Lumea artelor traditionale japoneze a reprezentat intotdeauna pentru occidentali o fascinatie, iar discipline precum ikebana – arta aranjării florilor, chanoyu – ceremonia ceaiului, origami – arta plierii hârtiei si multe altele au simbolizat elemente ale frumusetii si perfectiunii japoneze.

Etimologic, cuvântul origami, de origine japoneză, este format din oru care are sensul de “a îndoi” și kami cu sensul de “hârtie”, deci “hârtie îndoită”. Numele de origami a fost adoptat în anul 1880, până atunci arta plierii hârtiei fiind denumită orikata. Formele care pot fi realizate prin această artă sunt legate de imaginația celui care pliază hârtia, dar există și categorii de forme tradiționale care includ flora și fauna. Arta origami din zilele noastre acoperă o zonă largă de forme, de la ceasuri cu cuc și dragoni, până la forme simple care exprimă mai degrabă spiritul decât forma unei imagini. Mai multe articole pentru arta origami, puteti gasi online la magazinele nicoro toys3 pitici, emagbestkids, elefant sau nichiduta.

 

Origami pentru copii

 

Origami: acest procedeu dezvolta aptitudinile manuale ale copiilor, coordonarea dintre ochi si maini, concentrarea atentiei, vederea in spatiu, memoria si creativitatea. Arta origami reprezinta o activitate foarte placuta si distractiva pentru intreaga familie. Se poate impaturi artistic orice fel de hartie: de la aspectuoasa hartie de impachetat la hartia speciala pentru origami si pana la banalele bilete de autobuz, in orice locatie, acasa sau in timpul calatoriei, constituind intotdeauna o ocupatie creativa si amuzanta.

Set de creatie Origami de la ArtZooka. Origami constituie arta plierii hartiei în modele de creaturi vii sau forme decorative. Creeaza propriile modele Artzoogami din hartie! Joaca-te cu creatiile tale Artzoogami sau pune-le pe noptiera pentru ca acestea sa-ti fie fie companion in timpul somnului.

 

CITESTE SI:  Bat pogo, role reglabile, trotinete pliabile, picioroange din aluminiu si skateboard pentru copii energici

Avioane din hartie Origami

Set de creatie Avioane din hartie de la ArtZooka. Setul de creatie avioane iti spune la dispozitie 15 foi pe care tu le poti transforma in avioane. Cele mai traznite avioane te vor pune in incurcatura si nu vei putea face un top al celor mai frumoase dintre ele. Ajuta avioanele sa decoleze si vei fi un pilot cu brevet.

Cum faci un avion din hartie origami: Se respecta fiecare metoda de pliere pentru a corespunde celor trei planuri diferite incluse: benzi desenate, robot, iar pe un plan cu robot se poate culora. Pliaza avioanele in conformitate cu legendele ilustrate incluse în cele cinci pagini de instruire. Dupa plierea avioanelor tale, personalizeaza-le cu autocolantele furnizate. Este timpul pentru sa te joci acum! Acum esti gata sa concurezi cu prietenii tai.! Coloreaza super robotul de pe avionul tau!

 

Peisaje origami pentru copii

 

Cartile de origami de mai jos contin figurine detasabile, planse pentru colorat, hartie pentru ORIGAMI. Ea ii initiaza pe copii in arta impaturirii hartiei. Rezultatul acestei activitati: peisaje inedite, viu colorate, realizate chiar de catre copil. Nu aveti nevoie decat de lipici si creioane colorate.

Peisaje Origami pentru copii Mai multe peisaje pentru copii carte origami
comanda aici comanda aici

 

Origami cu animale

 

Modele de origami cu animale pentru copii Modele de hartie origami cu animale pentru copii
comanda aici comanda aici
 Set creatie hartie origami modele cu animale pentru copii  Set hartie origami modele cu animale - dinozauri pentru copii
comanda aici  comanda aici

 

Seturi de hartie origami cu modele diverse

 

Set de creatie Roboti din hartie (Origami) de la ArtZooka. Setul de creatie are inclus tot ceea ce ai nevoie pentru a crea 40 de monstri de hartie cu care mai apoi te poti juca si ii poti prezenta prietenilor si familiei tale. Distrează-te făcându-le pe toate si colecționeaza-le! Set Origami ce contine 15 foi cu desene incluse.

A – Cere ajutorul unui adult sa taie doua placi de hartie in forma de cerc de aproximativ 10 cm (4 „) în diametru, in unul din modele redate pe aceasta planșetă.
B – Pictează placa cu gaura (cabina de pilotaj) în gri. Lasă să se usuce. Desenați cu un creion conturul modelului de pe farfuria dvs. de zbor, apoi colorează cu vopsea.
C – Pictează placa a doua, de asemenea, în gri. Lasă să se usuce. Desenează motoarele și luminile cu un creion, apoi umple conturul cu vopsea.
D – Întoarceți placa cu motoare și aplică lipici alb pe marginea nepictată. Lipeste cabina de pilotaj indicată și apăsați astfel încât ambele plăci să se lipească una de alta. Lăsați la uscat pentru aproximativ o oră. Apoi se pune una dintre figurile de acțiune de la controalele din farfuria zburătoare. Gata! ai trecut provocarea Artzooka, prin crearea unei farfurii zburătoare superbe!

CITESTE SI:  Testoasele Ninja Jocul clanului Foot al luptei de strada

1 – Desprindeți monstrul ales sau designul cu animal.
2 – Urmați instrucțiunile de pe această pagină care vă va ajuta să realizați falduri în mod corect, împăturește spre interior și spre exterior.
3 – Lipiți clapele potrivite și numerele în ordinea corectă: numărul 1 la 1, respectiv numărul 2 pe 2, etc.
4 -Introduceți brațele, picioarele și alte părți de pe corp. Gata! Ați creat un amic din hârtie superb!

Set de hartie origami diverse modele pasari, pestisori de aur, stelute, casute, palariute. Set hartie creatie origami cu roboti
comanda aici comanda aici
Kit creatie hartie circulara origami  Creeaza 10 modele de origami, urmand instructiunile pas cu pas din ghid.
comanda aici comanda aici

 

Kit origami si kirigami

Un kit ce combina combina unica arta japoneza Origami, cu Kirigami – decuparea si taiarea hartiei pentru a obtine diferite forme si figurine din hartie colorata de dimensiuni si modele variate. Contine: 78 de coli de hartie patrata de diferite marimi si culori, inclusiv aurii si argintii; 40 de coli de hartie de culori si marimi diferite, 48 de stickere rotunde, 18 foi tiparite cu modele cu animale, 18 modele de coli colorate in 3 modele asortate; foarfece si instructiuni ilustrate in limba engleza, usor de urmat.

Premii obtinute: Dr. Toy’s 100 Best Classic Toys.

Set Origami si Kirigami

comanda la emag


Origame Airplanes – Joc si Origami cu avioane

Joc creativ educativ Origami cu avioane

„Origame Airplanes” este un joc care dezvolta in mod natural capacitatile copiilor, imbinand eficient lucrul manual, intelectual, elemente de joaca si placerea de a crea ceva propriu. Prin acest joc se dezvolta armonios cele mai diferite calitati, cum ar fi: creativitatea, rabdarea, memoria si atentia. + 4 ani

mai multe produse despre idei creative si arta origami