Odata cu aparitia noului Samsung Galaxy S4 (vezi review aici), se contureaza deja o intrebare la utilizatorii de smartphone-uri obisnuiti cu telefoane de ultima generatie: Care telefon este mai bun: IPhone5 sau Samsung Galaxy S4? Ce caracteristici recomanda cumpararea unui Samsung Galaxy S4 si nu a unui iPhone 5? Cat si ce primesc de la Apple si cat primesc de la Samsung pentru fiecare euro cheltuit pentru achizitia celor mai performante telefoane la ora actuala ale acestora?

Odata cu aparitia noului Samsung Galaxy S4, se contureaza deja o intrebare la utilizatorii de smartphone-uri obisnuiti cu telefoane de ultima generatie: Care telefon este mai bun: IPhone5 sau Samsung Galaxy S4?

Ce sa cumperi? iPhone5 sau Galaxy S4?

Cum si in domeniul telefoniei mobile brandul, sigla si obisnuinta (mai ales a sistemului de operare) conteaza, recomandarile de achizitie de mai jos ar trebui privite ca o balanta intre caracteristici si nu obligatoriu ca un sfat de a cumpara pe unul sau pe celalalt, decat daca sunteti suficient de detasati de brand si setati strict axati pe performanta, calitate si pret, caz in care recomand Samsung S4. Vedeti mai jos de ce:

 

Ce sa cumpar? iPhone 5 sau Samsung Galaxy S4 ?

In comparatie cu iPhone5 de la Apple, un telefon “mai vechi” cu 6 luni , Samsung Galaxy S4 are cateva atu-uri si avantaje:

 

Comparatie de pret 

Samsung Galaxy S4 este un pic mai ieftin ca pret, desi este un telefon de o generatie mai noua, pretul unui iPhone este inca umflat de brand. Vezi de unde poti cumpara Samsung Galaxy S IV si de unde poti cumpara iPhone5. Verifica cel mai mic pret al acestor smartphone-uri (se va deschide pagina magazinului online intr-o noua fereastra).

Samsung Galaxy S4 Apple iPhone5
S4 la eMAG iPhone5 la eMAG
evomag evomag
altex altex
azerty azerty
CEL.ro Cel.ro

 

Display / Ecran

Oricum am privi, Samsung Galaxy S4 castiga detasat in fata lui iPhone5 dpdv al displayului, intrucat nu doar ca beneficiaza de un display de 5 inch vs 4 inch la Apple, insa ecranul Samsung Super Amoled depaseste cu mult vechiul TFT inclusiv pe parte de rezolutie (640×1136 la iPhone vs 1080×1920 Full HD la Samsung S4). Totodata, ca si detalii, display-ul Samsung Galaxy S4 are o densitate de pixeli per inch cu 30% mai mare decat iPhone, veti putea astfel juca jocuri cu o grafica mult, mult mai complexa.

 

Procesoarele in lupta

Din nou, Samsung Galaxy S4 este pe primul loc, este telefonul de top. Quad Core la 1900Mhz vs Dual Core la 1300 Apple Swift.

 

Camera Foto – cea mai buna?

Samsung Galaxy S4 este dotat cu o camera foto digitala de 13 megabytes fata de camera iPhone 5 al carui senzor este de doar 8Mb, prin urmare rezolutia fotografiilor in cazul lui S4 este mai mare: 4128×3096 px. Samsung castiga din nou;

 

Memorie RAM – Evident marimea conteaza

IPhone 5 este dotat cu 1GB de memorie RAM, in timp ce telefonul de top de la Samsung beneficiaza de 2GB;

 

Stocare – si spatiu suplimentar

Un mare plus: desi cantitatea de informatii ce poate fi stocata intern este de 16gb in cazul ambelor telefoane (vorbim modelul iPhone ce se apropie de pretul lui Galaxy S4), Samsung-ul permite conectarea unui stick de memorie microSD cu capacitate de pana la 64gb.

 

Aplicatii si jocuri

Aici este greu de dat un verdict, intrucat suntem legati de obisnuinta utilizarii sistemelor de operare. Cel mai nou sistem de operare de la Android: Jelly Bean 4.2 Plus vs iOs. Ambele sisteme de operare au plusuri si minusuri, aspecte pozitive dar si negative pe parte de stabilitate, update-uri, pret software, numar de aplicatii, etc. Desi poate ar trebui sa inclin balanta un pic si spre iPhone, nu o voi face, voi acorda un plus lui S4 pentru aplicatiile ce au grija de starea sanatatii dvs.

Ecranul lui Galaxy S4 – peste iPhone5

Verdict: iPhone5 sau Galaxy S4?

In concluzie, binenteles subiectiva, fara a dori a crea un flame, cat timp Apple nu va vinde iPhone-ul 5 la un pret mai mic fata de Samsung Galaxy S4, recomand sa achizitionati smartphone-ul Samsung, asta daca nu cumva sunteti dispusi sa platiti un pret mai mare pentru brand si logo si nu pentru performanta si utilitate. Timpul va demonstra daca se va mentine trendul crescator al vanzarilor smartphone-urilor Samsung. Noi credem ca da, intrucat toate conditiile sunt indeplinite: un pret bun, calitate si performanta superioara fata de telefoanele rivale de top, inclusiv fata de iPhone5 sau fata de modelele proprii Galaxy S2 si Galaxy S3 (care s-au vandut incredibil de bine in toata lumea).

Sintetizam plusurile fiecarui telefon in parte:

 

De ce este mai bun Galaxy S4?
 • ecranul Amoled este mai luminos, culori mai vii, negrul este maximal;
 • rezolutie net superioara 1920 vs 1136 px si redare Full HD;
 • bateria in convorbire tine de doua ori mai mult (17 ore);
 • camera foto mai performanta: 13mb vs 8mb;
 • PPI cu 40% superior (441 vs 325 ppi);
 • procesor net superior (40% in plus: 1900mhz vs 1300mhz)
 • 60% mai mult timp de stand by (15,4 zile)
 • ecran mai mare cu 25% (5 inch vs 4 inch)
 • 2GB memorie Ram si posibilitate atasare card micro SD pentru spatiu;

 

De ce este mai bun iPhone5?
 • mai multe aplicatii in iPhone App Store (500k vs 400k);
 • este mai mic cu app 30% (dar in detrimentul ecranului);
 • un pic mai usor cu app 10% (112g vs 130g, dar in detrimentul bateriei);

Daca nu am reusit sa iti oferim siguranta celei mai bune alegeri, atunci citeste review-urile date de utilizatorii ambelor telefoane pe site-ul magazinelor online, cu siguranta vei gasi multe raspunsuri la intrebarile pe care le ai asupra acestor doua super smartphone-uri: Samsung Galaxy S4 si iPhone 5.

.

Samsung Galaxy S4 Apple iPhone5
S4 la eMAG iPhone5 la eMAG
evomag evomag
altex altex
azerty azerty
CEL.ro Cel.ro
Exit mobile version