Selectează o Pagină

Flashforward, sau o intamplare din viitor… Sa tot fie ceva de cand nu m-a mai prins in asa masura o poveste. Flash Forward, o poveste scrisa in ultimul an al secolului trecut relatand intamplari din primul deceniu al acestui secol. Da stiu, ani, date. Poate tocmai acesta este si mobilul cartii. Cum se face ca un experiment petrecut intr-un prestigios centru de cercetare, determina “o privire scurta” a omenirii in viitorul de peste 2 decenii.

Poate suna banal, inca o carte SF despre calatoria in timp,  insa modul in care influenteaza destinele oamenilor este de fapt ceea ce intereseaza in primul rand atat pe autorul care a realizat o intriga plina de tensiune cat si cititorul care traieste alaturi de personajele principale simpatizand cu ele si dorindu-si parca sa le ajute cumva prin cunoasterea finalului.

Cartea canadianului Robert J. Sawyer, poate parea dificila si greoaie uneori, mai ales daca nu esti familiarizat cu termenii stiintifici folositi si elucidati in notele de subsol insa, personajele reusesc sa te cucereasca, fiecare cu povestea lui prin simplitate, pasiune, unicitate.

vezi cel mai mic pret la libraria eMAG | Libris | Elefant |

Ce ii aduce impreuna pe un grec, o japoneza, un canadian, un chinez, un neamt si un elvetian? O privire in viitorul comun (sau mai putin), al acestora. Vor reusi oare sa schimbe ceea ce li s-a intamplat in viitor? Este oare viitorul imuabil si predestinat? Mai avem liber-arbitru? Sunt intrebari la care este interesant nu atat raspunsul, cat drumul pana la aflarea acestuia. O carte, pe care mintea mea avida sa afle finalul, a devorat-o, spunand la sfarsit: “Cum, chiar s-a terminat? Oare exista o continuare?”

Pentru cei interesati, in anul 2009 a fost realizat un serial TV cu acelasi nume, pastrand ideea de baza si intriga, un pic modificate si adaptate pentru difuzare. Si, desi, din punctul meu de vedere era imposibil sa nu inregistreze un succes, cotele de audienta, au determinat, banuiesc, intreruperea filmarilor dupa primul sezon. Pacat ca telespectatorii nu au avut suficienta rabdare cu aceleasi date tehnice si termeni stiintifici, care poate nu reuseau sa “prinda” o plaja mare a audientelor!

Si inca un “amanunt” despre autor: acesta se numara de doua ori printre castigatorii premiului pentru scrieri SF – Nebula Award, decernat anual in Statele Unite.

vezi cel mai mic pret la libraria eMAG | Libris | Elefant |

answear.ro