depurtat.ro

Avantaje și dezavantaje aspiratoare robot

Aspiratoarele inteligente sau aspiratoarele robot cu funcția de mop au multe avantaje, precum eficientizarea curățeniei prin curățarea atât a prafului, cât și a petelor de pe podea în același timp; economisirea timpului prin programarea acestora pentru a curăța în timp ce nu sunteți acasă; ușurința utilizării, deoarece nu este nevoie să mânuiți greutatea unui aspirator sau a unui mop, posibilitatea de a curăța zone greu accesibile, cum ar fi sub mobilier; posibilitatea de a se adapta automat la diferite tipuri de suprafețe, cum ar fi covoare sau podele dure și posibilitatea de integrare în conceptul de casă inteligentă SmartHome.

Părerile sunt împărțite, aspiratoarele robot cu funcție mop vin și cu o serie de dezavantaje și limitări. Aspiratoarele robot cu funcția de spălare au următoarele dezavantaje: costul mai ridicat față de aspiratoarele robot tradiționale sau mopurile robot; necesitatea schimbării sau umplerii rezervorului de apă și detergent în mod regulat; dacă aspiratorul nu este de calitate există chiar posibilitatea de a deteriora anumite tipuri de suprafețe, cum ar fi cele din lemn sau parchetul; și, deși s-au făcut pași importanți în baterii și reîncărcare autonomă, aspiratorul poate avea cicluri mai scurte dacă bateria nu este suficient de performantă.

Dacă sunteți interesat de achiziția unui aspirator robot cu funcție de spălare umedă a pardoselilor și covoarelor, vă recomandăm o selecție de modele de calitate, la prețuri decente pentru ceea ce oferă aceste modele, din oferta magazinelor online: eMAG, evoMAG, RobotWorld, Flanco și Cel.ro.

Cele mai bune aspiratoare robot

În modelele recomandate mai jos, am luat în considerare marca, capacitatea de aspirare, autonomia, funcționalitatea de aspirare și spălare umedă a podelei, existența filtrelor eficiente de reținere a prafului și alergenilor, precum și încadrarea corectă într-o plajă de prețuri ce conferă statutul de aspiratoare robot best buy.

Aspirator Rovus Robotic Vac & Mop 3 in 1

 • Aspiratorul Rovus Robotic Vac & Mop 3 in 1, cu funcție de mop. Funcționează pe toate suprafețele casei, de la covoare groase până la gresie. Roțile mari ale robotului îl lasă să urce peste covoare și tocurile ușilor de până la 1,5 cm înălțime. Senzorii pot spune când robotul este pe o suprafață nouă și poate modifica funcția, dacă este nevoie. Când este detectat un covor, aspirația este crescută automat pentru covoarele mai groase, care prind mai multă praf, murdărie și păr.
 • Bateria puternică face ca robotul să revină automat la stația de încărcare atunci când bateria este slabă. Când este complet reîncărcat, acesta va reporni acțiunea de măturat, aspirat și șters exact acolo de unde a plecat, muncind din greu pentru a vă oferi o casă mai curată. Îl găsiți doar la Top-Shop – Rovus, același proprietar al renumitelor saltele Dormeo.

Robot de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX, cu mop

 • Aspiratorul cu mop Roborock Cleaner S5 MAX este unul dintre cele mai vândute și recomandate aspiratoare inteligente din România, datorită funcțiilor multiple, eficienței la aspirare, spălare și uscare, mărcii XIaomi, și mai ales datorită prețului.
 • Dintre avantajele acestui aspirator robot menționăm: autonomie practic infinită, considerând că în momentul în care acumulatorul se descarcă, se retrage automat către priza de încărcare și reia ciclul de curățare. Controlul vocal sau prin aplicația mobilă ușurează nu doar efortul de aspirare ci și cel de programare, având multiple opțiuni de setare a spațiilor de curățat și programul de “muncă”.
 • Aspiratorul inteligent Roborock Cleaner S5 Max are un design slim, permițându-i astfel să ajungă în toate locurile din casă, vine cu protecție la scări sau alte obstacole și poate trece chiar și peste praguri de 1,5cm înălțime.
 • Ca și putere de aspirare, cei 58W ai săi îl fac să fie unul dintre cele mai puternice și eficiente aspiratoare robot. Este destul de evident că un aspirator robot de 30W chiar și cu pedigree nu poate aspira și curăța la fel ca unul de capacitate și putere mare.
 • Spuneam că este un aspirator marca Xiaomi, recunoscută pentru produsele de calitate la prețuri mai mici față de competitorii direcți Samsung, LG sau Philips, acest lucru se poate deduce și din cele peste 1300 de review-uri pozitive cu o rată de recomandare de peste 97%. Vezi mai multe review-uri și păreri despre Roborock Cleaner S5 MAX, aici.

Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975, 75W

Unul dintre cele mai puternice aspiratoare robot este modelul Rowenta X-Ploreri 95 7975, dotat cu un motor de 75W. Acesta este cel mai recomandat aspirator robot pentru persoanele care au animale de companie, fiind etichetat ca un produs Animal Care (echivalentul aspiratorului Rowenta clasic X=Pert 6.6 RH6878WO).

 • Acest aspirator este echipat cu tehnologia de aspirare 4 în 1: 2 perii laterale pentru colțuri și marfini, 3 perii centrale pentru toate tipurile de podele, un motor extra-puternic BLDC ce oferă o putere de aspirare de până la 12000 Pa și sistemul Aqua Power cu mop integrat pentru a curăța suprafețele: parchet din lemn sau laminat, gresie, covoare, mochetă etc.
 • Cu doar 60dB(A) ciclurile de curatat sunt silentioase iar sistemul SMART AQUA FORCE, permite aspirarea si spălarea simultană, indepartand eficient cele mai mici particule de praf, păr sau alte urme de murdărie inerente proprietarilor de animălute de companie.
 • Îl găsiți în oferta super-preț la eMAG dar și la Flanco și RobotWorld.

Recomandat pentru preț: Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite 34482

Acest aspirator robot cu funcție mop de la Xiaomi este recomandat celor care caută un model de buget, mai ieftin, dar care să aibă calitate superioară și locuințelor mai ferite de praf și murdărie. Nu ne înțelegeți greșit, aspiratorul își face treaba și își merită banii, dar este un model cu performanțe mai scăzute decât modele mai scumpe ante-prezentate.

Vine însă cu funcționalități utile și prezente pe majoritatea aspiratoarelor robot de top, precum:

 • navigarea inteligentă,
 • autonomie și reîncărcare automată,
 • poate fi controlat prin aplicația dedicata XIaomi,
 • excelează în evitarea obstacolelor, putând urca praguri și de 2 cm.

Îl găsiți la Flanco, la un preț redus cu 20%.

Robot aspirator iRobot Roomba s9+

Cel mai cel din punct de vedere performanțe, dar și din punct de vedere al prețului, unul dintre cele mai scumpe aspiratoare robot este Roomba S9+ iRobot. Însă este poate unul dintre cele mai bune aspiratoare robot din lume destinate uzului casnic, cu capabilități nu doar de inteligență artificială ci și de machine learning.

Mai bine de 25 de ani, iRobot® a fost pionierul global in industria robotica si a robotilor de larg consum. Robotii nostri aspirator Roomba® sunt proiectati folosind tehnologie inovatoare si expertiza in robotica pentru a va oferi produse optimizate sa va curete complet podelele.

 • Invata, mapeaza si se adapteaza casei: folosind tehnologia avansata de navigatie vSLAM®, robotul aduna peste 230400 de seturi de date in fiecare secunda, iar procesorul quad-core de 1,3 GHz le compileaza pentru a crea o harta exacta a casei. Imprint™ Smart Mapping va permite sa controlati ce camere sunt curatate si cand.
 • Curata dupa tine si dupa sine: isi goleste automat cosul de gunoi intr-un sac de unica folosinta care poate compacta si inmagazina pana la 30 de cosuri colecoare ale robotului, astfel incat puteti uita de aspirat cu lunile.
 • Operează într-un singur ciclu până la 350 de mp, 90 de minute pentru o capacitate de 90l, fiind recomandat chiar și spațiilor de afeceri.

Îl veți găsi la eMAG și la RobotWorld, însă chiar și reducerea substanțială de preț, tot il face de peste 2-3 ori mai scump decât un aspirator robot best buy.

Exit mobile version