depurtat.ro

Cum sa trimiti bani in strainatate cu Revolut fara comision? Si asta fara a fi “furat” astfel cum se exprima majoritatea celor ce sunt nevoiti sa faca transferuri in valuta luna de luna? Ce veti gasi in acest articol? O scurta prezentare Revolut si ce modalitati de transfer de bani aveti catre oricine, indiferent ca sunt sau nu sunt utilizatori de Revolut.

yves-rocher.ro

Pentru inceput ne-am gandit sa sintetizam intr-un paragraf ce este Revolut si sa prezentam avantajele generale ale acestei solutii.

… ce este Revolut?

(dar parintii lor stie?)

Revolut este un mix ingenios intre o aplicatie financiara si un card prepaid (Visa sau Mastercard deopotriva). Este ceea ce numim a fi un fintech, adica o combinatie intre tehnologie si un serviciu financiar.

De ce merita Revolut? Cum trimiti bani fara comision?

Prezentare Revolut card si Revolut App ca si solutie pentru migranti si transferuri de bani instant in si din strainatate

 

Revolut este utilizat (August, 2019) de aproximativ 6 milioane de utilizatori din Europa si Australia, ce ”economisesc sume impresionante atunci cand cheltuie sau trimit bani in strainatate”.

Merita mentionat ca din cei 6 milioane de utilizatori Revolut, peste 300.000 sunt romani. Cresterea Revolut in Romania este a doua cea mai mare dintre toate tarile in care acest serviciu poate fi utilizat. (mai multe detalii aici, Revolut – Beyond Banking)

Cei de la Revolut doresc in mod special sa mentioneze ca Revolut NU este o banca, chiar daca au primit licenta bancara. Au licenta insa nu o folosesc inca, nedorind sa ofere inca dobanda la sumele depuse sau alte servicii bancare. Insa pentru transferuri internationale de bani, schimburi valutare, cursuri de schimb corecte este suficient.

Conturile deschise in Revolut nu sunt conturi bancare sunt conturi Revolut (e-money) chiar daca fondurile (sumele de bani ale utilizatorilor) sunt depuse la banca londoneza Lloyds iar IBAN-urile individuale in EUR (euro) sau GBP (lire sterline) sunt emise de catre o banca din Lithuania. Intrucat Revolut nu este o banca nu aveti asigurarea standard a sumelor din cont asa cum orice banca din Uniunea Europeana este obligata sa o asigure. La prima vedere ati spune ca este un mare minus dar pe de alta parte Revolut nu doreste (si nici utilizatorii) sa pastreze fonduri in conturile lor. Puteti sa va ganditi la Revolut si ca la un produs Western Union sau Transferwise: urci banii, ii trimiti, ajung instant la beneficiar si atat! Nu esti obligat sa pastrezi o suma minima de bani daca nu ai incredere in aceasta solutie.

 

Cum poti trimite bani in si din strainatate cu Revolut?

 

Cu ajutorul Revolut va puteti deschide un cont in cateva minute si veti avea acces GRATUIT la servicii financiare fara comision in peste 150 de tari datorita cardurilor Visa si Mastercard. In varianta gratuita (pachetul de abonament lunar Standard) dvs. sau beneficiarii pot retrage fara comision de la orice ATM din lume echivalentul a pana la 200 lire sterline, 200 EUR sau (ca romani nu va simtiti dezavantajati, veti vedea mai departe de ce) a 800 RON lunar. Dupa acest plafon veti plati un comision de retragere de aproximativ 2% din suma in cazul abonamentului gratuit. Oarecum aceasta suma oricum ati fi platit-o prin utilizarea unui card bancar emis de catre o banca din Romania. Daca insa alegeti un abonament cu plata suma maxima lunara de retragere numerar fara comision se dubleaza sau chiar se tripleaza, de asemenea si sumele de schimb valutar sau de transfer devin nelimitate.

mai multe detalii aici, Revolut – Beyond Banking

De ce merita Revolut? Cum trimiti bani fara comision?

flanco.ro/

Revolut se adreseaza nu doar celor care calatoresc si au nevoie de diverse monede la cele mai bune cursuri de schimb, ci si celor care muncesc in strainatate si trimit bani acasa, fie pentru a isi sustine familia sau prietenii sau de ce nu sa isi achite anumite obligatii fata de stat, banci si furnizori de utilitati. Ei bine, posibilitatea de a trimite bani catre un card Revolut ce ulterior pot fi ridicati cash de la orice ATM indiferent de Banca, catre un cont bancar sau pentru a plati online in valuta locala RON desi castiga EUR, USD sau lire sterline este de mare ajutor.

