Set colectie – Seria Poirot – Agatha Christie

 

Editura Rao va ofera un set aniversar cu cinci dintre cele mai incitante mistere rezolvate de cel mai cunoscut detectiv din istoria literaturii – Hercule Poirot. Setul de colectie contine 5 volume la un pret special: Cei cinci purcelusi, Crima din Mesopotamia, Misterul trenului albastru, Pisica printre porumbei si 13 la cina.

sau individual fiecare volum

– Cei cinci purcelusi. Hercule Poirot se afla in fata unui nou mister: de data aceasta, trebuie sa descalceasca itele unui caz de crima vechi de 16 ani.. (Literatura universala, carte de buzunar)

– Crima din Mesopotamia. Este limpede ca se petrece ceva neobisnuit cu membrii expeditiei care lucreaza la situl arheologic de la Hassanieh: o tensiune stranie, ceva legat de prezenta preaiubitei sotii a profesorului Leidner, frumoasa Louise . Lui Louise ii e frica de ceva. Este vorba oare doar despre atacuri de panica, despre halucinatii? Ma tem ca o sa fiu ucisa! ii marturiseste sorei Leatheran, care a acceptat sa aiba grija de ea. Din nefericire, se dovedeste ca avea dreptate. Printr-o coincidenta insa, cel mai mare detectiv din lume se afla in apropiere: dupa ce a descalcit un scandal militar in Siria, Hercule Poirot ajunge la Hassanieh si incepe sa ancheteze moartea lui Louise. O crima care ii va pune la incercare abilitatile si al carei mister il va dezlega cu aceeasi iscusinta cu care ne-a obisnuit. (Literatura universala, carte de buzunar, 256 pagini)

– Misterul trenului albastru. Cand luxosul tren albastru soseste la Nisa, insotitorul de tren incearca sa o trezeasca pe Ruth Kettering din somnul ei profund. Însa acest lucru nu se va mai intampla niciodata- o lovitura puternica a ucis-o pe mostenitoarea unei averi uriase. Mai mult, pretioasele si faimoasele ei rubine au disparut. Poirot nu are alt punct de plecare decat zvonul ca un barbat misterios a fost zarit in apropierea compartimentului, si banuielile cad asupra sotului instrainat al lui Ruth, Derek Kettering, cel care ar fi avut cel mai mult de castigat din decesul sotiei lui. Totusi, Poirot nu este prea convins de aceasta varianta, caci viata lui Ruth are prea multe secrete mortale, care incep sa iasa la iveala rand pe rand… (Literatura universala, carte de buzunar, 256 pagini)

CITESTE SI:  Cartile de retete ale lui Jamie Oliver

– Pisica printre porumbei. Într-un palat din Ramat, un print ii incredinteaza pilotului sau un pachet de bijuterii, in speranta ca acesta le poate introduce fraudulos in Anglia. Dar inainte ca pachetul sa ajunga la destinatie, atat printul, cat si pilotul sunt morti. O fata inspaimantata ii expune lui Hercule Poirot unul dintre cele mai provocatoare cazuri din lunga lui cariera: un ucigas terorizeaza o faimoasa scoala de fete; o eleva nevinovata a devenit un adevarat magnet pentru rau si moarte. Cumva, cele doua cazuri sunt conectate si numai Poirot poate rezolva acest dublu mister. (Literatura universala, carte de buzunar, 288 pagini)

– 13 la cina. Poirot a fost de fata cand Jane s-a laudat ca are un plan prin care sa scape de sotul de care se instrainase. Acum monstruosul barbat este mort. Şi totusi, micutul detectiv nu poate sa nu simta ca este dus de nas. La urma urmelor, cum ar fi putut Jane sa-l injunghie pe lordul Edgware in biblioteca lui exact in acelasi moment in care se afla la cina cu niste prieteni? Şi care i-ar fi motivul, acum ca aristocratul a fost in acele din urma de acord sa-i acorde divortul? Iata un alt caz care va pune la incercare toate abilitatile de fin detectiv ale lui Poirot. (Literatura universala, carte de buzunar, 288 pagini)

 

 

Set colectie 2 – Agatha Christie

 

Cartile Agathei Christie publicate de Editura RAO sunt structurate pe doua serii – Hercule Poirot si Miss Marple. Detectivul belgian a aparut ca personaj principal in 33 de romane si in 54 de nuvele, iar Miss Marple, in 36 de scrieri. Ambele personaje, atipice si extrem de inteligente, au devenit celebre in intreaga lume prin maiestria cu care rezolva intotdeauna cele mai dificile cazuri, in cele mai neobisnuite imprejurari.

