Testul TOEFL ® este cel mai respectat test de limba engleza din lume, recunoscut de mai mult de 8500 de colegii, universitati si agentii în peste 130 de tari, printre care Australia, Canada, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

 

Ce este testul TOEFL?

TOEFL, denumit anterior drept Testul de limba engleza ca si limba straina (Test of English as a Foreign Language), este un test al capacitatii unui individ de a utiliza si înțelege limba engleză într-un mediu academic. Proiectat si administrat de către Serviciul de Testare Educationala (ETS) este o marcă comercială înregistrată a ETS. Acesta a fost dezvoltat pentru a aborda problema asigurării competentelor in limba engleză pentru non-vorbitori nativi care doresc sa studieze la universitati americane. A devenit o cerinta de admitere pentru non-vorbitori nativi de engleza doritori sa studieze in colegii sau universitati. In plus, institutii precum agentiile guvernamentale, rganismele de acordare a licentelor, corporatii sau ofertanti de burse de studiu pot solicita acest test. Un scor TOEFL este valabil timp de doi ani.

Vezi si oferta de cursuri Cambridge – Cambridge Institute cu reducere 92%

 

Ce dovedeste acest test?

Testul TOEFL va ajuta sa dovediti ca aveti abilitati de limba engleza la nivel academic. In test, puteti citi un pasaj dintr-o carte sau sa ascultati un discurs, pentru ca apoi sa discutati subiectul sau sa formulati raspunsuri, ca si cum ati fi intr-o sala de de cursuri. Deoarece testul este compus din intrebări si sarcini 100% academice, majoritatea universitatilor din intreaga lume considera acest test cel mai adecvat spre a fi utilizat atunci cand iau decizia de acceptare a solicitarii de admitere a unui student.

 

Unde se tin examenele TOEFL in Romania?

Puteti alege din 4.500 de locatii de testare pentru a da testul Toefl, locatii situate in mai mult de 165 de tari din intreaga lume. Economisiti, de asemenea, timp si bani, deoarece intregul test presupune o singura zi. Testarea TOEFL este disponibila in două formate: TOEFL iBT, prin intermediul internetului, sau TOEFL PBT pe suport de hârtie, acesta este oferit în prezent doar în zonele în care testarea prin internet nu este disponibil, fiind in curs de eliminare. In Romania, testarea TOEFL 2013 se poate face doar in formatul iBT in 8 orase, Arad, Baia Mare, Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Oradea si Timisoara, din martie pana in iunie, iar comisionul de participare este de 200 de dolari americani.

 

In ce consta testul TOEFL?

Testul Toefl este structurat in patru sectiuni: Reading, Listening, Speaking si Writing:

Testul TOEFL – Sectiunea de Lectura

Sectiunea Reading a testului TOEFL constă in citirea a 3-4 pasaje, fiecare avand aproximativ 700 de cuvinte si intrebări cu privire la acestea. Pasajele sunt din diverse teme academice, care ar putea fi găsite intr-un manual universitar de licenta.

Pasajele necesită întelegerea functiilor retorice, cum ar fi cauza-efect, sau argumentatia. Participantii raspund la intrebări cu privire la principalele idei, detalii, deductii, informatii esentiale, vocabular, scop retoric si idei generale. Noile tipuri de întrebari din testul TOEFL iBT necesita completarea tabelelor sau completarea unor rezumate. Cunoasterea prealabilă a subiectului in discutie nu este necesara pentru a ajunge la răspunsul corect.

 

Testul TOEFL – Sectiunea de ascultare

Sectiunea Listening a testului TOEFL este alcatuita din sase pasaje de 3-5 minute si intrebări cu privire la acestea. Pasajele includ doua conversatii intre studenti si patru prelegeri academice sau discutii. Intrebarile sunt menite sa măsoare capacitatea de a intelege ideile principale, detaliile importante, implicatiile, relatiile între idei, organizarea informatiilor, scopul si atitudinea vorbitorului.

 

Testul TOEFL – Sectiunea de vorbire

Sectiunea Speaking a testului TOEFL este constituita din sase sarcini: doua sarcini independente si patru sarcini integrate. In sarcinile independente, participantii raspund la intrebari din teme familiare, scopul acestei testari fiind evaluarea abilitatii de a vorbi spontan si de a isi exprima ideile clar si coerent. In cele 4 sarcini integrate, participantilor le sunt evaluate abilitatile de a sintetiza si intelege informatiile scrise si prezentate, precum si de a participa apoi activ la diferite conversatii pe subiectul respectiv. Pot fi luate notite si se ofera un moment de pauza pentru pregatirea raspunsurilor si ideilor. Raspunsurile sunt inregistrate digital si transmise apoi catre comisia de scoring pentru acordarea calificativului.

 

Testul TOEFL – Sectiunea scrisa

Sectiunea Writing a testului TOEFL masoara capacitatea participantului de a scrie într-un mediu academic si consta in două sarcini: o sarcina integrata si o sarcină independenta. În sarcina integrata, trebuie citit un pasaj pe un subiect academic si apoi ascultarea unui vorbitor ce discuta pe marginea aceluiasi subiect. Participantul va scrie apoi un rezumat cu privire la ideile principale si explica modul in care sunt prezentate punctele cheie ale pasajului citit. In sarcina independenta, participantul trebuie sa scrie un eseu in care sa isi prezinte opiniile, argumentele sau optiunile, nerezumandu-se la o simpla enumerare de fapte. Raspunsurile sunt apoi trimise online la ETS spre a fi evaluate de patru evaluatori TOEFL.

 

Cum va puteti pregati pentru testul Toefl?

Ca la orice test, pregatirea temeinica asigura succesul. In cazul in care va pregatiti pentru testul de limba engleza TOEFL, va recomandam urmatoarele manuale cu exercitii si teste ale limbii engleze tip TOEFL, pentru a va familiariza cu acest tip de examen.

Exercitii pentru testul de limba engleza TOEFL

Reading, Comprehension & Vocabulary este denumirea uneia din cele trei sectiuni care, compun testul TOEFL. Acest examen va testeaza cunostintele de vocabular si capacitatea de a intelege texte scrise. De ce o carte de exercitii? Fiindca este suficient (si desigur necesar) sa rezolvati exercitiile propuse pentru a beneficia de o pregatire completa in vederea sustinerii testului TOEFL la aceste sectiuni.

Rezolvati cele trei modele de test propuse si autoverificati-va cu ajutorul raspunsurilor. Cititi explicatiile, indicatiile si exemplele oferite si veti constata cresterea capacitatii dumneavoastra de a intelege texte scrise.

Exercitii Limba engleza pentru testul Toefl

comanda online aici

 

Manualul Oficial Toefl

Acest manual contine peste 500 de intrebari si subiecte de eseu autentice TOEFL si va prezinta informatii suplimentare despre testarea prin internet (singura modalitate de testare Toefl in Romania) precum si diverse sfaturi si strategii care va maresc rata de succes.

comanda online

Exit mobile version