Cantec de gheata si foc – RR Martin

Seria Cântec de gheață și foc (titlu original A Song of Ice and Fire) este o fantezie epică scrisă de romancierul și scenaristul american George R. R. Martin. Martin a început să lucreze la serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată inițial ca trilogie, seria cuprinde la ora actuală cinci romane publicate și încă douǎ aflate în stadiul de proiect. Există și un preludiu format din trei nuvele, cărora e posibil să li se mai adauge câteva, precum și o serie de nuvele conținând fragmente din romane. Unul dintre aceste fragmente a primit premiul Hugo. Seria a fost tradusă în peste douăzeci de limbi, iar al patrulea volum a debutat pe lista de bestsellere a The New York Times direct pe primul loc. Per ansamblu, seria s-a vândut în peste 3,5 milioane de exemplare în SUA și în peste 7 milioane în restul lumii.

Acțiunea din Cântec de gheață și foc se petrece într-o lume fictivă, în principal pe continentul numit Westeros, dar și pe un uscat din est, cunoscut sub numele de Essos. Majoritatea personajelor sunt umane, dar, pe măsură ce seria avansează, sunt introduse și alte rase, cum ar fi recii și periculoșii Ceilalți din nordul extrem și dragonii care scuipă foc din Est, ambele rase fiind considerate dispărute de către oamenii poveștii. Seria conține trei fire narative principale:
1. cronica unui război civil dinastic pentru coroana Westerosului, purtat între diferite familii; 2. amenințarea crescândă a Celorlalți, aflați dincolo de uriașul zid de gheață care marchează frontiera nordică a Westerosului; 3. ambiția lui Daenerys Targaryen – fiica exilată a regelui care fusese omorât în timpul altui război civil, cu cincisprezece ani mai înainte – de a reveni în Westeros și de a-și revendica dreptul la tron.

Pe măsura evoluției seriei, cele trei fire narative se împletesc și devin dependente unul de celălalt. Seria este relalată la persoana a treia, prin intermediul perspectivei unora dintre personaje. Până la sfârșitul volumului al patrulea, există șaptesprezece personaje din perspectiva cărora sunt relatate mai multe capitole și opt care au doar un capitol. Popularitatea crescândă a seriei a determinat compania HBO să realizeze o ecranizare pentru televiziune, numită Game of Thrones. Episodul pilor a fost produs în 2009, iar angajamentul pentru o serie de nouă episoade a fost luat în martie 2010. Pe baza cărților s-au realizat table de joc și RPG-uri, precum și culegeri de ilustrații bazate pe serie sau inspirate de ea.Compania franceză de jocuri video Cyanide a anunțat că a semnat un parteneriat cu Martin pentru realizarea unei adaptări a cărții sub forma unui joc video, intitulată A Game of Thrones: Genesis.

“In mod categoric, Cantec de gheata si foc va ajunge cea mai buna saga fantasy scrisa vreodata. Subiectul nu e dificil, dar incercarea de a-l rezuma ar fi realmente nebuneasca: o complexa intriga politica si dinastii rivale, iubiri, tradari, sfetnici rauvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepatruns, un gigantic zid de aparare impotriva unor forte nestiute, bastarzi si dragoni de mult disparuti.” New York Times Book Review

„Calatoria la care pornesti tu, cel ce citesti Urzeala Tronurilor, apoi Inclestarea regilor, Iuresul sabiilor, Festinul ciorilor, sau Dansul dragonilor  nu va fi una scurta. Si nu o vei parcurge pe un singur drum, de la un capat la altul. Vei strabate tot tinutul, insotind lupii stravechi cand vaneaza, uriasii cand ataca, vei vedea Rondul de noapte luptand, khall-ii gonind pe caii lor, dragonii crescand. Nu te gandi la noptile in care nu vei dormi. Nu te gandi la inghetul Nordului, la nameti, la frigul ce iti taie rasuflarea, sau la noptile aride din sud care te lasa fara suflare. In schimb, lupta in razboiul celor cinci regi, lupta pe Zid impotriva salbaticilor ce incearca sa-l escaladeze, lupta cu Sam cand Ceilalti isi arunca rasuflarea inghetata asupra ta, fii de partea lui Robert Baratheon, de partea lui Rob Stark sau de partea lui Renly, alege-ti partea si traieste in paginile cartii ca si cum ai fi acolo. Iti va fi greu sa nu o faci.

