Sunetul HTC One M9

De cand in urma cu doi HTC a lansat modelul One M7 cu boxe duale amplasate frontal, nimeni nu i-a mai luat fata la capitolul audio, iar anul acesta prin One M9, HTC nu face decat sa continue pe ce a cladit deja. Sunetul pe One M9 este absolut superb, cele doua boxe oferind o claritate neegalata de vreun alt telefon pe piata la ora actuala. Da, volumul poate nu mai e cel mai puternic de pe piata, insa calitatea sunetului este de departe cea mai buna. E greu de gasit vreun minus la acest capitol. Si sunetele din casti, de asemenea, sunt foarte bune.

Pareri Pro Sunet HTC One M9:
+ cele doua difuzoare puternice, dispuse frontal spre utilizator
+ sunetul este foarte clar si plin
+ sunetul in casti este foarte bun

Pareri Contra Sunet HTC One M9: nu am gasit

Bateria HTC One M9

Privind cifrele de pe hartie, ai spune ca One M9 are tot ce-i trebuie sa bata la autonomie predecesorul sau. Are un procesor mai eficient, chiar daca mult mai puternic, are o baterie mai mare si pastreaza aceeasi diagonala si rezolutie pentru ecran. Cu toate acestea, in testele noastre, am gasit ca autonomia lui M9 e de fapt mai slaba decat a predecesorului sau… Cu bateria sa fixa Li-Po de 2.840 mAh (fata de 2.600 mAh pe M8), noul One M9 duce o zi lucratoare, poate chiar o zi si putin in conditii normale spre lejere de utilizare… Daca e folosit mai intensiv, telefonul capituleaza pe la 15-17 ore de folosire. In zilele in care am folosit telefonul mai intensiv si am abuzat si de camera foto, am reusit sa-i golim bateria in circa 14 ore cu un timp de ecran de 3 ore si un pic.

CITESTE SI:  Ce trebuie sa stii despre Nokia Lumia 650 Windows Mobile 10

Intr-o zi normala de folosire, am reusit sa ajungem la final cu ceva procente la baterie, insa in general timpul de ecran era tot in jur de 3 ore, 3 ore si jumatate. Spre comparatie, anul trecut, cu One M8 am reusit sa ne situam in zona de 4-5 ore timp de ecran in conditii similare de folosire. Sigur, in mod normal, totul depinde insa de utilizator si de cum foloseste el telefonul. Asa ca trebuie sa mentionam cum am folosit noi telefonul in mod uzual: Luminozitatea ecranului pusa pe auto (dar la pragul maxim), Wi-Fi deschis circa 11-13 ore pe zi, internet mobil circa 4-6 ore, sincronizarile uzuale in fundal (Facebook, Twitter, Gmail, Google+, Google Now, Calendar, WhatsApp, Viber, Hangouts, Instagram, FB Messenger, Weather), cca 20-30 de minute de convorbiri, 20-30 de minute de foto/video, 10-15 minute de jocuri si circa 30 de minute de streaming pe YouTube.

Pentru cum l-am folosit noi, am putea spune ca a fost intr-un mod mediu spre intensiv. Astfel, in aceste conditii, am obtinut o medie de 15-17 ore +/-, cu un timp de ecran ce abia a depasit 3 ore si jumatate. Per total, am putea spune ca telefonul poate duce o zi intreaga cu utilizare intensiva si sa scoata un timp de ecran de peste 3 ore, insa nu mai mult. Daca este menajat, telefonul ar putea duce si o zi jumatate in total.

HTC One M9 aduce, totusi, la bataie si o serie de functii care sa mai menajeze din baterie, un „power saver” mai light care mai taie din luminozitate sau reduce din utilizarea procesorului printre altele, dar si un mod extrem de economisire, care lasa telefonul fara toate functiile de „smartphone”, pastrand doar cateva functii de baza precum telefonul, sms-urile sau e-mailul standard astfel incat bateria sa fie protejata cat mai mult. Acum ar fi urmat partea in care sa laudam HTC-ul ca noul One M9 beneficiaza de tehnologia de incarcare rapida a bateriei, aceeasi care ne-a placut atat de mult la alte telefoane precum Samsung Note 4 sau Galaxy S6. Cu toate acestea, nu o vom face, ci dimpotriva… Da, One M9 este capabil de incarcare ultra rapida a bateriei, insa telefonul nu vine la pachet cu un incarcator compatibil pentru asa ceva. In pachetul standard, HTC include doar un incarcator normal de 1,5 A, care face ca durata de incarcare a bateriei sa fie de aproape 2 ore.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy S4 sau iPhone5 ? Recomandari: performanta, calitate, preturi

Cine vrea sa-si incarce ultra rapid telefonul nu are decat sa cumpere in plus un astfel de incarcator, fie de la HTC, fie de la alti producatori. Nu ne-a placut deloc acest aspect… Anul trecut, cand HTC a facut la fel cu M8 am trecut cu vederea, insa acum, cand toate telefoanele rivalilor vin din pachet cu un incarcator ultra rapid, decizia HTC de a nu include unul din start e de neinteles.

 

HTC One M9

cel.roaltexemag, evomag, marketonline, azerty

 

 

Plusuri HTC One M9:
+ bateria este decenta. In conditii de folosire intensiva, bateria poate duce o zi intreaga

Minusuri HTC One M9:
– telefonul nu vine la pachet cu un incarcator care sa suporte tehnologia de incarcare ultra rapida Quick Charge, desi telefonul este compatibil cu asa ceva, iar producatorii rivali includ un astfel de incarcator in pachetul standard
– pentru unii, faptul ca bateria nu este interschimbabil ar putea fi un minus

Review HTC One M9 | Design HTC One M9 | Software HTC One M9 | Foto & Video HTC One M9 | Sunet si Baterie HTC One M9 | Pret si Concluzii HTC One M9

vesa.ro