depurtat.ro

CIT Grup este poate unul dintre cele mai bune exemple de a supravietui pe piata PC-urilor, una dintre cele mai afectate in ultimii ani, vanzarile de profil inregistrand anual scaderi pe fondul aparitiei noilor dispozitive inteligente, dar mai ales a reducerii achizitiilor pe acest segment. Pentru doi intreprinzatori din Timisoara, insa, acest lucru a fost mai mult un avantaj, datorita produselor refurbished, reconditionate si second hand cu garantie. Cu peste 1.500 de facturi incheiate pe luna si afaceri care anul trecut s-au incheiat aproape de pragul de 4 milioane de euroCIT Grup are planuri mari pe piata calculatoarelor, laptopurilor si componentelor PC reconditionate, second hand, resigilate si refurbished, oferind garantie extinsa de pana la 4 ani, mai mult decat dublul oferit de magazinele online emag sau evomag.

 Beneficiezi de 3 ani garantie standard pentru calculatoare, monitoare, laptopuri, workstation si servere refurbished + gratuit 1 an suplimentar Cum poti face asta? Creeaza-ti cont si primesti gratuit 1 an suplimentar de garantie pentru toate produsele refurbished: calculatoare, monitoare, laptopuri si workstation.

Dan Iliescu si Lucian Muresan sunt doi tineri care de peste 12 ani conduc business-ul CIT Grup din Timisoara, specializat in comercializarea de calculatoare si echipamente de calcul reconditionate (refurbished). Povestea celor doi a inceput undeva prin anii 2000, cand Dan Iliescu si Lucian Muresan au pornit la drum cu 1.000 de marci. “Am achizitionat o pereche de ochelari 3D la acele vremuri cu banii pe care ii aveam in buzunar, iar catva timp mai tarziu am reusit sa ii vindem de peste 15 ori mai scump. Asa am facut practic primii bani, ceea ce ne-a facilitat directia pe care urma sa mergem”, isi aduce aminte Dan Iliescu, CEO-ul CIT Grup. El isi aduce aminte ca din primii bani realizati, cei doi si-au deschis un “Internet Café” intr-un apartament in care aveau sapte calculatoare. “Cand am ajuns in clasa a 12-a am fost nevoit sa plec in Statele Unite un an de zile, iar astfel am fost fortat sa vand calculatoarele. Un an mai tarziu m-am intors si am decis impreuna cu Lucian ca vrem sa ne ocupam de comercializarea de calculatoare reconditionate. Astfel am inceput sa cautam furnizori, iar primele transporturi reprezentau monitoare. Le aduceam cu TIR-ul”, a mai precizat Dan Iliescu.

Green Friday si Red Sunday, reduceri de pret la orice produs. 30% respectiv 10% discount la comenzile online!

Din 2002 si pana in prezent CIT Grup a reusit sa ajunga la un rulaj de aproape 4 milioane de euro, bani rezultati exclusiv din comercializarea de calculatoare si echipamente de calcul reconditionate. Mai mult, in ultimii ani, compania timisoareana a inceput un amplu proces de fidelizare a clientilor, CIT Grup adresandu-se in prezent mai mult companiilor si segmentului B2B decat consumatorilor, stiut fiind ca piata de produse refurbished pentru persoane fizice este deja acaparata de eMAG.

“In prezent circa 70% din totalul vanzarilor realizate de CIT Grup se indreapta catre distribuitori, 20% este reprezentat de segmentul B2B, pentru ca 10% sa fie produse comercializate clientilor finali, persoane fizice”,

a precizat Lucian Muresan, directorul de vanzari al CIT Grup.

Timisorenii au ajuns in acest moment la peste 3.000 de parteneri inregistrati si un numar de 500 de distribuitori activi in fiecare luna. “Avem peste 100.000 de produse disponibile pe stoc de la branduri mari precum HP, Dell, Lenovo, Fujisu, dar si Apple. Produsele au o vechime morala de cel mult trei ani, cele mai vandute produse fiind calculatoarele, urmate de monitoare, laptopurile second hand si refurbished, imprimante, servere si retelistica”, au aratat reprezentantii CIT Grup.

