Întreţinerea regulată a gazonului conferă casei dumneavoastră un aspect extrem de atrăgător şi menţine nealterată valoarea proprietăţii dumneavoastră.. Lasati-l pe Indego, Robotul de gradina pentru tunderea gazonului de la Bosch sa execute lucrarea in timp ce dumneavoastra realizati alte proiecte. Un robot inteligent. Sistemul sau de navigare „Logicut“ al Robotului Indego va masoara gradina si calculeaza cea mai eficienta latime de brazda. Este Eficient! Strategia cosirii de fasii paralele asigura prelucrarea rapida si completa a suprafetei de gazon. „Logicut“ invata schita gradinii dumneavoastra si nu lasa nelucrat niciun loc tunzand singur gradina si peluza.

  • Strategia cosirii de fasii paralele. Daca realizati un model de cosire cu schimbari de directie, rezultatul va fi un gazon mai sanatos. Multisenzorii sesizeaza obstacolele si le ocolesc. Apoi isi continua cursul prevazut.
  • Interfata om-masina pentru programare intuitiva si operare simpla
  • Iarba taiata este repartizata uniform asigurand astfel un bun efect de mulcire si un gazon sanatos
  • Consum minim de curent electric, zgomot si poluare mai redusa a aerului decat in cazul masinilor clasice de tuns iarba
  • Cutite subtiri, indoite pentru o taiere mai rapida
  • Sistem integrat de alarmare antiefractie
  • Incarcare automata. Masina de tuns iarba se intoarce automat la statia de andocare, imediat ce acumulatorul trebuie incarcat
  • Introducere cod PIN pentru siguranta sporita

 

Care este înălţimea maximă a ierbii la care se recomandă utilizarea robotului Indego? 100 mm. Dacă înălţimea ierbii depăşeşte 100 mm, se recomandă să se utilizeze mai întâi o maşină obişnuită de tuns gazonul pentru a reduce înălţimea ierbii la nivelul maxim recomandat.

Ce mă fac cu iazurile, straturile de flori sau copacii? Aceste suprafeţe trebuie marcate cu cablul perimetral, astfel încât robotul Indego să le poată evita. Acest lucru se realizează desfăşurând cablul perimetral de la marginea suprafeţei de cosire, în jurul unui strat de flori/copac (lăsând un spaţiu de 35 cm) şi readucând apoi cablul la marginea gazonului. Când desfăşuraţi cablul de la marginea suprafeţei de cosire în jurul unui strat de flori/copac, cablul care se întoarce la marginea suprafeţei de cosire să aibă 1 cm din celălalt cablu. Notă – Distanţa dintre straturile de flori/copaci şi cablul perimetral este de 35 cm, totuşi, pentru iazuri creşte până la 70 cm.

 

Poate Bosch Indego funcţiona pe vreme ploioasă? Da, deşi este indicată cosirea gazonului pe timp uscat. În timpul iernii, se recomandă depozitarea robotului Indego în interior.

Ce se întâmplă când Indego trebuie să se reîncarce? Când trebuie să se reîncarce, Indego îşi croieşte în mod automat drum înapoi la staţia de andocare. Odată reîncărcat, revine în locul din grădină unde s-a oprit din cosit.

Întrucât Indego nu are o cutie colectoare de iarbă, ce se întâmplă cu iarba cosită? Cuţitele de tăiere ale robotului Indego sunt concepute pentru a tăia iarba în bucăţi mici (de 3-5 mm). Aceste bucăţi cad la baza gazonului şi se descompun treptat, fertilizând astfel gazonul cu nutrienţi.

Devine robotul de gradina Indego mai inteligent pe măsură ce se familiarizează cu grădina? Indego prezintă o serie de senzori care îi detectează poziţia în grădină şi învaţă forma gazonului. În timpul primelor trei cicluri de cosire, Indego va actualiza şi va îmbunătăţi informaţiile pe care le deţine în memorie, astfel încât va putea realiza o hartă din ce în ce mai precisă a suprafeţei gazonului şi a tuturor suprafeţelor interioare marcate în interiorul ei.

Indego Bosch fertilizeaza Gazonul

Din cauza unei cantităţi insuficiente de nutrienţi, iarba poate căpăta o nuanţă gălbuie. Fertilizatorii pentru gazon ajută la recăpătarea unui verde viu. Cei mai buni fertilizatori sunt cei care asigură azot şi fosfor. Utilizând fertilizatori cu eliberare lentă, nu trebuie să aduceţi maşina de împrăştiat prea des pe gazon.

Mulcirea gazonului cu robotul Bosch Indego

Mulcirea contribuie la creşterea gazonului din două motive: dacă rămân resturi fine de iarbă la suprafaţă, acestea acţionează ca îngrăşământ verde, bogat în nutrienţi. În plus, în urma mulcirii fine se formează un strat protector care fereşte solul de razele puternice ale soarelui şi reduce evaporarea apei.

Indego aereaza gazonul

Prin aerare se înlătură muşchiul, buruienile şi resturile vegetale. Întrucât cuţitele ar trebui să pătrundă doar câţiva milimetri în sol, rădăcinile ierbii nu sunt afectate. Prin aerare se produc condiţii favorabile reînsămânţării, întrucât lumina şi apa pot ajunge cu uşurinţă la seminţe.

Îndepărteaza frunzele transformandu-le in nutrienti

Începând din acest moment, utilizaţi o greblă pentru gazon sau suflanta pentru frunze pentru a îndepărta cu regularitate frunzele căzute deoarece, în caz contrar, gazonul se poate îngălbeni, neavând lumină, sau chiar poate începe să putrezească pe o vreme umedă.

Exit mobile version