astringente. Azi o serie de remedii naturiste au la baza extracte din hamamelis, recunoscut de Farmacopeea Europeana pentru aplicatii in cazul insuficientelor venoase, flebite, hemoroizi ori diverse alte afectiuni cutanate.

vezi aici produse pe baza de hamamelis

Metoda de obtinere: obtinuta prin distilarea parților aeriene a plantei Zona geografica de provenienta: Franța

Proprietati: astringent, purifiant, circulator, tonic venos, fermizant, previne usor transpiratia.

Recomandari: pentru toate tipurile de piele, in special tenul gras, mixt; ingrijirea tenului cuperozic, piele sensibila, iritata, pielea fragila, delicate, contuzii, intepaturi de insecte, picioare grele, zone cu deficienta circulatorie.

Utilizari in cosmetica. Se poate aplica direct pe piele, nediluata. Poate fi incorporata in compoziții cosmetice in loc de apa sau in combinație cu alte ape florale la faza apoasa. Incorporata intr-un gel anticearcan. Incorporata in creme pentru pielea afectata de cuperoza. Ca ingredient in serumuri contur de ochi. Inclusa in lotiuni sau sub forma de comprese pentru ameliorarea varicelor si a sindromului de picioare obosite si grele . Inclusa in loțiuni pentru ingrijirea pielii iritate, sensibile. Se poate folosi ca ingredient in loțiuni dupa ras sau ca ingredient in deodorante lichide.

Combinatii recomandate. Alaturi de uleiul de tamanu sau ulei de chimen negru intr-o lotiune circulatoare. Combinata cu ulei esential de chiparos si/sau menta pentru picioare grele. Combinata cu pudra de alaun si ulei esential de palmarosa pentru un deodorant natural. Combinata cu apa de immortelle ori cistus pentru cearcane. Impreuna cu gelul de aloe vera si extract de castravete pentru fermitatea si hidratarea tenului. Alaturi de ulei de jojoba si ulei esential de rozmarin pentru formularea unei lotiuni de ten gras.

 

 

mydressing.ro