depurtat.ro

Basmele Romanilor de Petre Ispirescu: o carte – bijuterie. Foarte bogat si atractiv ilustrata color, cartea contine 21 dintre cele mai cunoscute basme ale marelui scriitor. Textele sunt redate integral. CD-ul audio (80 de minute) ofera lectura celor mai importante trei basme din antologie: Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, Greuceanu, Praslea cel voinic si merele de aur.

yves-rocher.ro

Din cuprins: Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, Praslea cel voinic si merele de aur, Aleodor Imparat, Pasarea maiastra, Luceafarul de ziua si Luceafarul de noapte, Insir-te margaritari, Fat-Frumos cu parul de aur, Cele trei rodii aurite si altele. Micii cititori isi pot savura basmele preferate – nu numai citindu-le, ci si ascultandu-le inainte de culcare sau in timp ce calatoresc cu masina.

Basmele Romanilor - povesti pentru copii de Petre Ispirescu carti si cd audio

comanda online aici

epantofi.ro

Petre Ispirescu, a fost un editor, folclorist, povestitor, scriitor si tipograf roman, a trait intre anii 1830-1887. A fost un autodidact. La 12 ani a fost nevoit sa paraseasca scoala, dar nu a renuntat la ideea de a se instrui. A intrat ucenic la tipografie, sperand ca acolo unde sunt cărţi se poate şi studia. Pasiunea sa pentru folclor l-a determinat sa devină unul dintre cei mai mari folcloristi ai nostri. In anul 1872 a publicat Legende sau basmele romanilor,  ce cuprinde 37 de basme, este prefaţată de Vasile Alecsandri şi a apărut în 1882. Este cunoscut mai ales datorita activitatii sale de culegător de basme populare romanesti pe care le-a repovestit cu un har remarcabil. Opera lui Petre Ispirescu este una din cele mai însemnate opere ale literaturii romane.

Colectia de carti Legende sau basmele romanilor reuneşte, în volume legate cu măiestrie, scrieri remarcabile, integrale, însoţite de Glosare ce readuc în atenţia cititorului cuvinte pierdute de vreme. Documentarea a fost făcută din ediţii inaccesibile publicului larg până acum, ediţii vechi, uneori unicat, adunate din arhive şi anticariate. Tabelele cronologice cuprind momente importante din viaţa scriitorilor, care au marcat evoluţia şi creaţia acestora. Ghicitori şi proverburi, cuprinzând basme româneşti adunate de Petre Ispirescu de la povestitori populari, pe care le-a prelucrat, transformându-le în adevărate bijuterii, care au traversat anii fără să-şi piardă din strălucire.

vezi aici colectia de basme si povesti de Petre Ispirescu

answear.ro