Star Planetarium de la National Geographic este mai mult decat o jucarie. Este un mod vizual recreativ de a recunoaste constelatiile ce formeaza Universul nostru extins. Putand fi proiectate pe tavan, constelatiile vor aparea ca un grup de stele, ce vor fi apoi recunoscute de catre copiii, auzind in acelasi timp legendele ce sunt atribuite lui Orion, Pegasus si alte bine cunoscute personaje ce formeaza cele 88 de constelatii. In timpul proiectiei, poate fi audiat CD ul ce povesteste in limba engleza despre stelele si constelatiile ce se vad pe cerul noptii.

Setul contine:
– Suport pentru lumina si motor;
– Butoane pentru lumina si sunet si rotatie;
– Glob;
– Aratator;
– CD.

Cateva dintre constelatiile care pot fi vazute:

Ursa Mare sau Carul Mare
Este denumita asa datorita formei sale. Este usor de vazut in timpul verii si iernii si reprezinta un punct de plecare pentru recunoasterea si localizarea altor constelatii si stele. Odata ce ai recunoscut Ursa Mare, trage o linie imaginara intre cele mai stralucitoare 2 stele. Aceasta linie iti va indica Steaua Nordului sau Steaua Polara.

Steaua Nordului sau Steaua Polara
Aceasta stea nu este cea mai stralucitoare sau mare stea de pe cer, dar ea a fost si este foarte importanta pentru calatori si marinari pentru a se orienta pe uscat sau mare. Daca stai cu fata la Nord si te uiti deasupra capului vei vedea Steaua Nordului. Cautand alte stele si planete, vei observa ca aceasta stea deosebita nu isi schimba pozitia, in comparatie cu celelalte care se deplaseaza pe cer in functie de rotatia Pamantului.

Orion sau Vanatorul
Orion este o constelatie foarte mare ce se observa pe timp de iarna. In mitologia greaca, Orion este descris ca un personaj cu un caracter foarte mandru si plin de sine care se lauda ca poate ucide orice fiara. Orion si-a gasit insa sfarsitul intalnind un Scorpion care a fost rasplatit de catre Zei pentru fapta sa fiind trimis pe Cer in chip de constelatie. Legenda spune ca pentru a evita si pe viitor orice conflict intre cei doi, ei nu sunt niciodata vizibili in acelasi timp. Orion se vede pe timpul iernii, iar Scorpion se vede vara. Cele 3 stele stralucitoare ce formeaza Centura lui Orion, fac din acesta o constelatie usor de recunoscut.

Atentie: Contraindicat copiilor mai mici de 3 ani. Jucaria/produsul poate contine piese mici care se pot inghiti sau inhala existand pericolul de sufocare sau nu este potrivita copiilor mai mici de 3 ani. Nu lasati ambalajele jucariilor/produselor la indemana copiilor. Indepartati orice ambalaj al jucariei/produsului inainte de a da jucaria/produsul copilului. Supravegheati permanent copilul in timp ce se joaca/foloseste acest produs. Pastrati instructiunile si etichetele pentru referinte viitoare. Pastrati jucaria/produsul departe de foc; feriti jucaria/produsul de temperaturi ridicate si umiditate.

Vârsta recomandată: peste 8 ani.

vezi info pret aici

Exit mobile version