Urzeala Tronurilor 5 Volume de carti din seria lui RR Martin Cantec de Gheata si Foc

Setul de carti: Cantec de Gheata si Foc RR Martin

vezi oferta intregului pachet de volume

Sa nu te astepti la raspunsuri usoare. Nimeni nu e cu adevarat bun, nimeni nu e cu adevarat rau. In afara de putini cativa, tot universul Westerosului este format din Oameni nu din personaje. Oameni care fac greseli, care sunt uneori slabi, alteori puternici, uneori sfideaza curajul, alteori se ascund. Sa nu crezi ca cei inocenti sunt aparati iar cei drepti inving mereu. Cei ticalosi, nu sunt intotdeauna pedepsiti. Cei care lupta pentru dreptate se pot schimba, pot fi infranti, zdrobiti ca si cei nemilosi. Raul devine bine, binele devine rau.

pachet carti originale in limba engleza

Calatoreste fascinat insa, nimic nu iti este ascuns. Vei cunoaste totul prin ochii lor si prin ochii celorlalti. Vei fi captiv cu Tyrion in fortareata de la Erye, vei lupta cu el la Debarcaderul regelui, vei fi acolo cand Rob Stark aplecat asupra hartii va hotara urmatorul atac, vei suferi alaturi de el cand va fi tradat. Vei asedia cu Jamie Lannister, vei planui cu Tywin si cu Cersei, vei lupta in duelul Printului Oberyn din Dorne cu Clegane „Muntele” sau vei cu ucide cu Cainele lui Joffrey. Vei cunoaste si vei vedea totul. Nu vei fi crutat insa. Dezamagirea va fi mare uneori, bucuria victoriei asemenea.

Volumul 1 – Urzeala tronurilor

Urzeala tronurilor (1996) (titlu original A Game of Thrones) este prima carte din seria Cântec de gheață și foc, o epopee fantastică scrisă de George R. R. Martin. Romanul, publicat pe 6 august 1996, a câștigat premiul Locus în 1997 și a fost nominalizat în 1998 pentru Premiul Nebula și pentru premiul World Fantasy în 1997[1]. Nuvela Blood of the Dragon (Sângele dragonului), care cuprinde capitolele despre Daenerys Targaryen ale romanului, a câștigat în 1997 premiul Hugo pentru “Cea mai bună nuvelă”. Numele romanului a fost dat ulterior jocurilor derivate din el, printre care unul cu cărți, unul cu pioni și unul pe calculator. În noiembrie 2009, HBO a filmat episodul pilot al ecranizării cărții. Cartea a apărut în limba română în anul 2007 în ediție paperback și în 2011 în format hardcover. (Sursa: Wikipedia)

Intrigi şi comploturi, tragedii şi tradari, victorii si teroare in vremurile unor prevestiri sumbre. Soarta personajelor principale, a aliatilor şi a dusmanilor lor se afla intr-un echilibru precar, pentru ca fiecare doreste sa castige in jocul cel mai periculos dintre toate: Urzeala tronurilor.“ Library Journal

„Romanul care marcheaza fara doar si poate inceputul detronarii lui Tolkien: Urzeala tronurilor.“ Newsweek

„Martin atinge un varf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative si al scenelor de actiune. Scriitura, imaginatia, impactul emotional si extraordinara constructie a universului sau presupun o noua definire a genului fantasy.“ Booklist

Gheata si foc. Nordul si Sudul, Winterfell si Mereen, Ghis, Dorne. Sau mamuti, uriasi, lupi si dragoni, piramide, harpii.

Calatoria la care ai pornit tu, cel care iei prima oara in mana „Urzeala Tronurilor” te duce mai departe decat ai gandit la inceput. Asa ca ai face bine sa memorezi hartile din carte. Pentru ca fie ca esti langa Zid, insotindu-l pe Jon Snow, fie ca esti in piramidele din Astapor, sau in arenele de lupta din Mereen cu Daeneris, sau la Debarcaderul regelui cu Lanisterii, sau in corabii cu Greyjoy, totul va fi ingemanat cu razboiul.