CITESTE SI:  Colectia de carti Cocktail - Editura Humanitas Fiction

Setul 2 de carti de colectie Agatha Christie, contine 5 volume cu Hercule Poirot si Miss Marple: Trenul de Paddington, Cu cartile pe masa, Petrecerea de Halloween, Oglinda sparta si Hotel Bertram.

sau individual fiecare volum

– Trenul de Paddington. „Un barbat a strangulat o femeie! Într-un tren. Am vazut!” declara doamna McGillicuddy, o femeie cu picioarele pe pamant, prea putin predispusa spre halucinatii – insa cand e martora la o crima si marturiseste ce a vazut, nimeni nu o crede. Fara alt martor si nici un cadavru, ea apeleaza la singura persoana care o poate ajuta. Cum poate insa Miss Marple sa rezolve o crima care, aparent, nici nu s-a petrecut? Este una dintre cele mai cunoscute carti ale autoarei, in care, pentru prima si ultima oara apare un personaj care a incantat critica – Lucy Eyelesbarrow – un ajutor de nadejde al lui Miss Marple in solutionarea crimei. (Literatura universala, carte de buzunar, 256 pagini)

– Cu cartile pe masa. O seara placuta de bridge se transforma in investigarea unei crime cand excentricul domn Shaitana, gazda lor, este gasit mort. Oare pot cei patru anchetatori invitati – Hercule Poirot, superintendentul Battle, colonelul Race si Ariadne Oliver – sa descopere care dintre ceilalti patru musafiri este ucigasul? Toti patru au avut ocazia si toti patru aveau ceva de ascuns. La urma urmelor, gazda lor parea sa fie convinsa ca fiecare dintre ei reusise sa scape nepedepsit dupa comiterea unei crime. (Literatura universala, carte de buzunar, 256 pagini)

– Petrecerea de Haloween. Scriitoarea Ariadne Oliver a fost invitata la Woodleigh Common, unde este organizata o petrecere de Halloween pentru un grup de adolescenti din sat. Una dintre invitate este o tanara bine-cunoscuta pentru povestile despre crime si intrigi pe care le spune. Cand fata este gasita inecata, Ariadne se intreaba ce adevaruri ascundea ultima poveste relatata de fata. Care dintre invitatii la petrecere a dorit sa o reduca la tacere? Demascarea criminalului se va dovedi o misiune destul de dificila pentru Hercule Poirot, mai ales ca nimeni din Woodleigh nici macar nu crede ca aceasta crima s-a petrecut…  (Literatura universala, carte de buzunar, 224 pagini)

CITESTE SI:  Carte: Allan Pease Intrebarile sunt de fapt raspunsuri

– Oglinda sparta. Marina Gregg, faimosul star de cinema, a adus in linistitul sat St. Mary Mead o unda din stralucirea lumii filmului. Dar cand un fan local este otravit, actrita se gaseste brusc in mijlocul unui mister in plina desfasurare in viata reala. Oare ce alte personaje din „distributia” din Mary Mead va muri inainte de finalul „filmului”? Iar Miss Marple va reusi sa ofere o noua reprezentatie desavarsita in deslusirea enigmelor?  (Literatura universala, carte de buzunar, 288 pagini)

– Hotel Bertram. „Chiar si la hotelul Bertram, se gandi MissMarple, se pot intampla lucruri interesante…” Jane Marple este in vacanta, si sta la un luxos hotel din Piccadilly. Judecand dupa grandoarea camerelor si serviciul impecabil, se pare ca nimic rau nu se poate intampla la hotelul Bertram? Însa Miss Marple nu este convinsa de acest lucru, chiar daca nici macar ea nu poate prevedea lantul de evenimente violente care se va declansa foarte curand… Romanul a primit cronici extrem de favorabile, singura plangere fiind ca autoarea nu a oferit suficiente indicii pentru a da cititorilor o sansa sa solutioneze crima inaintea politiei sau a lui Miss Marple. (Literatura universala, carte de buzunar, 256 pagini)