Tehnologia de varf este acum accesibila! Cel mai ieftin QLED de la Samsung este modelul de televizor smart de 108cm, Samsung 43Q60RA (QE43Q60RATXXH). La un pret ce variaza in jurul sumei de 2000 de RON (400 euro) la inceput de 2020, televizorul Samsung 32Q60RA din seria a 6-a face ca imaginile perfecte ale unui QLED sa poata fi vizionate din casa dvs. si asta fara sa investiti o suma imensa de bani.

Pretul televizorului Samsung 43Q60RA

In acest moment, Samsung 43Q60RA are pretul de 2299,99 RON la eMAG insa il gasiti si la Flanco la pretul de 2299,90 RON. Merita mentionat ca in campania eMAG MegaSale l-ati fi putut comanda cu o reducere de 300 de lei (reducere de pret reala), deci la 1999,99 RON.

De ce am mentionat reducere de pret reala? Pentru ca s-a impamantenit asa in magazinele online din Romania nebunia asta ca produsele sa iasa pe piata cu un pret cu 30% mai mare decat cel cu care efectiv se vinde. Ca si exemplu, evoMAG insista ca acest televizor ar avea pretul de 4000 de ron, insa subiectul reducerilor fake evoMAG o sa il tratez in alte articole.

Ce-i drept, din motive de marketing parca da foarte bine sa spui ca televizorul are un pret redus decat ca il poti lua la pretul intreg, desi acest pret intreg nu este utilizat de catre aproape niciun magazin online si este mai mult unul de referinta: practic pretul maxim pana la care Samsung recomanda (sau impune) vanzarea produsului sau. Situatia este similara cu majoritatea marcilor aduse din afara si in majoritatea magazinelor online din Romania.

Dar sa revenim la modelul Samsung 43q60ra, model prin care Samsung si-a indeplinit promisiunea facuta in urma cu cativa ani de a aduce tehnologia momentului la un pret destul de accesibil, in timp ce rivalii de la LG prin gama de televizoare OLED inca nu au reusit sa coboare preturile sub 5500 de ron. (vezi gama de TV LG OLED aici iar aici vezi diferentele intre tehnologia OLED si QLED).

Pret Samsung 43Q60RA la eMAG

Pret Samsung 43Q60RA la Flanco

Pret Samsung 43Q60RA la Cel.ro

Pret Samsung 43Q60RA la evoMAG

Caracteristici tehnice QLED Samsung 43Q60RA

Din punct de vedere al constructiei, materialul este plastic, insa televizorul este bine facut, constructia este solida si nu da un aspect de ieftin chiar daca materialul folosit este plastic asa cum am precizat anterior.

Ce impresioneaza la acest televizor este evident display-ul Quantum Dot de la Samsung, tehnologia pe care acestia au imbratisat-o spre a face posibila calitatea unui OLED la un pret accesibil. Ecranul perfect plat de 108cm, cu un design minimalist si slim, permite vizualizarea continului 4K (Ultra HD) in conditii de luminozitate si coloristica perfecta!

Sistemul de operare dezvoltat in-house, Tizen, se combina foarte bine cu tehnologiile Android si iOS in ceea ce priveste posibilitatea de mirroring, prin care conectarea unui smartphone, laptop, tablete sau Desktop PC devine foarte simpla.

Procesorul Quad core al acestui model sustine perfect rularea aplicatiilor standard ale unui televizor modern: browsing, Netflix, YouTube si HBO Go (si multe alte solutii de video streaming).

Din punct de vedere al calitatii imaginii, eu apreciez ca se vede destul de bine dar in conditiile in care provider-ul va oferi programele la calitate HD. Iar daca veti face mirroring in 4K sau beneficiati de pachetul Digi 4K de la RDS, acest televizor smart va poate face sa va pierdut zile bune in fata lui.

In ceea ce priveste partea Smart, se misca bine, vine cu urmatoarele aplicatii preinstalate (smartthings, youtube, netflix, rakuten, e-manual) care nu pot fi dezinstalate si per total mai ramane aproximativ 1 GB pentru a instala si alte aplicatii (televizorul avand memoria de 2Gb). Consider ca din punct de vedere al fluiditatii sistemului de operare, al navigarii pe internet, al portofolului de aplicatii TV-ul se situeaza destul de bine.

Pe parte de gaming, cei de la Samsung stiu ca o experienta buna ai nevoie de imagini clare si rapide dar si un sunet perfect. Pentru a castiga ai nevoie de controlul total. Dynamic Black Equalizer iti ofera o vizibilitate mai buna pentru imaginile intunecate si analizeaza in detaliu scenele pentru a optimiza calitatea imaginii. Imbunatateste chiar si sunetul, pentru a te lasa absorbit de joc. Samsung 43q60ra este un televizor ce se descurca foarte bine in cazul in care iti conectezi consola de jocuri, pc-ul sau laptopul.

Cel mai ieftin QLED de la Samsung 43Q60RA

Cel mai ieftin QLED de la Samsung 43Q60RA

Pret Samsung 43Q60RA la eMAG

Pret Samsung 43Q60RA la Altex

Pret Samsung 43Q60RA la Cel.ro

Pret Samsung 43Q60RA la evoMAG

Exit mobile version