Volum 1: Urzeala tronurilor – RR Martin

vezi cartea la eMAG | Libris | Elefant | Nemira


Volumul 2 – Inclestarea regilor

Inclestarea regilor este cel de-al doilea volum din saga fantasy Cantec de gheata si foc si continuarea volumului Urzeala tronurilor. Aceasta saga este o complexa intriga politica, cu dinastii rivale, iubiri, tradari, sfetnici rauvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepatruns, un gigantic zid de aparare impotriva unor forte nestiute, bastarzi si dragoni disparuti demult.

Timpul si-a iesit din matca. Vara de zece ani, linistita si imbelsugata, isi anunta sfarsitul, iar raceala dura a iernii se apropia ca o bestie infuriata. Cei doi conducatori care asigurasera linistea taramului, Lordul Eddard Stark si Robert Baratheo, au cazut prada intrigilor si tradarii. De la fortareata Dragonstone pana la taramurile amenintatoare din Winterfell, haosul a pus stapanire pe toata suflarea, iar pretendentii la tronul celor Sapte Regate sunt hotarati sa isi impuna vointa prin foc si distrugere.

„Un razboi pentru succesiunea la tron intoarce fratii unii impotriva altora, intr-o lupta armata si politica fara precedent. Sapte familii nobiliare sunt prinse in infruntare, iar viata si avutia lor depind de eternul joc al santajului, al intrigilor si al rapirilor, al magiei. Universul creat de Martin este de o bogatie fara precedent, plin de personaje devorate de setea de putere, impinse dincolo de limitele onoarei si ale tradarii. Continuarea extraordinara a regalului fantasy inceput cu Urzeala tronurilor.”Library Journal.

Volum 2: Inclestarea regilor – RR Martin

vezi cartea la eMAG | Libris | ElefantNemira

Volumul 3 – Iuresul Sabiilor

“Iuresul sabiilor este una dintre cartile acelea pe care le iei sa le citesti inainte de culcare, te uiti la un moment dat la cea si brusc s-a facut ora 3 noaptea… ar mai fi timp sa citesti un capitol…” – Entertainment Weekly

Dintre cei cinci rivali pentru putere, unul este mort, altul, cazut in dizgratie, dar razboaiele continua sa se dezlantuie cu furie si aliantele se fac si se desfac. Joffrey ocupa Tronul de Fier, stapanitor nelinistit ale Celor Sapte Regate, dusmanul sau cel mai inversunat, Lordul Stannis, e infrant si dezonorat, iar tanarul Robb inca domneste peste Nord din fortareata Riverrun. Intre timp, Daenerys, regina exilata si stapana ultimilor trei dragoni, strabate continentul scaldat in sange. In vreme ce fortele rivale pun la cale infruntarea finala, o armata de creaturi barbare soseste de la capatul lumii civilizate, insotita de oastea mortilor-vii, ale carorstarvuri insufletite sunt de nestavilit. Nimeni nu-si va gasi odihna pana cand Cele Sapte Regate nu vor izbucni intr-un iures al sabiilor.

Până acum, Iureșul săbiilor este cel mai lung roman al seriei. Din cauza lungimii sale, ediția paperback din Marea Britanie a fost împărțit în două, partea întâi fiind publicată sub titlul Steel and Snow (“Oțel și zăpadă”) în iunie 2001 (cu coperta ediției originale), iar partea a doua sub titlul Blood and Gold (“Sânge și aur”) în august 2001 (cu o copertă nouă). În Franța, romanul a fost împărțit în patru volume, iar în România în trei. Iureșul săbiilor preia povestea cu puțin înaintea sfârșitului precedentului roman, Încleștarea regilor. Cele Șapte Regate sunt devastate în continuare de Războiul Celor Cinci Regi, cu Robb Stark, Balon Greyjoy, Joffrey Baratheon, Stannis Baratheon și Renly Baratheon luptând pentru coroană. Încercarea lui Stannis Baratheon de a lua Debarcaderul Regelui a fosr dejucată de noua alianță dintre Casa Lannister (care îl susține pe Joffrey) și Casa Tyrell. Casa Martell a promis și ea să-i susțină pe Lannisteri, dar forțele din Dorne încă nu au ajuns pe câmpul de luptă. Între timp, o armată uriașă de sălbatici mărșăluiește către Zid sub conducerea lui Mance Rayder, având în cale doar forța slabă a Rondului de Noapte. În Estul îndepărtat, Daenerys Targaryen se întoarce în Pentos, sperând să adune forțele necesare pentru a revendica Tronul de Fier. Romanul începe în ultimele luni din anul 299 După Debarcare și continuă pe parcursul anului 300 DD. (Sursa Wikipedia)