Din ce in ce mai multi migranti care folosesc servicii precum Western Union, TransferGO, TransferWise – fie in sucursale fizice fie in online – se indreapta acum catre Revolut. Ce-i drept in aceasta situatie ar trebui ca si beneficiarul sumelor sa aiba un cont Revolut daca nu are o agentie bancara / ATM in apropiere de la banca unde si-a deschis contul, si nu toate persoanele sunt dispuse sa utilizeze smartphone-ul la mai mult decat a efectua apeluri telefonice sau a comunica pe whatsapp.

Citeste si “Hmm…. (inca) trimiti bani in si din strainatate prin Western Union sau printr-un serviciu traditional comparabil? REVOLUT -ioneaza-te Ioane!

Pe scurt, avantajele Revolut pentru cei care doresc sa trimita bani in si din strainatate sunt:

 • Poti instala Revolut in doar cateva minute de acasa fara niciun drum la banca. Ai nevoie doar de un buletin si de un selfie (drept masura de identificare a clientelei, conditie pentru orice serviciu de transfer de bani legal, fie banca, operator, institutie financiara);
 • Aplicatia este intuitiva, foarte usor de inteles si utilizat;
 • Veti avea un cont bancar IBAN real deschis la o banca. Asta inseamna ca puteti chiar incasa salariul dvs. in Revolut.
 • Puteti trimite bani direct catre persoane din agenda dvs. telefonic. Practic va instalati aplicatia veti vedea persoanele din agenda dvs. cu care puteti face transferuri de bani instant in orice moneda fara a fi nevoit sa ii cunoasteti nr. de card sau contul bancar;
 • Va puteti deschide cate conturi doriti in diverse monede (peste 140 de monede). GBP, EUR, RON, USD, HUF, CHF si asa mai departe. Instant si fara niciun comision asociat.
 • transferurile catre conturi Revolut (si implicit catre cardurile asociate) sunt instant. Si gratuite.
 • cardul Revolut, fie Visa sau MasterCard, este utilizabil oriunde in lume, la orice ATM de la orice banca;
 • retragerea de numerar este gratuita pana la anumite limite (200 / 400 / 600 EUR lunar in functie de abonament) Ce depaseste aceste sume sunt comisionate cu 2% din suma retrasa, practic comisionul bancilor proprietare ale ATM-urilor;
 • puteti trimite bani catre conturi bancare, ale dvs. sau ale altor persoane, in cateva secunde. Transferurile in afara aplicatiei dureaza 1-2 zile bancare sau chiar mai putin.
 • cardul poate fi foarte usor securizabil din smartphone-ul dvs., de exemplu puteti restrictiona cheltuieli peste o anumita suma, cheltuielile la POS-uri, ridicarile de numerar de la ATM, puteti bloca utilizarea cardului pentru cumparaturi online sau functia wireless.
 • instant primiti notificare cu orice plata facuta cu cardul Revolut;
 • Cardul poate fi utilizabil atat pentru plata la magazin, cat si plata pe internet cat si pentru retragere cash;
 • mai multe detalii aici, Revolut – Beyond Banking

Revolut prezinta si alte avantaje care nu fac obiectul acestui articol, le voi trata insa separat precum:

 • analiza cheltuielilor lunare pe categorii (magazin, tip de cheltuiala);
 • puteti cumpara criptomonede sau actiuni la bursa;
 • mesagerie interna atunci cand trimiteti bani;
 • posibilitatea de a cere sau trimite bani de la alti utilizatori in 3 tapuri si cateva secunde;
 • posibilitatea de a castiga bani cu Revolut fie prin promovare fie prin sistemul de cash-back (primiti pana la 1% din sumele platite cu Revolut)
 • poate fi utilizat si in Apple Pay

In cazul in care doresti sa afli mai multe despre Revolut sau sa o instalezi si sa ai un cont in mai putin de 3 minute, iti recomandam sa intri pe site-ul lor: Revolut – Beyond Banking.

answear.ro