Selectează o Pagină

Mierea naturala de padure este mierea colectata de albine in drumetiile lor la munte, de la florile de zmeura, mure, afine si de la stejar. Are o aroma specifica, foarte placuta, si este bogata in vitamine, minerale si saruri minerale. Mierea de padure are o valoare deosebita pentru consumul uman. Ea contine acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B si enzime.

Este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala. Toate aceste substante sunt asimilate mult mai bine de organismul uman decat prin consumul de produse artificiale.

Mierea este recomandata pentru

-actiune diuretica, cicatrizanta, arsuri, ulceratii;

-adjuvant in actiuni hepato-biliare;

-atenueaza crizele de astm;

-afectiuni gastro intestinale;

-anemii, hepatite (imbunatateste activitatea inimii, ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange);

-adjuvant in tratarea unor tumori;

-influenteaza sanatatea organizmului (poate preveni tulburarile de crestere, demineralizarea oaselor);

Miere cruda (raw), ce isi pastreaza intacte gustul si proprietatile curative. Produs ecologic, certificat Ecoinspect RO ECO 008, produs romanesc Wilhelm Tartler.

 Miere ecologica: acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B si enzime. Este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala.

 

comanda aici

 

 

De ce miere ecologica?

Albina melifera a ramas pana in ziua de azi un animal relativ salbatic si putem influenta doar limitat incotro se indreapta ea in cautare de nectar, polen si apa. Produsele apicole sunt un rezultat al mediului inconjurator in care traiesc albinele care zboara pe o raza de mai multi kilometrii. Chiar daca nu putem directiona albina spre o anume planta, apicultorul poate influenta decisiv calitatea produselor apicole.

O cerinta importanta in apicultura ecologica este calitatea materialului din care sunt construiti stupii. Se foloseste doar lemn care nu a fost tratat chimic. Ca urmare a contaminarii cu acarianul Varroa, de provenienta asiatica, albina nu poate supravietui fara protectia activa oferita de apicultor. In apicultura ecologica se folosesc in acest scop doar substante care apar ca si ingredient natural in miere: acid formic, acid oxalic si acid lactic.

De asemenea sunt folosite uleiuri esentiale ca timol si eucaliptol. Nu se folosesc medicamente care lasa reziduri in ceara, pentru ca aici se acumuleaza usor aceste substante si de aici pot ajunge in miere. Nici antibiotice nu sunt folosite pentru tratarea albinelor din aceleasi considerente.

Toate aceste reglementari si chiar mai multe decat atat sunt impuse in Romania prin lege. Numai produsele apicole care satisfac cerintele acestei legi pot fi indicate ca provenind din apicultura ecologica. Respectarea acestei legi este garantata de organisme independente de certificare.

Despre brandul Wilhelm Tartler

Stupina Tartler se afla la 10 km de Sibiu in directia Medias. Familia Tartler se ocupa de aproximativ 150 de familii de albine care aduna miere, polen si propolis. Pentru inbunatatirea culesului si diversificarea sortimentului de produse apicole ei efectueaza anual stuparitul pastoral.

Aceasta activitate incepe in luna aprilie cu culesul de rapita in Oltenia. Urmatoarea deplasare este cu stupii la Dunare pentru culesul de salcam I. La al doilea cules de salcam ei muta familiile de albine in judetul Valcea si ultimele flori de salcam le gasesc in Ardeal.

La inceputul lunii iunie se afla cu stupii acasa la culesul de poliflora si padure. Cu o parte dintre stupi pleaca in Dobrogea la padurile de tei.

Ultimul cules pe care il gasesc tot in Dobrogea este floarea soarelui cu care inchid anul de productie. Doar propolisul il recolteaza inca pana in luna octombrie.

Toamna se ocupa de iernarea familiilor de albine si inceperea comercializarii produselor obtinute.

Exit mobile version