Am cumparat in urma cu 3 ani o tableta Sycron de la azerty, o tableta care mi-a lasat o impresie foarte proasta despre chinezarii. Si da, majoritatea tabletelor, cu cateva exceptii, sunt toate chinezarii. Respectiva tableta dupa doar 6 luni a inceput sa aiba o autonomie foarte reduse, iar dupa putin timp i-a aparut o pata pe ecran. Am zis ca s-a dus display-ul, intr-un final problema era ca acumulatorul s-a umflat si tot umflat, presand ecranul, fulimand cu spargerea carcasei la presiunea din interior. Garantie nexam din partea celor de la magazin, in fine, dupa cateva zile in care am incercat sa o repar, sa ii schimb acumulatorul si am dat-o in alte probleme: gen nu mai starta, am decis sa o pun frumos ambalata in cutie si sa o arunc. O impresie destul de proasta mi-a lasat aceasta firma si in special tabletele chinezesti si magazinul azerty (care a scos-o de pe stoc dupa ce au vandut-o la un pret ce te cam obliga sa zic asa sa o cumperi).

Tableta Sycron fusese cumparata drept cadou pentru copil, caz in care, evident sa nu iau alta (sincer m-as fi axat pe un mai scump ce-i drept laptop 2 in 1) nu era chiar o optiune. Asa ca, ce tableta pot cumpara cu 1GB Ram si ecran de 10 inch, a carei garantie sa fie suficient de indelungata astfel incat sa nu mai intru in probleme dupa doar cateva luni? Am riscat alegand o tableta UTOK 1050Q, bazandu-ma pe garantia oferita de 5 ani (2+3 la inregistrarea online). Curios este faptul ca am cumparat-o de la eMAG la un pret mai mic decat pe site-ul producatorului utok.ro, probabil o oferta punctuala in acea perioada. Oricum, la cateva zile distanta a intrat si in oferta utok, caz in care nu pot pune la indoiala bunele intentii ale producatorului in ceea ce priveste relatia cu utilizatorii individuali versus cea avuta cu magazinele online.

La doi ani de la achizitionare, tableta functioneaza ca si in prima zi, autonomia bateriei (poate cea mai importanta caracteristica la o tableta ajunsa deja in stadiul de second hand) se pastreaza undeva intre 2-2,5 ore in conditii de utilizare intensa (minecraft sau videoclipuri youtube) sau chiar 4 ore in cazul unor jocuri ce nu necesita procesorul quad-core si placa video la maximum. Tableta a fost scapata de nenumarate ori pe jos, calcata cu piciorul si nu s-a spart sau crapat nimic la ea. OK nu va imaginati ca a fost maltratata la greu, insa la scapari usoare rezista cu brio.

Ceea ce va pot recomanda este ca daca cumparati aceasta tableta pentru jocuri sau aplicatii, obligatoriu sa cumparati un card microSD suficient de mare astfel incat sa puteti stoca fara probleme aplicatiile. Va recomand si o tastatura universala si un hub microUSB pentru a putea conecta si un mouse. Veti avea astfel parte de un minilaptop cu autonomie suficienta. Pretul standard al tabletei UTOK 1050Q este de 499 de lei, insa nu cred sa o fi vazut in vreo perioada mai scumpa de 349 de lei, reducerea fiind continua (cel putin pe site-ul utok.ro ). O gasiti si la eMAG.

Exit mobile version