Selectează o Pagină

De multe ori cand un cunoscut spune cu bucurie si mandrie ca a cumparat o masina de facut paine, ii raspundem cu: “Da, painea este mai buna acasa”, “Painea este mai sanatoasa si poti face fantezii de ingrediente”, ca apoi sa intrebam din start: “Este cumva masina de facut paine de la Moulinex?’ Se pare ca Moulinex este pentru paine ceea ce Xerox-ul este pentru hartie: brandul care se identifica cu produsul!

Moulinex, este unul dintre primii producatori de masini de facut paine acasa, produsele sale sunt renumite in Romania imediat ce am luat contact cu ele, si prin urmare, in materie de homebread sau painea de acasa, sunt nu doar deschizatori de drumuri dar si cei ce ridica stacheta si creaza etaloane. Daca cumva, aveti impresia ca o masina de facut paine Moulinex are un pret astronomic, ei bine va inselati: pretul masinii de facut paine Moulinex Homebread OW1101 este cat se poate de abordabil iar avantajele sunt maxime, in special pentru sanatatea si papilele gustative ale familiei dvs!

VEZI CEL MAI MIC PRET MOULINEX OW1101

eMAG

vezi oferta aiciMasina de facut paine Moulinex Homebread OW1101

Masina de paine Moulinex Homebread OW1101, permite formarea structurii aluatului şi deci a capacităţii sale de a creşte bine si să se destindă pentru a îmbunătăţi calitatea frământării.

Masina de facut paine Moulinex Homebread, are program de pornire intarziata, prin urmare o poti pune “la lucru” seara (cu pana la 15 ore in avans), astfel incat, dimineata la micul dejun, un miros placut de paine proaspata sa iti inmiresmeze bucataria. Aceasta masina de altfel, se potriveste timpului tau datorita programului rapid dar si a functiei automate de pastrare la cald a painii dupa coacere.

Are 12 programe de facut paine si trei setari de reglare a gradului de rumenire, chiar si pentru cei mai pretentiosi gurmanzi, iar panoul de control electronic, precum si fereastra de supraveghere asigura controlul atat de mult, incat vei putea spune la sfarsit: am facut o paine cu mainile mele!

Moulinex, viaţa devine mai uşoară! Produsele MOULINEX încorporează un stil practic cu inovaţie şi estetică. Toate produsele dezvoltate de către Moulinex aveau un singur scop de a face viaţa mai uşoară.

 

12 Programe de facut paine

1. Pâine albă de bază. Programul Pâine albă de bază permite efectuarea majorităţii reţetelor de pâine care utilizează făină de grâu.

2. Pâine franţuzească. Programul Pâine franţuzească corespunde unei reţete de pâine franţuzească, albă, tradiţională.

3. Pâine integrală. Programul Pâine integrală trebuie ales atunci când se utilizează făină integrală.

4. Pâine de Bază, albă, rapidă. Programul Pâine de Bază, albă, rapidă este specific reţetei de pâine PÂINE DE BAZĂ, ALBĂ, RAPIDĂ. Acest program este echivalent cu programul Pâine albă de bază, dar în versiune rapidă. Miezul obţinut poate fi mai puţin aerat.

5. Pâine dulce. Programul Pâine dulce este adaptat reţetelor care conţin mai multă grăsime şi zahăr. Dacă utilizaţi amestecuri speciale, nu depăşiţi 700 g de aluat în total.

6. Ultra Rapid I. Programul Ultra Rapid I este destinat doar pentru pâinea de 900 g. Pâinea realizată utilizând programele Ultra Rapid este mai compactă decât cea realizată cu ajutorul celorlalte programe.

7. Ultra Rapid II. Programul Ultra Rapid II este doar pentru pâine de 700 g. Pâinea realizată utilizând programele Ultra Rapid este mai compactă decât cea realizată cu ajutorul celorlalte programe.

8. Aluat de pâine. Programul Aluat de pâine nu coace. Acesta corespunde unui program de frământare şi de creştere pentru toate aluaturile cudrojdie. Ex: aluat pentru pizza.

9. Dulceaţă. Programul Dulceaţă fierbe automat dulceaţa în cuvă.

10. Prăjituri. Permite producerea produselor de patiserie şiprăjiturilor, cu drojdie chimică.

11. Pâine pentru sandviş. Programul Pâine pentru Sandviş este destinat coacerii unei pâini pufoase, cu coajă subţire.

12. Chifle. Programul de coacere franzele vă permite o coacere pentru 10 până la 60 de minute (timpul de coacere poate fi stabilit în intervale de câte 1 minut). Poate fi selectat singur şi poate fi utilizat:

a) în asociere cu programul Aluat de pâine
b) pentru a reîncălzi sau a face crocante pâinile deja coapte şi răcite,
c) pentru a termina coacerea după o pană de curent prelungită, apărută în timpul unui ciclu de preparat pâine.

Maşina de pâine nu trebuie lăsată fără supraveghere în timpul programului 12.

