depurtat.ro

Vivienne Westwood (pe numele ei de nastere Vivienne Isabel Swire) nascuta în Glossop, Derbyshire, Anglia, pe 8 aprilie 1941 este considerat unul dintre designerii de moda cei mai neconvenționali si non-conformisti din lume. Vivienne Westwood si-a construit faima si brandul la sfarsitul anilor 70, atunci cand proiectele sale in materie de fashion au ajutat la conturarea modei punk rock.

Vivienne Westwood Photo

Vivienne Westwood Photo

Vivienne Westwood, marturisea ca in tinerete nu a avut nicio tangenta cu lumea artei londoneze, crescuse intr-o regiune a Marii Britanii caracterizata de Revolutia Industriala: „Nu stiam nimic despre galeriile de arta … nu citisem vreo carte despre arta, nu am fost nici macar la un teatru”. Dupa primul mariaj cu Derek Westwood (caruia i-a mostenit numele), l-a cunoscut pe Malcolm McLaren, un student la Universitatea de Arte, care ulterior a devenit managerul Sex Pistols. Astfel, noua libertate de expresie, efervescenta gandirii non-conformiste si puterea artei si simbolismului in societate au devenit intrigile carierei lui Vivienne Westwood.

În 1971, McLaren a deschis un magazin de tip boutique in Londra (celebrul Kings Road nr.430), si a inceput sa umple-l cu modele Westwood. În timp ce numele magazinului părea să nu isi gaseasca o identitate (fiind schimbat de 5 ori), modelele de imbracaminte prezentate s-au dovedit a fi un centru important de moda pentru miscarea punk britanica. Mai mult decat atat, când McLaren a devenit managerului celebrei trupe Sex Pistols, designul Westwood a reprezentat trupa, un mix win-win de pe urma careia ambele parti au avut de castigat.

vezi intreaga colectie Vivienne Westwood

În 1981, Vivienne Westwood si-a lansat prima ei colectie de imbracaminte la Londra, intitulata Pirate. Spectacolul ei a pus ferm pe harta modei brandul Westwood, ca unul plin de talent, original și non-confirmst in moda.

În 1983, s-a lansat si la Paris (primul designer britanic dupa Mary Quant ce s-a lansat in moda pariziana), iar în 1984 hainele Vivienne Westwood deja imparteau medaliile, laurii (si spatiile din cele mai exclusiviste galerii de moda) cu Calvin Klein și Gianfranco Ferré in Tokyo.

Brandul Vivienne Westwood este unul dintre cele mai longevive din istorie, si totodata cel mai cunoscut pentru modelele fara compromisuri, foarte provocatoare, lansarile colectiilor fiind de fiecare data pe prima pagină a ziarelor ca evenimente unice si de exceptie in lumea modei.

Non-conformismul vestimentar al colectiilor Vivienne Westwood au fost sustinute si de temperamentul si modul de viata al designerului. Spirit sincer, indraznet, neconventional si curajos, Vivienne a marcat nu doar prin colectia de imbracaminte ci si prin personalitatea sa ultimele decade  ale secolului trecut. Asemeni generatiei punk rock, pentru spiritul liber a lui Vivienne nimic nu este tabu, a pozat chiar pe coperta unei reviste britanice dandu-se drept Margaret Thatcher – doamna de fier a Europei.

 

Odata cu lansarea colectiei Anglomania (1993-1999), colectie de imbracaminte si parfumuri de dama dar si pentru barbati, Vivienne a declarat ca moda este o combinație și schimb de idei si tendinte între Franța și Anglia, “Pe partea de fashion britanic, avem croiala si farmecul simplu, iar de la moda franceza soliditatea de proiectare si proportia, urmare a faptului ca niciodata nu ar trebui sa fim suficient de multumiti, oricand, orice poate deveni mai rafinat”. „Veti avea o viata mai buna daca purtati haine impresionante.” – Vivienne Westood.

Colectiile Vivienne Westwood

 

Vivienne Westwood Anglomania

Vivienne Westwood MAN pentru barbati

Vivienne Westwood Red Label de dama

Vivienne Westwood Gold Label de dama

flanco.ro/

 

 

Mai jos cateva articole de imbracaminte, de dama sau pentru barbati, incaltaminte sau accesorii purtand marca celebrei si exclusivistei Vivienne Westwood.

 

 

Desi este unul dintre cei mai cunoscuti si longegivi designeri din lume, faima si averea ei concurand una cu cealalta, locuieste in acelasi apartament inchiriat din sudul Londrei, de mai mult de 30 de ani, platind aceasi chirie de 300 de lire si folosind bicicleta ca mijloc de transport uzual de acasa pana la birourile ei din Battersea. La 10 ani dupa despartirea de McLaren, in 1993 Vivienne s-a recasatorit cu Andreas Kronthaler, asistentul sau de design, mai tanar cu 25 de ani. Locuiesc impreuna in acelasi apartament din Sudul Londrei. vezi intreaga colectie Vivienne Westwood la Mall Boutique si FX Fashion.

answear.ro