Samsung Galaxy Xcover 2 nu este varful de gama in domeniul tehnologiei mobile, insa poti sa te prezinti cu el in orice context, fara a te simti amenintat de capacitatile unui S4 la masa de langa tine. Cea mai interesanta parte a acestui device este ca iese din tiparul Samsung-urilor actuale cu design rasuflat si banalizat. In ziua de azi cand orice Samsung arata ca un S3 in diferite proportii, forma lui Xcover 2 reprezinta o bine-meritata intrerupere a tiparului. Desi este un telefon destinat celor cu apetit pentru aventura, nu va face pe nimeni de rusine din punctul de vedere al performantelor.  Un procesor dual core de 1 ghz. si 1 gb. ram sunt mai mult decat suficienti pentru aplicatii comune si marea majoritate a jocurilor. Samsung Galaxy XCover poate fi cumparat online de la CEL.ro, emagclickshopaltex si evomag.

Cand viata trece dincolo de limitele cotidiene, Samsung Galaxy XCover 2 este cel mai bun insotitor. De la deserturi si plaje la drumuri de pamant si calatorii in strainatate, luati-l cu dvs. absolut oriunde, chiar si sub apa.  Telefonul este foarte practic, rezistent la apa praf, socuri si cazaturi, se simte solid in palma si beneficiaza de apelare video 3g, player audio care permite o auditie de calitate, interfata pentru utilizatori responsive, foarte frumoasa si destul de practica specifica Samsung, face poze foarte bune pentru categoria sa (tinand cont de camera de rezolutie 5mpixeli). Bateria de 1700mAh tine destul de mult la o utilizare normala (pana la 370 de ore in 2G si 8 ore si 30 de minute de convorbire). In meniuri se misca foarte bine, la fel si in aplicatiile uzuale, per ansamblu este o decizie buna achizitionarea acestui smartphone.

Ecranul, merita o mentiune aparte. Desi este LCD si nu AMOLED, deci nu reprezinta ultimul salt tehnologic si calitativ din punct de vedere al imaginii, isi face treaba cu brio, ofera imagini si clipuri super-clare, demne de anul 2013. Nici rezolutia de 480×800 nu lasa sa se strecoare pixeli rataciti in campul vizual al utilizatorului, totul este fluid si natural.

Telefonul Samsung Galaxy XCover 2 este echipat la maximum cu caracteristici esentiale pentru calatorie, rezistenta la apa si la activitati sportive, care fac din el un concurent redutabil. Este protejat impotriva prafului si a apei, echipat cu sistem GPS superior si are preinstalate aplicatiile Google Maps, Lanterna LED si Cardio Pro pentru exercitii fizice Adaugati la arsenalul de dotari puterea de calcul excelenta, rapiditatea in retea, afisajul mare de 4 inchi, ultimul sistem de operare Android, serviciile de cloud si bateria de capacitate foarte mare. Cu Galaxy XCover 2, sunteti liber sa explorati toate aventurile din viata.

Constructia extra-grip, cu santuri si striatii iti ofera increderea si siguranta de a manevra aparatul fara frica permanenta ca il vei scapa sau va aluneca. Acest aspect este in special folositor celor care fac primul pas catre lumea smartphone-urilor de noua generatie, nu doar celor cu veleitati de aventurier, cei din urma reprezentand targetul de baza al telefonului.

In gama de pret data, telefonul in cauza se adreseaza mai mult celor care sunt pe drum toata ziua, lucreaza in conditii vitrege sau sunt mai neglijenti cu telefonul. Sigur, Samsungul este dispus oricand de o balaceala in izvor de munte sau val de mare, dar astea sunt aspecte secundare ce nu reflecta in totalitate caracterul telefonului.

Samsung Galaxy Xcover 2 duce insa lipsa unui senzor ambiental de lumina, intr-o lume in care pocket pc-urile acum mai bine de 10 ani in urma ofereau senzori de lumina, carenta lui Xcover pare de neiertat, cu atat mai mult cu cat se presupune ca va fi folosit cu precadere in aer liber, unde luminozitatea se schimba in functie de conditiile meteorologice si momentele zilei. Problema se rezolva insa din taste, datorita posibilitatii de reglare manuala a contrastului din meniul Setari, foarte accesibil de altfel ca la toate smartphone-urile cu sistem de operare Android. Desi ecranul ofera performante foarte bune, ar fi trebuit trebuie sa mentionez ca gradul maxim de contrast este mult prea scazut pentru zile insorite in aer liber.

Constructia telefonului este robusta si cu nivel ridicat al finisarilor, insa marginile par sa imite metalul, si nu sunt convins ca sunt autentice. De asemenea, sloturile de incarcare respectiv casti puteau fi mai elegant si mai eficient mascate. Am inteles ca un telefon subacvatic va avea usite de protectie pentru mufe, dar acestea doua puteau fi unite sub o singura cupola mai rezistenta. Ca si ultima mentiune, personal pe mine ma dezamageste lacuna acestui smartphone cand vine vorba de redarea clipurilor full HD. Galaxy S2 poate face acest lucru, si tehnologia ar fi fost suficient de accesibila incat sa fie implementata si la acest telefon. Dar sa nu uitam ca este un telefon pentru cei practici, pragmatici, ce isi doresc un telefon rezistent si in acelasi timp mai ieftin. Pentru Full HD, si procesor Quad Core, un display mai mare si aceasi rezistenta la apa, praf si socuri, evident ar trebui sa va orientati catre un Sony Xperia ZR, Sony Xperia Z Ultra sau de ce nu daca esti fan Samsung, la Galaxy S4 Active (la preturi cel putin duble ce-i drept).

Per total insa, consider ca atu-urile lui Xcover 2 aduc mult si compenseaza din plin carentele sale in comparatie cu smartphone-urile de ultima generatie, oferind utilizatorului o experienta placuta, intuitiva si ridicata din punct de vedere calitativ, la un pret corect. Samsung Galaxy XCover poate fi cumparat online de la CEL.ro, emagclickshopaltex si evomag.

Exit mobile version