Manual de supravietuire pentru proaspata mamica
Primele luni cu un bebelus
O proaspata mamica este nevoita sa faca fata multor probleme dupa nasterea copilului. Apar schimbari fizice si psihologice, este nevoie de o alimentatie potrivita pentru o incarcare adecvata cu energie, de exercitii dintre cele mai utile pentru a reveni in forma si pentru a avea parte de cateva clipe de relaxare, iar raporturile cu partenerul se schimba. In plus, senzatiile copilului, somnul, tipurile plansului, trusoul micutului, obiectele utile, bunicile, bonele, viata sociala – toate acestea nu vor face decat sa ii puna noi probleme proaspetei mamici.
Aveti in mana un manual pentru parinti amuzant si pretios, bogat in sfaturi, sugestii si mici trucuri pentru a „supravietui“ primelor luni de viata ale nou-nascutului cu bun-simt si ironie. In plus, mamele vor invata cum sa-si iubeasca mai mult copilul si chiar cum sa se iubeasca mai mult pe ele insele.
Cel mai fericit bebelus din lume
O carte extraordinara, ce vine in intampinarea unei nevoi uriase a parintilor de indrumare specializata pentru ingrijirea bebelusilor care plang mai tot timpul. Autorul te invita sa afli cum este perceputa lumea de catre copilul tau si sa inveti un program de tehnici foarte eficiente pe care el le-a folosit cu succes de nenumarate ori pentru calmarea bebelusilor. S-ar putea ca, initial, acestea sa ti se para oarecum ciudate, insa, de indata ce te deprinzi cu ele, vei vedea cat de simple sunt. Timp de mii de ani, parinti din toate colturile lumii le-au folosit cu succes ca sa-si linisteasca bebelusii… si, in curand, si tu vei face la fel! Cartea “Cel mai fericit bebelus din lume” ii invata proaspetii parinti in 336 de pagini:
- cum sa transforme primele trei, patru luni de viata ale bebelusului intr-o prelungire a vietii intrauterine.
- reflexul de linistire – cum sa descoperim si sa folosim „butonul“ magic ce linisteste plansul bebelusilor in primele luni de viata.
- cele cinci strategii simple, dar miraculoase – infasatul, pozitia pe o parte/pe burtica, sasaitul, leganatul si suptul – ce declanseaza reflexul de linistire.
- terapia cu alinturi – cum sa imbinam cele cinci strategii pentru a domoli si cele mai teribile colici ale bebelusului.
Masajul pentru bebelus
Ghid Practic
Masajul pentru bebelus, este un ghid practic indispensabil pentru a invata cum sa-ti masezi bebelusul. Peste 300 de fotografii inedite care arata, in detalii pas cu pas, toate gesturile pentru a realiza delicat si in siguranta masajul bebelusului tau. Explicatii si sfaturi practice ale unei profesioniste cu experienta despre diferitele tipuri de masaj pentru starea de bine a copilului, in functie de varsta.
Top 100 de piureuri pentru bebelusi
100 de mese usor de preparat pentru un bebelus sanatos si fericit
Cand preparati singuri mancarea bebelusului, nu numai ca economisiti mai multi bani decat daca ati cumpara de la firme din comert – ci puteti fi siguri astfel ca bebelusul mananca cele mai proaspete ingrediente si de cea mai buna calitate.
Aceasta colectie esentiala a lui Annabel Karmel cu cele mai gustoase piureuri prezinta 100 de retete usor de preparat, care il vor ajuta pe bebelus sa fie sanatos si fericit. De la introducerea primelor gusturi si perioada de intarcare pana la mesele bebelusilor cu varste mai mari, toate retetele sunt potrivite pentru copiii cu varsta de cel putin 6 luni. Si, cu toate aceste fructe preferate, cu bunatatea de legume si de peste original preparat, cu piureurile de carne cu paste, mancarurile vor fi atat de delicioase, incat veti dori sa le mancati chiar dumneavoastra!
Avem un copil! 0-3 ani
Grazia Honegger Fresco
Copilul de la nastere si pana la 3 ani. Ghid practic si complet pentru parinti. Este un ghid complet al evolutiei copilului de la nastere pana la varsta de trei ani ce ofera parintilor si celor care ingrijesc copilul raspunsuri corecte si concise la intrebarile firesti, calmand temerile inerente. Minunate fotografii color, numerose scheme si desene explicative va insotesc pas cu pas prin toate etapele de crestere a copilului.
Cartea este impartita in trei mari parti:
- de la nastere pana la varsta de un an;
- de la varsta de un an la doi ani
- de la varsta de doi ani la trei ani.
Fiecare parte cuprinde capitole care trateaza temele importante ale fiecarei varste: alimentatia, imbracamintea, siguranta in casa, transportul, somnul, plansul, sentimentele si emotiile, limbajul, miscarea si sportul, cosmarurile etc.
Multe pagini sunt dedicate in totalitate mamei, tatalui sau bunicilor. De asemenea, cartea contine tabele in care sunt evidentiate foarte clar etapele de dezvoltare a limbajului, miscarii si fazele dezobisnuirii de anumite obiceiuri.
Aceasta carte reprezinta munca unui intreg colectiv de specialisti: proiectul a fost initiat de Grazia Honneger Fresco, presedinta a Centro Nascita Montessori, apoi s-au alaturat acesteia o echipa de la Pro Juventute (o fundatie elvetiana care se ocupa de sanatatea si educatia copilului) si alti 30 de specialisti in pedagogie, medicina, psihologie, precum si numerosi parinti care au comunicat din experienta proprie.
Grazia Honegger Fresco a condus timp de 20 de ani Scoala Montessori din Castellanza (Varese) si a fost profesoara la Centri di Esercitazione ai Metodi dell Educazione Attiva. De asemenea, este autoarea a numeroase teste pentru educatori si parinti.