Amazon a lansat noul asistent personal Echo Show care, fata de cunoscutele boxe Echo dispune si de un ecran tactil de 7 inci pe care utilizatorii sa si vada raspunsurile furnizate de asistentul vocal Alexa. Amazon spune ca utilizatorii pot sa se uite la clipuri video, sa faca chat video cu prietenii si familia sau sa cumpere de pe magazinele online. Echo Show va costa 229 dolari in SUA. Lansarea a primit si cronici pozitive, dar si negative, unii spunand ca boxa cu ecran seamana cu terminale de acum 10-15 ani.

 

Ce face asistentul personal Amazon Echo Show?

Pret Amazon Echo Show la eMAG

Pret Amazon Echo Show la amazon.co.uk

Noul asistent personal Amazon Echo Show de generatia a doua poate furniza si raspunsuri ilustrate la diversele intrebari ale posesorilor, afisand fie poze, fie clipuri video. Spre exemplu, Echo Show poate afisa diversele produse despre care user-ul intreaba sau poate reda clipuri YouTube.

 

Amazon Echo Show si integrarea cu Alexa

Marele avantaj este ca Echo Show se bazeaza pe asistentul vocal Alexa care a debutat acum peste doi ani pe boxa Echo, a fost prezent pe o multime de terminale, de la masini de spalat, pana la autoturisme. Amazon a pus gratuit la dispozitia dezvoltatorilor asistentul vocal Alexa si zeci de companii l-au inclus in produsele lor, astfel ca prin comenzi vocale vei putea manevra masina de spalat sau ii poti cere autoturismului sa cumpere diverse consumabile.

Alexa de la Amazon si-a facut debutul in noiembrie 2014 pe boxa Echo cu care poti vorbi pentru a-i da diverse comenzi legate de apratele din casa. Echo si-a gasit mlioane de clienti in SUA, iar Alexa s-a dovedit extrem de utila si pentru cei care doreau sa asculte muzica sau doreau sa afle rapid, printr-o simpla comanda vocala, cele mai importante stiri ale zilei.

Asistentul personal Amazon Echo Show si setare Alexa

Asistentul personal Amazon Echo Show si setare Alexa

De ce a avut Alexa un asa mare succces? Fiindca Amazon a ales sa ofere Alexa ofere gratuit companiilor care doresc sa-l integreze si fiindca Alexa este foarte flexibil, putand fi rapid adaptat la diverse produse.

Practic Alexa poate fi rapid actualizat cu asa-numite skill-uri care pot permite tertelor companii care vor sa-l integreze sa dezvolte cu un minim efort de programare diverse functii noi. La o masina de spalat Alexa poate sa iti spuna cate minute mai sunt pana cand rufele pot fi scoase, iar la un automobil iti poate spune de exemplu cata benzina mai ai sau te poate anunta la pornirea la drum ca urmeaza sa ninga in urmatoarele ore.

Amazon Echo Show asistent personal cu display si boxe wireless

Cei de la Amazon spun ca noul terminal Echo Show poate fi folosit pentru a vedea fotografiile facute in diverse ocazii, dar si pentru a face chat video cu familia si prietenii. Echo Show dispune de opt microfoane, astfel ca poate “prinde” cu exactitate solicitarile audio ale posesorului, chiar daca in casa este zgomot.

Echo Show poate fi folosita si pentru a controla diversele dispozitive conectate din casa, cum ar fi becurile smart sau incalzirea, daca acestea sunt compatibile.

Pretul Amazon Echo Show

Pretul Echo Show a fost la lansarea din mai 2017 undeva in jurul valorii de 200 euro – 230 USD, deci aproximativ 1000 RON. Marea intrebare este daca adaugarea unui ecran va fi decisiva pentru a-i convinge pe clienti ca acest produs de 230 de dolari le este util.

In 2020, pretul asistentului personal Amazon Echo Show de generatia a doua se situeaza cam in aceasi plaja, undeva pe la 1350 RON, in timp ce prima versiune a scazut simtitor sub 700 RON.

Review-urile si parerile mai putin pozitive spun ca Amazon a lansat practic un mini-televizor sau un radio cu ecran ce nu poate face vanzari mari intr-o vreme in care smartphone-urile indeplinesc o multime de functii. Parerea noastra este ca viitorul suna bine pentru amazon, ce incearca sa prinda din urma Apple si Google din punct de vedere al smart gadget-urile pe care le promoveaza, dupa succesul imens pe care l-au avut cu Book Reader-ul Kindle.

Amazon a lansat noul asistent personal Echo Show cu ecran tactil

Pret Amazon Echo Show la eMAG

Pret Amazon Echo Show la amazon.co.uk

Exit mobile version