depurtat.ro

Hobbit-ul O calatorie neasteptata” este preambulul trilogiei  “Stapanul Inelelor”, povestea hobbitului Bilbo Baggins care porneste intr-o expeditie de proportii epice este un film incitant, care “invaluie spectatorul si il poarta din aventura in aventura fara ragaz”, explica regizorul Peter Jackson, distins cu premiul Oscar pentru trilogia Stapanul Inelelor.

yves-rocher.ro

The Hobbit este un film mai amuzant decat Stapanul Inelelor si personajele sunt mai viu colorate, dar, cu toate acestea, are elemente de lacomie, nebunie si inocenta.

Titlu original: The Hobbit – An Unexpected Journey

Versiune: DVD, BluRay, BluRay 3D

Distributie: Martin Freeman, Ian McKellen, Elijah Wood, Richard Armitage, Orlando Bloom, Cate Blanchett
Regie: Peter Jackson
Scenariu: Peter Jackson, Guillermo del Toro, Philippa Boyens, Fran Walsh, J.R.R. Tolkien

Ecranizarea urmareste povestea calatoriei lui Bilbo Baggins catre regatul pierdut al gnomilor, Erebor, pe care trebuie sa il redobandeasca de sub stapanirea dragonului Smaug. Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar.

Simtul umorului este limba universala atat a gnomilor cat si a hobbitilor, asadar din gluma in gluma, cei 13 viteji il conving pe Bilbo sa renunte la comoditatea caminului sau si sa ii ajute in misiunea lor dificila. Calatoria lor ii va purta in tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, wargi, orci si vrajitori. Creaturile magice si infricosatoare, cu puteri impresionante, creaturile dau la randul lor dovada de simtul umorului si reusesc astfel sa dea o nota amuzanta intregului film.

 The Hobbit - Cumpara online filmul Hobbit-ul pe DVD Bluray sau 3D BluRay

Desi tinta lor se afla la rasarit, catre Muntele Singuratic, gnomii cei viteji, Bilbo si vrajitorul Gandalf trebuie mai intai sa treaca prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o intalneste pe creatura care ii va schimba pe vecie viata…Gollum. Singur cu Gollum, pe malurile unui lac subteran, nestiutorul Bilbo Baggins descopera ca poseda un curaj si o ingeniozitate care il surprind chiar si pe el si intra si in posesia “pretiosului” inel al lui Gollum. Un simplu inel de aur, de care se leaga soarta intregului Pamant de Mijloc intr-un mod pe care Bilbo nici nu si-l poate imagina.

epantofi.ro

De la inceput pana in ultimul moment, spectatorul este parte din expeditia gnomilor cei viteji, le gusta glumele, le fredoneaza legendara piesa, simt curajul care ii stapaneste in lupte si le simt indrarjirea. Minut de minut, spectatorul este in poveste si o traieste gluma de gluma, aventura de aventura.

Filmul este ecranizarea binecunoscutului roman omonim scris de J.R.R. Tolkien. Scrisa in 1937, cartea s-a vandut in milioane de exemplare, devenind una dintre cele mai indragite carti ale secolului XX. Considerata “o capodopera fara cusur” (The Times), cartea ne invata ca, daca un hobbit iubitor de confort si lipsit de ambitii isi poate descoperi spiritul de aventura, totul este posibil.

Ecranizarea se bucura de o distributie de exceptie: Ian McKellen se intoarce in rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat si in trilogia Stapanul Inelelor, Martin Freeman joaca exceptional rolul lui Bilbo Baggins si Richard Armitage interpreteaza fara cusur rolul lui Thorin Scut de Stejar.

Reluandu-si rolurile din Stapanul Inelelor, ii regasim in trilogia Hobbitul si pe Cate Blanchett, in rolul Galadriel, Ian Holm in rolul lui Bilbo cel varstnic, Christopher Lee ca Saruman, Hugo Weaving ca Elrond, Elijah Wood ca Frodo, precum si Andy Serkis ca Gollum.

The Hobbit - Cumpara online filmul Hobbit-ul pe DVD Bluray sau 3D BluRay

Bilbo Baggins este protagonistul operei, un hobbit respectabil si conservator nascut pe 22 septembrie 2890 in al treilea Ev. De-a lungul aventurilor sale, Bilbo face dese referiri la continutul camarii lui de acasa si isi doreste sa fi avut mai multa mancare. Pana cand gaseste inelul magic, este mai putin important.

Gandalf (rasa Maia) este un vrajitor itinerant care ii face cunostinta lui Bilbo cu un grup de treisprezece pitici. El dispare deseori in timpul calatoriei, doar pentru a aparea din nou in momentele cheie.

Thorin Scut-de-Stejar este mandrul si pomposul conducator al grupului de pitici  si mostenitor al regatului distrus al piticilor de sub Muntele Singuratic. Thorin face multe greseli la conducere, bazandu-se pe Gandalf si pe Bilbo ca sa il scoata din necaz, dar se dovedeste a fi un mare razboinic.

Gollum– o creatura ciudata care traieste pe un lac subteran.

Actiunea cuprinde si alte personaje, cu importanta diferita, cum ar fi ceilalti doisprezece pitici din grup (Balin, Gloin, Bifur, Bofur, Bombur, Dwalin, Ori, Dori, Nori, Oin, Kili si Fili), doua tipuri de elfi, oameni, troli mancatori de oameni, uriasi aruncatori de bolovani, gnomi rai din pesteri, paianjeni gigantici vorbitori din paduri, vulturi vorbitori uriasi si curajosi, lupi rai aliati cu gnomii, Elrond cel intelept, Beorn – un om care poate lua forma unui urs si Bard Arcasul – un arcas sumbru dar de onoare din Orasul Lacului (Esgaroth).

comanda online The Hobbit  DVDBluRayBluRay 3D


Vezi Trailerul Oficial HD The Hobbit

answear.ro