Selectează o Pagină

Jamie Oliver este un bucatar britanic, care detine mai multe restaurante din Anglia si gazduieste propriile sale emisiuni de televiziune. A scris mai multe carti de retete si alimentatie sanatoasa, si, avand in vedere popularitatea numelui sau, a inceput, de asemenea, propria sa revolutie alimentara in Anglia si America pentru a ajuta la lupta impotriva obezitatii si a lobby-ului pentru mancarea sanatoasa din cantinele scolare.

vezi colectia de carti Jamie Oliver

Jamie Oliver, cunoscut sub numele de Bucatarul dezbracat, a scris o serie de carti de bucate si este protagonistul seriilor de emisiuni de televiziune The Naked Chef (Bucatarul dezbracat). Inca din copilarie Jamie s-a familiarizat cu tehnicile si ustensilele folosite in bucatarie, a inceput sa gateasca la varsta de 8 ani, in localul parintilor sai. La varsta de 16 ani, Jamie si-a terminat studiile la Westminster Catering College si a inceput sa lucreze la River Cafe, unde norocul i-a suras atunci cand realizatorii unei mari companii de televiziune l-au remarcat intr-un documentar facut despre River Cafe in Londra. I s-a propus sa fie protagonistul primei serii din “Naked Chef”, (ulterior Oliver`s Twist) un show TV culinar, care a avut un urias succes. Jamie a scris mai multe carti: “The Naked Chef”, “The Naked Chef Takes Off”, “Happy Days” si “Jamie’s Kitchen”. Este de asemenea editorul revistei “British GQ”, colaborator al “Times Magazine” si are un editorial lunar in revista “Marie Claire”. A mai scris, de asemenea, “La masa cu Jamie”, “Acasa la Jamie” si “Cu Jamie prin Italia”. Va vom prezenta mai jos cateva dintre bestseller-urile din colectia de carti Jamie Oliver.

 

Set carti: Bucatarul se dezbraca … de secrete

 

Setul de carti, “Bucatarul se dezbraca… de secrete” contine urmatoarele volume scrise de Jamie Oliver (care pot fi cumparate si separat – click pe link):

  • Ierburi si mirodenii. Supe. Salate si dressinguri
  • Paste. Peste si fructe de mare
  • Alte retete cu peste. Carne de porc, vita, pasare si vanat. Legume
  • Leguminoase. Rizoto si cuscus. Paine
  • Deserturi. Supe de baza, sosuri si alte maruntisuri

 

Gateste in 30 de minute cu Jamie

O metoda revolutionara de a gati rapid mancare buna. Veti vedea cum sa puneti pe masa un meniu complet – in 30 de minute fix! Nu un singur fel de mancare, ci un intreg festin cu bunatati minunate.

“Daca sunteti ca mine – va place mancarea si, in plus, aveti cateva guri infometate de hranit cand ajungeti acasa (dupa o zi lunga!) – atunci dati-mi voie sa va prezint o metoda complet noua si revolutionara de a gati. In aceasta carte, intentionez sa va arat cum sa pregatiti o intreaga masa in timpul in care, de obicei, gateati un singur fel de mancare. Veti fi surprinsi de tot ceea ce veti fi capabili sa realizati in doar 30 de minute. Cu siguranta, eu am fost surprins!

Asta nu inseamna sa facem un compromis cu calitatea. Ci sa fim organizati, sa ne miscam rapid si sa folosim scurtaturi si trucuri inteligente pentru a pune iute pe masa farfurii cu mancare delicioasa. Fiecare dintre cele 50 de meniuri incluse aici a fost elaborat cu grija, asa incat sa nu induca o agitatie inutila – doar bucatarie sanatoasa si rapida. Am creat meniuri complete, formate din mancaruri care merg bine impreuna, si am conceput retetele intr-o maniera unica, usor de urmat. Acest mod de a gati inseamna sa folositi chibzuit fiecare minut, sa va amuzati muncind si sa readuceti in bucatarie atmosfera de altadata.

Probabil, va ganditi ca e un lucru dificil, dar eu va garantez ca veti reusi. Aruncati o privire inauntru, ca sa vedeti cam ce fel de mese ati putea pregati. Odata ce veti incepe sa gatiti in acest fel, nu numai ca va veti indragosti iremediabil de gastronomie, dar niciodata nu veti mai privi in urma.”

