Prima impresie lasata de Huawei Honor 7 este ca se defineste un smartphone care nu poate fi comparat cu niciun alt telefon in aceasi gama de pret: camera frontală de 20mp, ecran IPS NEO LCD, 5.2 inch diagonala, rezolutie Full HD, Android 5.0 cu posibilitate de upgradare la Android 6.0 Marshmallow, un procesor octa-core (8 nuclee) si o placa video Mali-T628 mp4. Compania Huawei a urcat aproape pe nesimţite pe locul 3 mondial al producătorilor de smartphone-uri şi pe locul 2 în România. Deşi iniţial brandul chinezesc se adresa consumatorilor care îşi doreau un raport bun calitate/preţ, noile telefoane high-end lansate de companie îşi propun să poziţioneze Huawei în aceaşi categorie cu Apple, Samsung sau alte companii cunoscute pentru produsele high-end. Noul telefon din gama Honor, modelul Huawei Honor 7, este un smartphone foarte aproape de a fi un veritabil gadget-phone al dorinţelor noastre. Vezi pretul fara abonament “la liber” al smartphone-ului Huawei Honor 7 la eMAG, evoMAG, altex si marketonline sau profita de ofertele VodafoneOrange si Telekom la abonament

Parerea noastra este ca unul dintre cele mai importante atuuri ale smartphone-ului este senzorul de amprentă, poziţionat sub camera din spate, chiar în dreptul degetului arătător. Se mândreşte cu faptul că este cel mai rapid din piaţă, însă nu am ajuns încă să îl testăm în toate situaţiile şi părerile specialiştilor sunt împărţite. Ce va putem spune însă este că, la prima întâlnire, Huawei Honor 7 a fost extrem de responsiv. Singura mentiune contra este ca acesta nu poate fi folosit de aplicaţii de tip third-party precum cele de portofele electronice, însă sperăm că odată cu upgrade-ul sistemului de operare la Android 6 Marshmallow să se rezolve şi acest mic neajuns.

 

Design Smartphone Huawei Honor 7

 

Sunt de mult trecute zilele in care smartphone-urile made in China sau product of RPC aratau precum bucatile de plastic aruncate la gunoi. Huawei a crescut enorm si accelerat in ultimii ani, iar acest lucru il veti observa odata cu Honor 7, desi si modelele anterioare precum Huawei P8 au fost foarte bine primite de public. Desi multe voci afirma ca Honor7 isi doreste sa copieze designul iPhone6 sau al lui Samsung Galaxy S6, ei bine cei de la Huawei nu par foarte deranjat. Si de ce ar face-o? Pana la urma Honor7 este comparat cu unele dintre cele mai frumoase modele de telefoane din ultimii ani. Faptul ca Honor7 este mentionat alaturi de doi monstrii ai tehnologiei acestui deceniu este un motiv suficient sa incepem acest review. Designul smartphone-ului Huawei Honor 7 este simplu şi destul de atractiv, deşi tinde să arate în continuare că o copie de iPhone.

Materialele folosite sunt foarte bune, corpul de metal şi coating-ul premium îl fac o apariţie interesantă şi elegantă. Telefonul are o grosime de 8,5 mm, ceea ce îl face un device destul de subţire pentru categoria sa de preţ. Comparat cu One Plus 2, spre exemplu, el este cu 1,3 mm mai subţire şi cu 18 grame mai uşor. Pe lângă butoanele standard de power şi volum, Huawei Honor 7 încorporează un extra-buton care poate fi customizat. Acesta poate fi folosit pentru a deschide camera, pentru a intra în meniul de setări sau pentru a lansa aplicaţii folosite foarte des precum Facebook sau Twitter.

 

Forta Huawei Honor 7

 

În interiorul lui Huawei Honor 7 găsim un procesor octacore Huawei Kirin 935 şi 3 giga de RAM, iar acest lucru se vede. Telefonul se mişcă foarte repede, indiferent de numărul de aplicaţii care rulează în acelaşi timp. Huawei Honor 7 are 16 giga de memorie, care pot fi însă extinși prin intermediul unui card micro-SD până la 128 de giga.

În plus, smartphone-ul Huawei Honor 7 este dual sim. Huawei Honor 7 rulează varianta modificată a lui Android 5.0 numită Emotion UI. Este aceeaşi interfaţă pe care o găsim şi pe Huawei P8 şi include aceleaşi beneficii şi neajunsuri. În plus, producătorii ne-au asigurat că telefonul va putea primi upgrade-ul la Marshmellow fără nicio problema.

 

Camera Huawei Honor 7

 

Aplicaţia de cameră a lui Huawei Honor 7 este similară celei din iPhone în ceea ce priveşte aspectul şi funcţionalităţile. Camera din spate are un senzor de 20 de megapixeli, iar cea frontală unul de 8 megapixeli şi include şi propriul flash. Imaginile realizate de camera principală a telefonului sunt bine definite şi au culori plăcute. Obiectivul cu o deschidere maximă a diafragmei de 2.4 nu este însă la acelaşi nivel cu restul industriei. Suntem obişnuiţi deja cu modelele competitorilor Android precum LG sau Samsung care includ diafragme de 1.9 sau 2.0. Per total, însă, camera este bună şi obţine rezultate satisfăcătoare şi în condiţii de luminozitate scăzută.

 

Impresii de final Huawei Honor 7

 

La final de review, parerile din piata se indreapta catre concluzia ca Huawey Honor 7 este un telefon performant, cu un design atractiv şi o cameră foto care se ridică la nivelul aşteptărilor. Ne-am dori totuşi să vedem pe viitor o interfaţă mai bine construită şi mai coerentă din punctul de vedere al designului. Honor 7 este un produs cu un raport extrem de bun calitate/preţ şi performanţe demne de luat în seamă, însă din punctul nostru de vedere, compania mai are de lucrat până să transforme brandul Huawei într-un reper pentru succes.

Parerea noastra este ca Honor 7 este un smartphone performant care încă se poziţionează cu peste 250 de euro mai jos decât flagshipurile momentului. Huawei Honor 7 nu este un flagship-killer, nu isi doreste sa rupa in doua iPhone6S sau Samsung S6 şi nici nu credem că îşi propune să facă asta, cel putin daca ne uitam in ce plaja de preturi a fost lansat.

 

Preturi Huawei Honor 7

 

Pe o piaţă în care există alternative precum OnePlus 2 sau Moto G, ramane de vazut daca Huawei Honor 7 poate duce la bun sfârşit campania de rebranding a companiei chinezeşti. Telefonul este disponibil din această săptămâna în România şi costă puţin peste 2.000 de lei. Vezi pretul fara abonament “la liber” al smartphone-ului Huawei Honor 7 la eMAG, evoMAG, altex si marketonline sau profita de ofertele VodafoneOrange si Telekom la abonament nou sau la prelungirea abonamentului existent in cazul in care doresti sa il primesti la un pret promotional sau in rate.

Exit mobile version