Black Friday 2014 la eMAG

eMAG estimeaza ca va vinde de Black Friday cu 50% mai mult decat in 2013, iar in oferta se vor gasi si 50 de autoturisme, printre marcile incluse fiind Ford si Jaguar, a spus Iulian Stanciu, seful companiei. Vinerea Neagra va fi pe 21 noiembrie, iar eMAG spune ca va avea REDUCERI DE PRETURI LA 450.000 DE PRODUSE, printre ele numarandu-se si noul iPhone 6. eMAG estimeaza afaceri de peste 260 milioane euro in acest an, iar ziua de 21 noiembrie ar putea sa aduca peste 10% din ea.

eMag, cel mai mare retailer online de pe piaţa locală, va organiza Black Friday pe 21 noiembrie, cu o saptămână mai devreme decât data oficială, care nu a fost respectată nici anul trecut de marii jucători din retail. „Va fi cel mai mare Black Friday de până acum”, a declarat Iulian Stanciu, CEO şi acţionar al eMag. Antreprenorul estimează vânzări de 150 mil.lei în această ediţie a Black Friday, cu 50% mai mult faţă de 2013. „Circa 450.000 de produse vor fi vândute. Reducerile totale însumează 75 mil.lei faţă de preţul iniţial. 150 de camioane vor fi folosite. Livrarea durează 6 zile”.

De Black Friday vezi promotiile aici

eMAG a vandut de 53 milioane lei de Black Friday in 2012 si de 101 milioane lei anul trecut, iar estimarile pentru anul in curs sunt de 150 milioane lei. Iulian Stanciu,s eful eMAG nu a dorit sa dezvaluie ora la care va incepe Black Friday, dar a lasat de inteles ca va fi dimineata intre 6 si 8.30. El a explicat ca daca ar fi comunicata ora inainte, site-ul ar fi atat de puternic solicitat de useri in primele minute, incat ar fi imposibil sa functioneze bine oricat de mult s-ar investi pe infrastructura IT.

CITESTE SI:  La Vanatoare de Preturi Mici in Magazinele Fashion Online

„În spatele acestui eveniment sunt peste 1.000 de oameni, peste 200 de furnizori şi investiţii mari în infrastructura logistică şi IT”, a mai spus Iulian Stanciu. Intrebat de ce nu alege ca Black Friday sa inceapa noaptea la 2.00-2.30 cand multi dintre useri dorm si solicitarile ar fi mai mici pe site, el a explicat ca multi oameni ar fi frustrati de o astfel de decizie fiindca s-ar trezi dimineata la 5, 6 si ar vedea ca produsele cele mai interesante s-au vandut deja.

De ce merita sa cumperi de Black Friday de la eMAG

Ca si pondere pe categorii, de Black Friday la eMAG vor fi la vanzare 50.000 de smartphone-uri, 25.000 de laptop-uri, 15.000 de televizoare, 10.000 de aparate foto si 5.000 de anvelope auto. Ca si anul trecut, la Black Friday vor fi disponibile si autoturisme (50 de unitati de la mai multe marci, singurele mentionate fiind Ford si Jaguar).

eMAG a ajuns la 1.000 de angajati, iar pentru Black Friday va aduce provizoriu in plus 100 de oameni. Pentru a nu avea probleme cu site-ul online, eMAG a investit 5 milioane lei in servere si retelistica si doua milioane lei in software. Retailerul promite ca livrarea se va face in maxim sase zile si va lucra cu cei mai mari jucatori din curierat (Fan Courier, Cargus, DPD, TNT) care au facut investitii cumulate de 35 milioane lei in masini, infrastructura IT si extindere depozite. eMAG promite 450.000 de produse de Black Friday, spune ca negocierile cu diversii furnizori au inceput acum sase luni si ca cele mai multe reduceri se vor situa in intervalul 30-50%, iar maximul va fi de 75%. Stanciu promite ca vor fi multe produse noi, precum noul iPhone 6, fiindca eMAG nu vede Black Friday ca o ocazie ca scape de stocuri.

CITESTE SI:  Mai tare ca Black Friday! Vezi care vor fi ultimele reduceri ale anului la eMAG!
Va merge site-ul eMAG de Black Friday?

Pentru pregătirea Black Friday 2014, eMAG a investit 5 milioane lei în servere şi 2 milioane de lei în site si platforma online. În depozit, produsele din oferta Black Friday ocupă 10.000 de metri pătraţi, conform informaţiilor companiei. Un studiu facut de Daedalus la cererea eMAG arata ca 63% dintre romani stiu de Black Friday, in timp ce ponderea era de 49% anul trecut si de 27% acum doi ani. Dintre cei care stiu de Black Friday, circa sase din zece au spus ca au de gand sa cumpere. Studiul a fost facut in noiembrie 2014 pe 2.000 de respondenti.

Spor si inspiratie la cumparaturile de Black Friday de la eMAG pe 21 Noiembrie 2014! Este cu adevarat o oferta care merita!

De Black Friday vezi promotiile aici