Camerele montate în interiorul maşinilor sunt din ce în ce mai răspândite. Cele mai ieftine costă două-trei sute de lei şi pot fi utile şoferilor ca să demonstreze că sunt nevinovaţi. Poliţiştii nu sunt obligaţi să vadă imaginile, dar dacă pierd procesele în instanţă, pot fi sancţionaţi de superiorii lor. Iar legea permite si cererea de daune materiale. Cele mai ieftine camere video pentru autoturisme au pretul undeva peste 150 de lei, iar cele mai scumpe pot ajunge si la 2000 de RON. Si multe dintre modele sunt dotate si cu GPS sau telecomanda.

Datorita reducerii de pret cu 28% (in oferta evoMAG), aceasta camera auto este una dintre cele mai ieftine disponibile pe piata: Camera Auto Media-Tech HD, Video si Audio cu Rezolutie 720p, Fotografii la 1.3MPx, Display LCD, Detectare de Miscare Camera Auto HD, inregistrare Video si Audio in timpul mersului cu o rezolutie de 720p, Instantanee de 1.3 MPx, Ecran LCD Color, Baterie Litiu reincarcabila, lumina frontala infrarosu, detectare a miscarii.

Un şofer din Bucureşti susţine că a rămas fără permis pe nedrept, deşi camera de filmat instalată în maşina lui arată că nu a greşit. Poliţistul i-a spus că a trecut pe roşu, nu a vrut să vadă imaginile de pe camera de bord şi l-a îndemnat să le arate judecătorilor. Speriaţi de asemenea incidente, tot mai mulţi şoferi îşi cumpărără camere video şi le montează în maşină. Sunt de folos când sunt implicaţi în accidente rutiere sau sunt opriţi fără motiv de agenţi. El este agentul Anghelescu. Şoferul oprit este Bogdan Iancu. Cei doi s-au întâlnit şi s-au contrazis săptămâna trecută. Câştigător a ieşit poliţistul. „Agent de circulație: Aţi efectuat virajul către stânga, aţi circulat la culoarea roşie a semaforului. Asta înseamnă că permisul dumneavoastră rămâne la noi!”, așa a rămas un șofer din București fără permis de conducere.

– Motivul opririi este că atunci când aţi efectuat virajul către stânga aţi circulat la culoarea roşie a semaforului care funcţiona normal.

– Nu este adevărat!

Cei doi vorbesc despre un semafor de pe şoseaua Colentina din Bucureşti. Şoferul are instalată în maşină o cameră de filmat, iar imaginile arată că semaforul pentru stânga este verde. Aşa că traversează intersecţia, dă prioritate unor maşini de poliţie aflate în misiune şi îşi vede de drum. Este tras pe dreapta însă după câţiva metri şi rămâne pieton. Şoferul este convins că din locul unde stătea, agentul nu putea să vadă becul semaforului.

„E aproape imposibil să fie văzut, poate doar noaptea, vreo reflexie”, spune Bogdan Iancu. Din locul în care se afla agentul, se vede semaforul de pe stâlp, dar nu şi culoarea becurilor. O camera auto profesională de filmat apropie aşa cum ochiul uman nu poate să facă. Şi tot nu se vede culoarea. Singura explicaţie ar putea fi că agentul a suspendat un permis de conducere pe baza unei presupuneri. Subofiţerul s-a gândit, probabil, că maşina a trecut pe interzis din momement ce toate celelalte autoturisme s-au oprit.

Discuţie poliţist – şofer: „Legea prevede o sancţiune de 210 lei. Ca măsură complementară legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Asta înseamnă că permisul dumneavoastră rămâne la noi!” „I-am comunicat domnului agent că semaforul era verde, n-a vrut să audă de aşa ceva. I-am spus că am cameră. Ceea ce îi spun e susţinut de înregistrare şi de prietena mea din dreapta. A spus că nu-l interesează, că pot să spun toate astea instanţei. Nu a dorit să se uite la ele”, mai spune Bogdan Iancu. Valerică Tudor, avocat: „Imaginile sunt recunoscute pe suportul original. Va câştiga. Poate să ceară daune, dar nu prea se acordă.”

cele mai ieftine camere video auto

Exit mobile version