depurtat.ro

Cum arată preferințele românilor pentru munca în străinătate? Nu mai este demult o surpriza faptul ca din ce in ce mai multi romani prefera sa lucreze in strainatate, indiferent de domeniul in care activeaza. Daca in urma cu 10 ani, job-urile in strainatate cele mai cautate erau cele ce nu presupuneau o pregatire anterioara in domeniu, in ultima vreme au aparut si locurile de munca cu un grad mai mare de complexitate, si eventual mai bine platite. Tinand cont de faptul ca salariul minim in Romania a ajuns undeva la jumatate din plata pentru servicii in domeniul agriculturii de exemplu, un loc de munca mai bine platit, in domenii precum turismul, entertainmentul sau sanatatea sunt din ce in ce mai cautate. Bine de stiut ca oferta este variata, din ce in ce mai multe tari apreciind calitatea muncii angajatului roman, si, chiar daca la nivel declarativ politic inca nu exista un preponderent DA angajarii de muncitori romani, pe piata muncii apar din ce in ce mai multe job-uri, sezoniere sau pe perioada nedeterminata, pentru cei au deja o meserie in Romania. 

yves-rocher.ro

 

 

Daca odata cu deschiderea granitelor pentru muncitorii romani, taxele, comisioanele si platile serviciului de intermediere presupuneau plata unor mici averi, acum multumita expansiunii recrutarii online costurile sunt minime. In cazul in care cautati un loc de munca in strainatate, in Anglia, Spania, Italia, Germania, Danemarca, Suedia, Franta, Irlanda (practic in orice tara europeana recunoscuta pentru faptul ca salariul mediu este suficient pentru un trai decent cat si pentru a strange o suma de bani de pus deoparte pentru zile negre), va recomandam sa va completati CV-ul gratuit pe site-ul Tjobs.ro. Veti descoperi peste 7000 de oferte de la angajatori din peste 28 si de tari.

 

1 din 3 români preferă să lucreze în HOTEL – TURISM în străinătate

 

În 2015 românii au preferat să lucreze în domeniul hotel-turism: 34% dintre români preferă să lucreze în acest domeniu conform datelor Tjobs.ro. În același timp și ofertele de muncă pe același departament au acoperit un procent de 45% din numărul total de oferte de muncă în străinătate. Următoarele locuri de muncă preferate de români sunt cele din departamentele: construcții, agricultură, domeniul transportului și cel de îngrijire bătrâni. În anii precedenți prima alegere a fost domeniul construcțiilor, iar în anul 2011 domeniul agriculturii.

epantofi.ro

 

Marea Britanie, in topul preferințelor românilor când vine vorba de muncă

 

Cea mai căutată țară de români pentru a munci în străinătate este Marea Britanie, următoarele țări preferate de români au fost în 2015: Germania, Franța, Italia și Olanda. Olanda, Belgia, Danemarca și Suedia sunt în top 10 opțiuni pentru alegerea jobului în străinătate, tot anul acesta, o tendință nouă.

 

Marea Britanie are nevoie de angajati romani

 

Contrar speculațiilor la nivel politic și implicit mediatic, țara care acoperă cel mai mare procent din totalul ofertelor de muncă din străinătate adresate românilor pe Tjobs.ro, este Marea Britanie, care acoperă 42,44% din numărul total de locuri de muncă ofertate românilor în anul precedent. Următoarele două țări au un număr de oferte similare: Grecia, urmată de Germania, după care urmează Italia și Danemarca. Danemarca se află pentru prima data în top 5 tări cu oferte de muncă adresate românilor.

 

Românii mai atenți în alegerea jobului

 

În timp ce în urma cu 8-10 ani pe Tjobs.ro un român aplica în medie la 6-7 joburi în același timp, în prezent românii sunt mai selectivi în ceea ce privește alegerea unui loc de muncă în străinătate. Astfel că rata aplicării, conform datelor statistice Tjobs.ro, este de 1,36 aplicări de la o singură persoană la joburi. Românii sunt solicitați la muncă în străinătate pe diverse domenii unde alte naționalități nu au persoane calificate sau pregătite așa cum avem încă la noi în țară.

 

Nevoile majore de personal român

 

Domeniul Hotel – Turism ocupă un loc important din totalul ofertelor de muncă. Următoarele domenii în care românii sunt la mare căutare, sunt: personalul medical, îngrijire bătrâni, vânzări (9%) și domeniul transporturilor (rutier, feroviar, aerian, naval). Un exemplu de domeniu în care românii sunt aproape ”vânați” este domeniul industriei, unde, operatorii CNC și programatorii CNC sunt la mare căutare. Astfel că francezii, englezii, olandezii, sunt dispuși să platească salarii de peste 2.000 de euro net pe lună, plătesc de multe ori transportul și cazarea, doar pentru a putea beneficia de acești specialiști.

 

Asa ca nu sta deoparte, merita sa iti completezi CV-ul pe Tjobs.rochiar in cazul in care nu ai luat o decizie clara daca iti doresti un loc de munca in strainatate.

answear.ro