depurtat.ro

(IV) Ghid de calatorie Siena – Emotional Siena. Am lasat la urma, dar nu in cele din urma, placerile gustului, si ele definitorii in cultura unei natiuni. Multe paste, da, tipice sieneze fiind pici, niste spaghete groase gatite fie cu ragù, fie cacio e pepe. Sau tagliatelle cu carne de iepure sau de mistret.

yves-rocher.ro

Ghid turistic Emotional Siena IV

Ghid turistic Emotional Siena IV

Curioasa cum sunt, am intrebat chelnerul de unde iau carnea de mistret, au ferme unde cresc mistreti? S-a uitat ciudat la mine:

⦁ Sunt animale salbatice!
⦁ Da, stiu, dar de unde luati carnea? Ii cresteti in acest scop?
⦁ Nu, ii vanam! continua el cu aceeasi privire nedumerita. Carnea se pregateste intr-un mod special, se tine intr-un bait multe ore.
⦁ A! Multumesc pentru informatie!

M-o fi crezut picata din luna… Doar ca nu ma asteptam sa foloseasca chiar carne de mistret din padure!

Cei reticenti la carne de vanat pot alege friptura de vitel cu rucola – tagliata di manzo. Carnea frageda, suculenta, contrasteaza in mod placut cu verdeturile crocante si usor picante-amarui, asezonate cu un pic de ulei de masline. Stropite (sau udate de-a binelea, dupa preferinte) cu un excelent vin rosu local: Chianti, Brunello di Montalcino, Montepulciano…

epantofi.ro

Dulciurile sunt… foarte dulci! Biscuiti ricciarelli din pasta de migdale, panforte cu stafide, miere, scortisoara si panpepato la care s-a adaugat si piper. Sa nu crestem glicemia putem doar gusta, de curiozitate, „razbunandu-ne” in schimb pe inghetata artigianale, din ingrediente naturale. Siena are 9 magazine de inghetata artigianale doar in centrul istoric, pe o suprafata de doar 1,7 kilometri patrati. Nu ai cum sa o ratezi, numai sa nu o confunzi cu inghetata de tip industrial, vanduta si ea mai peste tot.

Emotional Siena - Ghid Turistic - Arta culinara italiana

Emotional Siena – Ghid Turistic – Arta culinara italiana

La sosirea pe aeroportul din Pisa eram placut impresionata de campania publicitara menita a promova turismul in Toscana. Panouri cu peisaje superbe si sloganuri adaptate dupa Divina Comedie. Unul suna asa: Golosi, lasciatevi tentare dai piaceri del palato. (⦁ It. “Cei pofticiosi, lasati-va dusi in ispita de placerile gustului.”) In fiecare zi, de mai multe ori pe zi, m-am lasat dusa in ispita.

Ghid Turistic: Mihaela Jianu Emotional Siena newexperiences[at]emotionalsiena.it

(III) Ghid de calatorie Siena – Emotional Siena.

answear.ro