depurtat.ro

Afinele rosii (Merisor) uscate contin zaharuri, proteine, uleiuri, acid citric, acizi organici, acid malic, acid benzoic, provitamina A (betacaroten), vitaminele B1, B2 si C, tanin (ca si strugurii), saruri minerale, pectine, mirtilină, zaharuri, provitamina A, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Afinele sunt indulcite cu suc de ananas si nu contin zahar. 

yves-rocher.ro

Recomandarile afinelor rosii

Consumul de alimente crude va ofera ENERGIE, va ajuta la purificarea organismului, pot stimula sanatatea mentala si emotionalava ajuta sa dormiti mai bine, sunt delicate cu sistemul digestiv si ajuta la pierderea in greutate si diete de detoxifiere.

Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde.

Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriana, modificând favorabil flora patogenă intestinală, și antidiareică.

flanco.ro/

Afinele uscate, prin continutul ridicat de vitamine si minerale, ajuta la regenerarea vaselor de sange, la normalizarea glicemiei si la regenerarea purpurei retinei, neutralizarea infectiile din intestin, protejarea organismul impotriva radioactivitatii. Nu numai foarte aromate, ci si foarte sanatoase, aceste fructe pot fi folosite in salate, la deserturi, impreuna cu musli sau ca gustare intre mese.

100% fructe uscate de afine naturale

3,5 lei – reverifica pret

Afinul (nume științific Vaccinium myrtillus L.) este cunoscut popular drept afin de munte, afin negru, afene, asine, coacăz, merișor de munte sau pomușoară. Este un subarbust (arbust mic), stufos, rămuros, cu tulpina de culoare verde, lungă de circa 30-60 cm, cu ramuri anguloase. Frunzele sunt scurt-pețiolate, mici, ovale, denticulate (crestate pe margine), verzi pe ambele fețe. Florile sunt verzui roșietice, albe sau rozé cu petalele unite sub formă de clopoțel, dispuse câte 1-2 la axila (subțioara) frunzelor. Înflorește în lunile mai-iunie.

Indienii din America de Nord apreciau foarte tare merisoarele si le includeau des in hrana lor, datorita incredibilelor proprietati curative. Astazi, stiinta a confirmat efectele lor benefice: antiinflamator, astringent si detoxifiant, recomandandu-le in prevenirea si tratarea bolilor cronice, dar mai ales ca antiseptic al cailor urinare.

answear.ro