CIT Grup isi desfasoara activitatea intr-un magazin cu depozit intins pe o suprafata de peste 2.000 mp intr-un spatiu industrial aflat pe Calea Aradului din Timisoara, unde lucreaza circa 30 de angajati. Proprietarii companiei vor insa mai mult si planuiesc chiar deschiderea unor birouri si in Bucuresti, principala piata de desfacere pentru companie. “Suntem 28 de angajati in momentul de fata. In Timisoara ne este destul de dificil sa gasim agenti de vanzari specializati pe hardware IT si tocmai de aceea intentionam sa deschidem un punct de lucru si in Capitala”, a mai spus cei doi fondatori ai CIT Grup.

Cu peste 1.500 de facturi incheiate pe luna si afaceri care anul trecut s-au incheiat aproape de pragul de 4 milioane de euro, CIT Grup are planuri mari pe piata calculatoarelor, laptopurilor si componentelor PC reconditionate, second hand, resigilate si refurbished, oferind garantie extinsa de pana la 4 ani, mai mult decat dublul oferit de magazinele online emag sau evomag.

“Vrem sa depasim pragul de 5 milioane de euro in acest an, iar piata ne va sustine cresterea. Este un domeniu care nu a cunoscut criza. Ceea ce ne-a facut sa inregistram cresteri de 30-35% a fost si strategia de a ajuta si alte companii mai mici sa se dezvolte, prin crearea de magazine online. Am investit continuu in dezvoltarea logistica, a sediului si optimizarea operatiunilor (…) Targetul nostru este ca in trei ani de zile sa ajungem si sa depasim pragul de 10 milioane de euro”,

a declarat Dan Iliescu in interviul acordat wall-street.ro. Potrivit acestuia produsele refurbished au un pret cu 30-40% mai ieftin decat un sistem nou, diferenta o face faptul ca ele sunt testate inainte de a fi puse in vanzare si, in plus, beneficiaza si de o garantie in multe situatii mai mare decat cea oferita de catre unele magazine noi.

Dan Iliescu a subliniat ca piata echipamentelor refurbished este intr-o continua dezvoltare la nivel local, iar estimarea sa arata ca circa 3% din volumul total de dispozitive hardware IT vandute pe piata din Romania sunt reconditionate si second-hand. “Potrivit datelor noastre piata echipamentelor refurbished se ridica la o valoare de 10-12 milioane de euro anual. Daca luam in calcul si piata neagra a produselor reconditionate atunci valoarea s-ar putea apropia si ar putea depasi pragul de 15 milioane de euro”, a spus Iliescu.

Principalul motor de sustinere al business-ului este reprezentat de zona de distributie si de segmentul B2B, ambele acoperind circa 90% din totalul vanzarilor CIT Grup. Printre principalii clienti ai CIT Grup se numara companii multinationale importante, dar si jucatori locali activi, printre care Mc Donald’s, Ericcsson, Petrom, FAN Courier, Arabesque sau Bricostore.

Green Friday si Red Sunday, reduceri de pret la orice produs. 30% respectiv 10% discount la comenzile online!

“Nu suntem si nu am fost gunoierii Europei, in ciuda faptului ca poate prima impresie asta este. Companiile chiar sunt interesate de astfel de produse pentru ca sunt mai ieftine si ofera aceeasi calitate cu un dispozitiv nou. In plus beneficiaza si de garantie extinsa de patru ani, ceea ce niciun alt furnizor nu ofera”,

a declarat Dan Iliescu.

Potrivit datelor reprezentantilor companiei, principalele regiuni de vanzare ale CIT Grup sunt Bucuresti, Vestul (Timisoara, Cluj) si Moldova (Galati, Iasi). In business-ul CIT Grup, exportul reprezinta 5%, iar principalele piete vizate sunt Suedia, Italia, Germania, Ungaria sau Republica Moldova. Ramane de vazut cine va castiga pariul cu calculatoarele refurbished cu garantie, CIT Grup sau eMAG.

Exit mobile version