Volumul 3 – Iuresul Sabiilor – RR Martin

vezi pretul la eMAG | Libris | ElefantNemira

Volumul 4 – Festinul Ciorilor

Al patrulea volum din saga Cantec de gheata si foc de George R.R. Martin, Festinul ciorilor continua o poveste pasionanta, cu urzeli greu de deslusit si varsari de sange. La vremuri grele, dupa un razboi de proportii inimaginabile, setea de putere suprema, obtinuta cu orice pret, declanseaza lupte ingrozitoare, din care numai ciorile pot iesi invingatoare.

George R.R. Martin este, de departe, cel mai bun autor de literatura fantasy de amploare. Festinul ciorilor este cel mai fericit prilej sa-l consideram un “Tolkien al Americii”. Lev Grossman, Time

In Festinul ciorilor Martin a pus aceeasi patima si aceeasi umanitate din volumele anterioare ale seriei. Romanul imbogateste cu o multime de detalii povestea care se desfasoara pe mai multe planuri. <…> Cititorii care stiu la ce sa se astepte de la acest scriitor vor vedea ca el oferta, in volumul de fata, o trecere necesara, credibila si adecvata la urmatorul roman din serie.

Volumul 4: Festinul Ciorilor – RR Martin

vezi pretul la eMAG | Libris | ElefantNemira

Volumul 5 – Dansul Dragonilor

“Urzeala tronurilor: romanul care marcheaza fara doar si poate inceputul detronarii lui Tolkien.” Newsweek

“In mod categoric, Cantec de gheata si foc va ajunge cea mai buna saga fantasy scrisa vreodata. Subiectul nu e dificil, dar incercarea de a-l rezuma ar fi realmente nebuneasca: o complexa intriga politica si dinastii rivale, iubiri, tradari, sfetnici rauvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepatruns, un gigantic zid de aparare impotriva unor forte nestiute, bastarzi si dragoni de mult disparuti.” New York Times Book Review

“George R.R. Martin triumfa pe scena literara, spulberandu-i pe Terry Brooks, Robert Jordan si Terry Goodking cu siguranta degajata a profesionistului. Urzeala tronurilor are o grandioasa forta emotionala si un ritm alert, care au lipsit din genul fantasy, sufocat de pretiozitati literare, umor recursiv si clisee perimate.” New York Daily News

“Martin atinge un varf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative si al scenelor de actiune. Scriitura, imaginatia, impactul emotional si extraordinara constructie a universului sau presupun o noua definire a genului fantasy.” Booklist

Volumul 5: Dansul Dragonilor – RR Martin

vezi pretul la eMAG | Libris | Elefant | Nemira

Seria de filme Games of Throne

Un nou serial dramatic original HBO inspirat de seria de romane epice de mare succes scrisa de  George R.R. Martin, A Song of Ice and Fire.

Incitanta poveste are loc intr-un taram fantastic locuit de femei si barbati ambitiosi, mai mult sau mai putini onorabili, exact ca in realitate. In cele Sapte Regate din Westeros, cel ce controleaza Tronul de Fier are puteri nebanuite si serialul se concentreaza pe maretia si decaderea catorva familii ce vor putere cu orice pret. Astfel, nobilii din familia Stark sunt condusi de patriarhul Eddard, zis si Ned, care e numit drept Mana Dreapta e Regelui dupa ce predecesorul sau a murit in circumstante dubioase. Familia Lannister e o familie de conspirationisti cu multe secrete si-ale caror ambitii vor duce la distrugerea pacii in regat. In fine, mai e si printesa-dragon Daenerys, mostenitoarea fostei dinastii, care asteapta langa Marea Stramta impreuna cu diabolicul ei frate Viserys, care viseaza sa recastige regatele care, odinioara, apartineau familiei sale. E o poveste a duplicitatilor si tradarilor, a nobililor si a onoarei, a cuceririlor si a triumfului.

