Design HTC One M9

 

In 2013 HTC lansa modelul One M7, un telefon desenat superb, sculptat intr-o singura bucata din metal. Pentru el, compania taiwaneza a castigat premii peste premiii… In urma cu un an, HTC lansa One M8, un telefon mai rafinat in design, mai atent la detalii, dar care dezvolta in mare parte pe designul deja promovat prin predecesorul sau. Pentru design-ul modelului M8, HTC a primit din nou premii peste premii… Acum, desi multa lume se astepta la un „restart” in ceea ce priveste design-ul noului telefon varf de gama, HTC a ales sa joace la sigur si a adoptat strategia „de ce sa schimbi ceva daca nu e stricat”, sau cum se mai spune in fotbal, „echipa castigatoare nu se schimba”.

Prin noul M9, HTC a ales sa o ia din nou pe calea evolutionara, si nu cea revolutionara, in ciuda asteptarilor venite din partea unor utilizatori. Noul M9 arata superb si se simte superb in mana, desi imprumuta multe elemente de design de la predecesorul sau. Desi unii spun ca M9 ar fi trebuit sa fie de fapt un M8s – aluzie la obiceiul Apple de a lansa un model asemanator ca design cu predecesorul o data la fiecare doi ani – HTC One M9 imprumuta cateva aspecte si de la modelul M7, in special forma sa mai patratoasa si muchiile mai ascutite.

Telefonul HTC One M9, sculptat dintr-o singura bucata de aluminiu asa cum am mai spus, vine acum cu un design in doua nuante in varianta standard, cu spatele argintiu – brazdat subtil de un tipar in linii orizontale – iar muchia lucioasa pe o nuanta aurie, mai subtila in persoana decat pare in poze. Toate muchile telefonului lucesc, sclipesc discret si parca iti fac cu ochiul…

CITESTE SI:  Telefon Dual Sim Android Titan 600 rezistent apa si socuri

E greu de gasit vreun defect in privinta design-ului la One M9. Ai putea sa te legi de modulul camerei foto de pe spate care iese putin din profilul telefonului, dar pana si acela e desenat cu un mic luciu pe margini incat sa se potriveasca. Stim, designul tine si de gusturi si acestea nu se discuta… Insa noi nu ne vom codi prea mult si vom recunoaste ca One M9 este unul dintre cele mai frumoase telefoane lansate anul acesta, daca nu cel mai frumos…

Cat priveste ergonomia, putem spune ca One M9 este si la acest capitol in fata predecesorului sau si ofera un „feel-in-hand” mult mai bun. HTC a pastrat spatele curbat care face ca telefonul sa se aseze natural in palma utilizatorului, insa de data aceasta a dat muchiile rotunjite pe altele mult mai ferme, facand ca telefonul sa stea fixat in mana. In plus, spatele telefonului parca nu mai e la fel de alunecos ca pe modelul precedent. Toate adunate fac ca telefonul sa fie mult mai stabil in mana si mai usor de folosit. Putem reprosa, totusi, faptul ca butoanele – toate asezate pe partea dreapta a telefonului – ar fi putut fi putin mai ferme, cu un feedback mai bun.

De remarcat ca, fata de modelele anterioare, HTC a ales pentru M9 sa mute in sfarsit butonul de pornire de pe marginea de sus a telefonului in laterala sa, pe partea dreapta. Butonul beneficiaza de o mica textura pentru a-l deosebi de butoanele individuale de volum, insa, cum am zis, ar fi putut fi mai ferm. Vom cataloga la ergonomie si posibilitatea adaugarii din setari a unui al patrulea buton software (pe ecran, alaturi de cele trei de baza) care sa ajute utilizatorul in interactiunile curente. Din setari, utilizatorul poate opta pentru oricare din urmatoarele butoane aditionale: de inchidere a ecranului, de apelare a zonei de notificari, de activare/dezactivare „auto-rotate”, de acces la setarile rapide si de acundere a barei de navigare (cu butoane).

Am considerat cu adevarat util butonul de inchis ecranul care, la pachet cu modul de activare a ecranului prin dubla atingere pe display, fac aproape nenecesara utilizarea butonului fizic de pornire. La fel, foarte util ni s-a parut si butonul de apelare a zonei de notificari, nemaifiind nevoie ca utilizatorul sa se intinda cu degetele spre partea de sus a ecranului.

CITESTE SI:  Masina de facut paine Moulinex Homebread OW1101

 

HTC One M9

cel.roaltexemag, evomag, marketonline, azerty

 

 

Design HTC One M9 Pareri Pro:
+ constructie solida si speciala, dintr-o singura bucata de metal in doua nuante spate/muchie (dubla anodizare)
+ muchiile laterale mai drepte fac telefonul mai usor de tinut in mana, iar spatele este mai aderent ca inainte
+ ca design si „feel-in-hand” HTC e in continuare in top
+ butonul de pornire a fost mutat de pe marginea de sus, pe laterala din dreapta a telefonului
+ butoanele aditionale care pot fi adaugate pe ecran, alaturi de cele trei de baza

Design HTC One M9 Pareri Contra:
– butoanele ar fi putut fi putin mai ferme, cu un feedback mai bun
– modulul camerei de pe spate iese putin in afara corpului telefonului

 

Review HTC One M9 | Design HTC One M9 | Software HTC One M9 | Foto & Video HTC One M9 | Sunet si Baterie HTC One M9 | Pret si Concluzii HTC One M9

vesa.ro