Tineti minte filmul Back to the Future II (Înapoi în Viitor II) in care se arăta un viitor în care încălţămintea „inteligentă” se adaptează automat pentru potrivire perfectă cu piciorul tău, prinzând şireturile şi activând funcţii avansate pentru confort. Ei bine, viitorul este acum. Cel putin pentru incaltamintea Nike HyperAdapt.

Nike a realizat o pereche de pantofi sport cu aşa-numitele „power-laces” pe care fanii filmului au sperat să le cumpere din magazine la un moment dat. Anii anteriori, compania a oferit o ediţie limitată a pantofilor M.A.G. din Back to the Future la licitaţie, însă în 2019 vom putea cumpăra un nou model de pantofi inteligenţi cu tehnologie „adaptivă”, potriviţi mai ales pentru jucătorii de baschet.

Nike Hyper Adapt

Nike Hyper Adapt

Modul în care pantofii sport Nike HyperAdapt vor lega şireturile automat este ingenios şi seamănă cu cel din film, însă mecanismul este uşor modificat pentru a se potrivit cu condiţiile lumii reale. Atunci când utilizatorul introduce piciorul în pantof, un senzor poziţionat sub călcâi activează strângerea automată a şireturilor. Acestea se strâng până la un nivel considerat confortabil de utilizator. Intensitatea de strângere poate fi setată manual pentru ca pantofii să strângă automat şireturile la acelaşi nivel, la nevoie însă fiind posibilă şi ajustarea manuală a folosind două butoane poziţionate pe lateral.

Cat costa o pereche de adidasi High Tech Nike cu sireturile care se leaga singure?

Pentru a intra în posezia unei perechi de pantofi HyperAdapt, va trebui să scoatem din buzunar aproximativ 350 de dolari, mult mai puţin decât cei 720 dolari ceruţi pentru încălţămintea în serie limitată oferită anul anterior.

Adidasi Nike HyperAdapt cu sireturi care se leaga singure

Adidasi Nike HyperAdapt cu sireturi care se leaga singure

Adidasi Nike HyperAdapt cu sireturi care se leaga singure

Nike HyperAdapt – sireturi care se leaga singure

Alături de şireturile cu motor de strângere, Nike a implementat şi LED-uri colorate în aceşti pantofi, a căror funcţie nu este încă destul de clară. Ştim însă cu destulă siguranţă că Nike a încorporat în talpa pantofilor un sistem de suspensie cu arcuri, care ar trebui să confere pasionaţilor de sport un avantaj competitiv.

Exit mobile version