 

Jamie Oliver – “La masa cu Jamie”

 

Este o carte de bucate pentru toata lumea. Va ofera tot ce veti avea nevoie sa stiti vreodata despre cum sa va hraniti corespunzator, dumneavoastra si toata familia. Ce-ar putea fi mai important?

Cartea “La masa cu Jamie” nu seamana cu nici o alta carte de bucate. Pe langa cuptor, aceasta carte este cel mai important lucru care trebuie sa se afle in bucataria dumneavoastra. De ce? Fiindca ea nu va prezinta doar 120 de retete extraordinare, ci va ajuta sa alegeti un mod de viata.

Cartea nu va invata cum sa gatiti meniuri de restaurant, ci va ofera optiuni pentru a trai mai bine, impreuna cu familia. In majoritatea retetelor se folosesc ingrediente pe care le puteti cumpara de la orice magazin; in plus, veti gasi variante noi, accesibile ale felurilor dumneavoastra de mancare preferate – supe, salate, paste, carne, peste, deserturi si legume – precum si niste meniuri cu adevarat uluitoare. De exemplu, un intreg capitol este dedicat „umilului“ sandvis. Exista si o sectiune absolut geniala, intitulata „Arborele genealogic“, care va arata cum, pornind de la un principiu de baza, puteti sa va largiti repertoriul culinar si sa priviti mancarea intr-un mod cu totul nou. Un alt capitol este intitulat „Top 10“ si contine cele mai bune retete ale primelor zece mancaruri preferate pe plan mondial, conform parerilor a mii de persoane care au accesat site-ul lui Jamie. De asemenea, veti gasi sugestii privind aranjarea bucatariei.

 

Jamie Oliver – “Cu Jamie prin Italia”

 

Italia l-a inspirat pe Jamie Oliver in intreaga lui cariera. Ambitia lui a fost sa strabata aceasta tara pentru a surprinde insasi esenta bucatariei italiene si pentru a scrie cea mai buna si cea mai accesibila carte de bucate italiana, cu care se poate delecta toata lumea. „Cu Jamie in Italia“ este rezultatul acestei calatorii intr-o tara a abundentei. Prezentand peste 120 de retete nou-noute, de la cele de risotto pana la fripturi, spaghete sau tocanite, si structurata asemenea unui meniu obisuit dintr-un local traditional italian, cartea va poarta prin toata Italia si va ofera ocazia sa invatati de la adevaratii maestri ai bucatariei italienesti: localnicii. Sunt retete de la oameni pentru oameni, departe de versiunile standard ale bucatariei italiene.

Din Sicilia pana in Toscana, pescarii, brutarii si, fireste, gospodinele va impartasesc retetele si trucurile bucatarilor italieni transmise de-a lungul generatiilor. Dar Jamie nu a adus cu el doar niste retete de mancaruri savuroase, ci insusi spiritul care face din gatit si mancare o parte esentiala a vietii de familie, in toate regiunile Italiei.

Debordand de caldura si ospitalitatea adevaratei vieti de familie, cartea este deopotriva un ghid culinar extrem de accesibil si un jurnal de calatorie cu totul unic, din care veti descoperi savoarea autentica a Italiei si oamenii care traiesc acolo. Daca va place mancarea de calitate preparata cu pasiune, nu veti mai dori sa va despartiti de cele 300 de pagini ale  „Italiei lui Jamie“.

 

Jamie Oliver – “Acasa la Jamie”

 

„Cartea aceasta imi este foarte apropiata de suflet. Contine retete simple, fara pretentii si mofturi, facute cu ce se gaseste in fiecare sezon. Cand am inceput sa o scriu, nu stiam exact ce voi pune in ea, dar am fost inspirat foarte repede – de cine credeti? De gradina mea de legume! Am ajuns sa imi dau seama ca nu trebuie sa cauti prea departe inspiratia. Aceasta poate veni stand acasa si simtindu-te relaxat si deschis. Imi place nespus sa imi petrec timpul acasa, in satul in care am crescut, lucrand cu sefa, Mama Natura, in gradina si vazand cum ies din pamant minunatele mele legume.”

Veti gasi intre copertile cartii “Acasa la Jamie” peste o suta de retete noi, plus cateva informatii de baza si sfaturi referitoare la cultivare, in caz ca va bate gandul sa va murdariti si dumneavoastra mainile! Vezi pretul si oferta acestei carti la eMAG, libris si  elefant.