Regi si regine, cavaleri si renegati, mincinosi, lorzi si oameni cinstiti vor juca Urzeala tronurilor si vor lupta pentru putere pentru ca aici fie castigi, fie mori.

Sezonul 1 – Film HBO Urzeala Tronurilor

La inceputul serialului, Regele Robert Baratheon (Mark Addy), casatorit cu Cersei Lannister (Lena Headey) din corupta si bogata familie a Lannisterilor, ii cere Lordului Eddard “Ned” Stark (Sean Bean) sa vina in sud si sa-l ajute sa-si conduca regatul dupa dubioasa moarte a omului sau de incredere. Intre timp, tronul e amenintat din Est, de printesa adolescenta Daenerys (Emilia Clarke) si fratele ei Viserys (Harry Lloyd), ambii in exil dupa ce familia lor, aflata la conducerea regatului vreme de multi ani, a fost masacrata. Si exista zvonuri cum ca s-ar petrece lucruri ciudate la marginea regatului, la nord de zid, unde Jon Snow (Kit Harington), fiul ilegitim al lui Ned, face parte din fratia Paznicilor Noptii, care a jurat sa pazeasca Regatul.

Sezonul 1 – Film HBO Urzeala Tronurilor

vezi oferta de film aici

Sezonul 2 – Film HBO Urzeala Tronurilor

Intr-un taram in care verile dureaza decenii iar iernile vieti, belelele pandesc la tot pasul. Din sudul machivelic si salbaticele tinuturi din est pana in nordul inghetat si anticul zid ce protejeaza regatul de intuneric, doua puternice familii sunt prinse intr-un joc mortal de-a soarecele si pisica, al carui scop e controlul absolut asupra celor sapte Regate din Westeros. In timp ce tradarile, poftele carnale, intrigile si fortele supranaturale zguduie cele patru colturi ale regatelor, sangeroasa lupta pentru tronul de fier va avea consecinte neprevazute. 5 DVD-uri cu subtitrare in limba romana a serialului Urzeala Tronurilor.

Sezonul 2 – Film HBO Urzeala Tronurilor

vezi oferta de film aici

Iar daca ti-a placut cartea sau filmul, si vrei continuarea, de ce nu incerci si

Jocul Games of Throne – Urzeala Tronurilor

Regele a murit, iar razboinicii regatelor din Westeros se incing de lupta. Forta armelor e cruciala, dar nu e de ajuns… Fii in fruntea uneia dintre cele sapte Mari Case ale celor Sapte Regate si coase intrigi in Urzeala Tronurilor! Vei obtine oare puterea prin forta, cuvinte mieroase sau vei atrage poporul de partea ta? Folosindu-te de gandire strategica, arta diplomatiei si jucandu-ti cu inteligenta cartile, extinde-ti influenta asupra intregului Westeros. Rezolva problemele supusilor din Westeros, pregateste-te de lupta, planuieste cu grija si LA ATAAAAC!! Ia-ti in primire armata de pedestrasi, calaveri, arme de asediu, vase de lupta si da-le ordine folosindu-te de token-uri si cartile de abilit?ti specifice Casei tale.

Aceasta editie imbunatateste considerabil jocul original din 2003, adaugand elemente din extensiile A Clash of Kings si A Storm of Swords, cum ar fi armele de asediu, porturile, garnizoanele si noile carti Sortii Bataliei, care pot intoarce… sortii bataliei, ducand intensitatea inclestarilor militare la un nou nivel.

Jocul Urzeala Tronurilor – Games of Throne

cumpara online aici

Numar minim de jucatori: 3, numar maxim de jucatori: 6, carsta recomandata de producator: 14 ani +

Exit mobile version