Despre Becurile cu LED, mai ieftine, mai economice, mai sanatoase si mai ecologice. Cele mai ieftine si transport gratuit. Generatia noua de Becuri cu LED, inventate la finele anilor 90 fac ca becurile ecologice cu halogen sa devina doar becuri de halogen. Si uitate. Si in curand interzise in Uniunea Europeana. Becurile cu leduri inlocuiesc cu succes chiar si cele mai puternice becuri economice, acestea avand un design ergonomic care le permite un unghi de iluminare de 360 grade in cazul Corn Bulb Led, denumite popular Becuri cu Led Porumb. Becurile cu LED se pot folosi la iluminatul interior, scoli, spitale, magazine, fabrici si hoteluri. Cele mai puternice dintre acestea pot ilumina chiar si curti. Becurile casnice cu tehnologia LED sunt cele cuprinse in gama de 6-25W, evident din categoria warm light (caldura calda – spre galben daca vreti). La fiecare 100 de lumeni generati, un bec cu led va consuma doar 1W!
Avantajele Becurilor cu LED
Avantajele Becurilor cu LED – Economie de energie pana la 40% fata de becurile economice (cu halogen) si de 4 ori mai eficiente decat becurile incandescente datorita raportului lm/W (lumeni / wati), durata de viata de min 50.000 h, rezistent la socuri si vibratii, fara mercur, plumb sau emisii de radiatie UV, si nici nu se incalzesc. De aceea veti scapa de problema spargerii unui bec economic cu halogen si iradierea cu mercur si plumb daca va ganditi la sanatatea dvs.
In cazul in care nu doriti sa achizitionati un bec cu led din China atunci MagicLed.ro vă propune o gamă generoasă de produse de iluminat cu LED, potrivită atât spațiilor de birouri cât și halelor industriale, spațiilor exterioare publice sau rezidențiale. Gama de produse comercializată include, dar nu se restrânge la: spoturi, becuri, panouri, benzi, proiectoare, reflectoare, lămpi pentru iluminat public (stradal și industrial), tuburi (ce înlocuiesc vechile neoane), alimentatoare, telecomenzi, controlere, etc.
Becurile LED economice folosesc diode emitatoare de lumina in locul filamentelor si gazelor rare folosite de becurile clasice. Iluminarea cu LED-uri dateaza din anii 60′, cand LED-urile au luat locul progresiv indicatoarelor de pe dispozitivele electronice. Motivul a constat in puterea consumata redusa si durata de viata foarte mare (practic LED-urile nu sunt necesar a fi inlocuite).
Becurile cu led contin in interiorul lampii o dioda, care consuma cu 90 la suta mai putin curent decat un bec cu filament. In plus pot arde si 25 de ani, cel putin asa sustin producatorii. De principiu desi se mentioneaza o garantie de 15.000 de ore va puteti baza ca aceste becuri cu led vor lumina cel putin 5000 de ore de folosinta fara probleme.
Daca pana in urma cu cativa ani pretul becurilor cu led era destul de piperat desi chiar si asa in timp prin economisirea energiei, costurile se amortizau, tehnologia a evoluat, costurile de productie au scazut odata cu cererea iar aceste becuri au devenit la fel de abordabile precum cele ecologice cu halogen. Mai mult decat atat, prolema luminii directionale s-a rezolvat in sensul ca diodele LED au devenit din ce in ce mai mici putand fi din ce in ce mai multe atasate unui bec, alaturi de inventarea sistemului de lentile aferent, caz in care acum lumina se imprastie identic becurilor incandescente, clasice. . Daca veti fi multumit veti putea achizitiona becuri din ce in ce mai puternice.
Becurile cu LED – pentru acasa
Becurile LED se integreaza usor in orice locuinta. Reprezinta o noua tehnologie de iluminat pentru locuinte spatioase, zone rezidentiale, birouri, apartamente, magazine, etc. Totodata, Becurile LED confera o atmosfera calda pentru prieteni si familie. Becurile LED ofera o economie semnificativa a energiei. Timp de multi ani LED-urile au fost disponibile doar in culorile galben, portocaliu, infra-rosu, rosu si verde. In anii 90′ au fost descoperite LED-urile albastru, cyan si violet. Pana la folosirea becurilor LED pentru iluminarea locuintelor au mai trecut cativa ani, timp in care a fost descoperit LED-ul alb. LED-ul alb, folosit in becurile economice LED actuale a fost descoperit in 1993 de Nichia Corporation. Practic a fost inventat LED-ul albastru, a carui lumina combinata cu LED-uri verzi si rosii produce lumina alba folosind tehnici precum conversia lungimii de unda, combinarea culorilor sau Homoepitaxial ZnSe.
Daca doriti un bec cu led pentru camera, va recomandam warm light (nu cold light), mai exact cele de dimensiunea E27 ce permit lumina 2700k cu lumina calda.
Becul cu LED mai sanatos
Becurile economice vor fi interzise de Comisia Europeana. Becurile economice (pe care acum nu le mai numim economicare ne-au invadat casele, de multa ori cu lumina rece si neplacuta, vor intra si ele in istorie. Producatorii se pregatesc sa le schimbe, pentru ca o noua directiva a Comisiei Europene le va interzice. Becurile cu fluorescenta vor fi inlocuite de leduri, o noua tehnologie ecologica, fara mercur si cu un consum mult mai mic. Daca introducem doua becuri de aceeasi luminozitate de la acelasi producator intr-un contor special: unul economic si unul cu led. Concluzia este ca becul economic consuma cu 10 la suta mai mult curent decat tehnologia cu led.
Becurile cu LED – Mai ieftine
Asadar, becurile cu led consuma mai putin si sunt mai luminoase decat cele economice. Si par si mai sigure intrucat nu au in compozitie substante periculoase. Momentul scoaterii becurilor cu mercur din productie va fi decis de Comisia Europeana in curand, in magazine aparand deja becurile cu tehnologia LED iar preturile sunt in picaj. Va recomandam sa testati si dvs. cateva becuri cu LED, pretul nu este deloc prohibitiv, le puteti cumpara in sus. Evident pretul celor cu lumina mai slaba (3-5-7W) fiind chiar mai mic. Sunt disponibile atat in varianta E27 (normala – standard) cat si in varianta mai mica E14 (pentru veioze, lampadare, spoturi).
Pe scurt, avantajele becurilor economice LED sunt: Eficienta ridicata – LED-urile actuale pot produce 100 lumeni folosind doar 1 watt de curent. Dimensiune redusa. Rezistenta – fata de becurile fluorescente CFL, becurile economice LED se distrug mai greu. Durata de viata indelungata. Lumina de intensitate variabila – se obtine inchizant si deschizand LED-ul cu frecvente diferite. Becurile cu LED nu contin mercur – un avantaj daca le raportam la neoane.
Cele mai ieftine becuri cu led le-am gasit . Transportul este gratuit. Poate nu au denumirea unui brand precum Philips, dar nici nu platiti de 8 ori mai mult.