 

Jamie, Ministrul hranei sanatoase

Oricine poate invata sa gateasca in 24 de ore

 

Daca ati crezut ca nu veti invata niciodata cum sa gatiti, atunci credeti-ma, luati aceste retete si imaginile lor pas cu pas si in 24 de ore veti gati mancaruri delicioase. Prepararea hranei bune pornind de la zero este o abilitate simpla si, daca v-o insusiti, economisiti bani, va simtiti bine, iar voi, familia si prietenii vostri veti porni pe calea cea buna spre o viata sanatoasa. Oricine poate invata sa gateasca. Si odata ce ati capatat indemanare, de ce sa nu va invatati prietenii sa faca si ei la fel. Haideti, invatati o reteta astazi – si transmiteti-o si altora… Vezi aici cateva pasaje din carte.

„Bine ati venit la ministerul meu, cel al hranei sanatoase. Ideea acestei carti mi-a venit discutand cu toti acei oameni pe care i-am intalnit si care credeau ca nu vor sti niciodata sa-si pregateasca singuri o masa si nici nu vor fi in stare vreodata sa invete sa gateasca. Desigur, acest fel de a gandi este pentru mine ca un steag rosu fluturat in fata unui taur, deoarece eu cred ca sa gatesti acasa este una dintre acele abilitati de baza, fundamentale, pe care orice om de pe pamant trebuie sa le aiba pentru a putea avea grija de propria persoana, de familie si prieteni.

Asa ca am scris cartea “Ministrul hranei sanatoase (288 de pagini)” ca sa va ajut (sau sa ajut persoana pentru care ati cumparat cartea) sa invatati sa gatiti cat mai usor si mai iute posibil. Am facut asta alegand o gramada de retete pentru mancaruri care ne plac tuturor, impartasindu-va variantele mele de a le gati cat mai usor, folosind instructiuni clare si fotografii pas cu pas, pentru a va ghida si a va dezvalui o noua lume a hranei minunate. Fie ca sunteti un incepator fara tragere de inima sau un bucatar experimentat care apreciaza simplitatea, dati-ne voie, mie si cartii mele, sa va ajutam sa gatiti niste mese cu adevarat gustoase, care sa placa tuturor. Haideti sa trecem la treaba!” – Jamie Oliver

 

Biografia “Confidential – Jamie Oliver”

 

Jamie Oliver, cel mai indrăgit bucatar din Marea Britanie, a ajuns celebru datorita modului sau pragmatic şi simplu de a gati feluri de mancare sofisticate. Vedeta TV, autor a numeroase bestselleruri si, cand timpul ii permite, baterist intr-o formatie rock, el a cucerit chiar si exigenta America. Pe langă talentul culinar extraordinar, farmecul personal si infatisarea i-au atras atentia si simpatia publicului. Preocupările lui profunde cu privire la o alimentatie sanatoasa si la importanţa muncii sustinute pentru obţinerea succesului l-au transformat intr-un model, dovedind ca, dincolo de Jamie cel jovial si amabil, se afla un om extrem de serios si de devotat meseriei sale.

Pornind de la relatarile si marturiile prietenilor, rudelor si colegilor lui Jamie, Stafford Hildred a realizat o biografie patrunzatoare si inteligenta, in 208 pagini, un portret complex si complet al lui Jamie Oliver despre care, in mod surprinzator, se cunosc prea putine amanunte.

In prezent conduce localul Fifteen, unul dintre cele mai bune restaurante din Londra, prezentat si in serialul de televiziune Jamie’s Kitchen de pe Channel Four. Jamie scrie pentru revista Delicious din Marea Britanie si Australia, are o rubrica saptamanala in News of the World si publica articole in lumea intreaga. A infiintat si se ocupa in continuare de fundatia Fifteen, care ofera instruire tinerilor cu dezavantaje. In 2005 a inceput o campanie pentru imbunatatirea calitatii meselor de la scolile din Marea Britanie. Prin serialul de pe Channel Four Jamie’s School Dinners si cartea La masa cu Jamie, miscarea „Feed Me Better“ („Hraniti-ma mai bine“) a condus deja la schimbari considerabile in politica guvernului britanic fata de sanatatea culinara a englezilor si a copiilor in mod special. Mai multe info, puteti citi in biografia  lui Jamie Oliver: “Confidential – Jamie Oliver.

vezi colectia de carti Jamie Oliver

Exit mobile version