Cateva sfaturi practice: 

  • Prea multă drojdie va duce la o structură fragilă a pâinii, care va creşte mult şi se va surpa în timpul coacerii. Vă puteţi da seama de starea aluatului chiar înainte de coacere apăsându-l uşor cu vârful degetelor: aluatul trebuie să opună o uşoară rezistenţă şi amprenta degetelor trebuie să dispară încet.
  • Este util uneori să verificaţi starea aluatului la mijlocul perioadei de frământare: acesta trebuie să formeze un bulgăre omogen care se dezlipeşte bine de pe pereţii cuvei. Dacă rămâne făină neîncorporată, înseamnă că trebuie să mai puneţi apă, sau, în cazul opus, va trebui să mai adăugaţi eventual puţină făină. Trebuie să corectaţi foarte uşor (maxim 1 lingură o dată) şi să aşteptaţi rezultatul înainte de a interveni din nou.
  • Respectaţi strict ordinea ingredientelor şi cantităţile indicate în reţete. Mai întâi lichidele şi apoi ingredientele solide. Drojdia nu trebuie să intre în contact cu lichidele şi nici cu sarea.
  • Ordinea generală care trebuie respectată: Lichide (unt, ulei, ouă, apă, lapte), Sare, Zahăr, O jumătate din cantitatea de făină, Lapte praf, Ingrediente specifice solide, Cealaltă jumătate din cantitatea de făină, Drojdie.
  • Precizia cu care măsuraţi cantitatea de făină este importantă. De aceea, făina trebuie cântărită cu un cantar de bucatarieMasina de facut paine Moulinex Homebread OW1101. Utilizaţi drojdie activă deshidratată, la pliculeţe. Dacă nu se specifică altfel în reţete, nu utilizaţi drojdie chimică. Un pliculeţ de drojdie desfăcut trebuie utilizat în maxim 48 ore.

Ingredientele necesare masinii de paine Moulinex

Grăsimi şi ulei: grăsimile fac pâinea mai pufoasă şi mai savuroasă. De asemenea, pâinea se va păstra mai bine şi mai mult timp. Prea multă grăsime va încetini creşterea. Dacă folosiţi unt, tăiaţi-l în bucăţi mici pentru a-l repartiza omogen în preparat, sau topiţi-l. Nu încorporaţi unt cald. Evitaţi intrarea în contact a grăsimilor cu drojdia, pentru că acest lucru ar putea împiedica rehidratarea drojdiei.

Ouă: ouăle îmbogăţesc aluatul, îmbunătăţesc culoarea pâinii şi favorizează o dezvoltare bună a miezului. Dacă folosiţi ouă, reduceţi corespunzător cantitatea de lichide. Spargeţi oul şi completaţi cu lichid până când obţineţi cantitatea de lichid specificată în reţetă. Reţetele au fost prevăzute pentru un ou mediu de 50 g; dacă ouăle sunt mai mari adăugaţi un pic de făină; dacă ouăle sunt mai mici trebuie să puneţi un pic mai puţină făină.

Lapte: puteţi folosi lapte proaspăt sau lapte praf. Dacă folosiţi lapte praf, adăugaţi cantitatea de apă prevăzută iniţial. Dacă folosiţi lapte proaspăt, puteţi adăuga şi apă: cantitatea totală trebuie să fie egală cu cea prevăzută în reţetă. Laptele are şi un efect emulgator care permite obţinerea de alveole mai egale şi deci un aspect frumos al miezului.

Apă: apa rehidratează şi activează drojdia. Aceasta hidratează şi amidonul din făină şi permite formarea miezului. Apa se poate înlocui, parţial sau total, cu lapte sau alte lichide. Folosiţi lichide aflate la temperatura ambiantă.

Făină: cantitatea de făină variază sensibil în funcţie de tipul utilizat. În funcţie de calitatea făinii pot varia şi rezultatele coacerii pâinii. Păstraţi făina într-un recipient ermetic, pentru că făina va reacţiona la fluctuaţiile condiţiilor climaterice absorbind sau dimpotrivă, pierzând umiditate. Folosiţi de preferinţă o făină aşa-zis „de forţă”, „de panificaţie” sau „de brutărie” decât o făină standard. Adăugarea în aluat a ovăzului, tărâţelor, germenilor de grâu, secarei sau cerealelor integrale va duce la obţinerea unei pâini mai grele şi mai subţiri. Se recomandă folosirea unei făini T55, dacă nu se specifică altfel în reţete. Dacă utilizaţi amestecuri speciale, nu depăşiţi 900 g de aluat în total.
Cernerea făinii influenţează şi ea rezultatele: cu cât făina este mai integrală (adică aceasta conţine o parte din învelişul bobului de grâu), cu atât aluatul va creşte mai puţin şi pâinea va fi mai densă. De asemenea, găsiţi în comerţ preparate pentru pâine gata de utilizare. Pentru utilizarea acestor preparate, consultaţi recomandările producătorului acestora. În general, alegerea programului se va face în funcţie de preparatul folosit.

Zahăr: este preferat zahărul alb, roşu sau mierea. Nu folosiţi zahăr rafinat sau cubic. Zahărul hrăneşte drojdia, dă o savoare bună pâinii şi îmbunătăţete coacerea cojii.

Sare: dă gust alimentului şi permite reglarea acţiunii drojdiei. Nu trebuie să intre în contact cu drojdia. Datorită sării, aluatul este ferm, compact şi nu creşte prea repede. De asemenea, ameliorează structura aluatului.

Drojdia: există drojdia de brutărie în mai multe forme: proaspătă în cuburi mici, uscată şi activă ce trebuie rehidratată şi instant. Drojdia proaspătă se vinde în supermarketuri (la raioanele de brutărie sau de produse proaspete), dar puteţi cumpăra drojdie proaspătă şi de la brutarul dvs. local. Indiferent de formă, drojdia ar trebui adăugată direct în vasul de copt al aparatului de făcut pâine cu celelalte  ingrediente. Amintiţivă să fărâmiţaţi drojdia proaspătă cu degetele pentru a o face să se dizolve mai uşor. Doar drojdia activă uscată (în granule mici) trebuie amestecată cu puţină apă caldă înainte de utilizare. Alegeţi o temperatură apropiată de 35°C, la mai mică nu va mai creşte la fel de bine, la mai mare îşi va pierde puterea de creştere. Respectaţi cantităţile stabilite şi amintiţi-vă să adaptaţi cantitatea de drojdie conform formei sale (proaspata, lichida sau uscata)

mai multe modele de maxini de facut paine

answear.ro