Într-o clasă Montessori copiii desfăşoară activităţi din viaţa cotidiană, care învaţă copilul obişnuinţe pozitive despre muncă, încurajează dezvoltarea conceptualizării şi a aptitudinilor de a observa. Aproape toate lecţiile sunt individuale, deci fiecare copil are de obicei un plan diferit de activităţi pe care educatorul îl gândeşte şi îl pune în practică în funcţie de interesul şi nivelul la care se află copilul. Mai multe detalii despre Programa Montessori puteti citi in acest articol: Invatamant alternativ: Waldorf, Step-by-Step, Montessori, Jena, Freinet.

 

Intr-o clasa Montessori, toate materialele sunt uşor accesibile şi la dispoziţia copiilor, aşezate pe rafturi joase: la indemana. Copilul este liber să aleagă dintre materialele care i s-au prezentat anterior şi după ce termină de lucrat cu ele ştie că trebuie să le aşeze pe raft în acelaşi loc şi în aceleaşi condiţii, gata pentru următorul copil interesat de aceeaşi activitate. Maria Montessori a creat materiale educaţionale (mijloace didactice) specifice pentru copiii cu care a lucrat, ca raspuns la nevoile individuale de dezvoltare ale acestora. Ei bine, acest articol prezinta jucariile Montessori special create pentru dezvoltarea libera a copilului.

 

Jucarii Montessori pentru copii mici

 

Piramida Broscuta Jucarie Montessori. Oac-oac piesa dupa piesa o broscuta am construit. Turn Montessori din 5 piese pentru copii cu varsta peste 2 ani. Dezvolta abilitatile de manipulare si coordonarea. Dimensiuni 13 cm inaltime, 8 cm diametru la baza.

 

 

Jucarie Montessori motrica din lemn Lupi. Traseul de bile este una din jucariile educative cele mai indragite de copii. Dezvolta abilitatile motorii si coordonarea ochi-mana. Formeaza notiunea de spatiu si traseu. Ajuta la invatarea culorilor primare. Realizata din lemn masiv care asigura o rezistenta sporita la socuri. Dimensiuni: 24 X 12 X 19 CM.

CITESTE SI:  Laptopul Karaoke Testoasa de la Noriel Turtle PC

 

 

Sortator de culori si forme – In vacanta. Joc Montessori educativ pentru dezvoltarea capacitatii de invatare si recunoastere a formelor si culorilor. Imbunatateste coordonarea ochi mana, dezvolta imaginatia. Realizat din lemn masiv. Dimensiuni: 31 x 9 x 1 cm. Dimensiune piese – de la 3 x 3 cm. Jucarie recomandata copiilor cu varsta peste 1,5 ani.

 

 

Puzzle Montessori: Alege si potriveste GEO. 18 piese de lemn cu forme geometrice diferit colorate care trebuiesc potrivite pe plansa pentru a completa toate spatiile. Dezvolta capacitatea de a recunoaste parti din intreg, creativitatea si indemanarea. Dimensiuni 16 x 16 cm, dimensiuni piese incepand cu 1 x 3 cm. Jucarie din lemn, recomandata copiilor cu varsta intre 3 si 6 ani.

 

Jucarie cu siret Mama si puiul – animale domestice. Invata sa recunosti animalele domestice, sa asociezi mama si puiul si sa le insiri intr-o ordine predefinita cu ajutorul siretului inclus. Setul contine 8 perechi mama – pui si 4 sireturi. Dezvolta coordonarea ochi-mana, recunoasterea formelor si abilitatea manipularii. Varsta recomandata peste 3 ani.

 

 

Quatro – forme geometrice. Invata sa recunosti formele geometrice in plan si 3D. Setul include 2 seturi de forme geometrice – cilindrul, cubul, paralelipipedul. Varsta recomandata peste 2 ani.

 

 

Sortator  forme si obiecte Vario. Invata sa sortezi obiecte dupa forma, marime sau culoare. Apoi descopera locul fiecareia pe plansa. Jucarie recomandata copiilor cu varsta peste 2 ani. Dezvolta recunoasterea formelor si indemanarea ochi mana.

 

elefant.ro