depurtat.ro

Cu stilul său accesibil şi presărat cu reflecţii profunde, Dr. Cury prezintă în această carte bazele unei noi educaţii, care are ca obiectiv dezvoltarea caracteristicilor celor mai înalte ale fiecăruia: conştiinţa critică, responsabilitatea, capacitatea de decizie şi toleranţa… şi, mai ales, capacitatea de a visa şi de a avea încredere în sine.

Prefaţă:

otter.ro
Această carte va vorbi inimii părinţilor şi profesorilor. Ei luptă pentru acelaşi vis – acelade a-i face fericiţi, sănătoşi şi înţelepţi pe fii şi respectiv elevii lor, dar niciodată nu s-au simţit atât de rătăciţi în misiunea atât de grea de a educa, pe cât se simt acum. Şi unii, şi alţii acţionează şi cultivă teritoriile cele mai dificile – acelea ale inteligenţei şi emoţiei.Nu scriu pentru eroi, ci pentru oameni care ştiu că a educa înseamnă a se ocupa de ceamai frumoasă şi mai complexă artă – aceea a inteligenţei. A educa înseamnă a crede înviaţă, chiar dacă vărsăm lacrimi. A educa înseamnă a avea speranţă în viitor, chiar dacă tinerii ne decepţionează în prezent. A educa înseamnă a semăna cu înţelepciune şi aculege cu răbdare. A educa înseamnă a fi un căutător care caută comorile inimilor.
Pe cine interesează această carte? Pe părinţi, pe educatori şi învăţători, pe profesorii dinînvăţământul gimnazial, liceal şi universitar, pe psihologi, pe cei care lucrează îndomeniul resurselor umane, pe tineri şi pe toţi acei care vor să cunoască câteva secreteale personalităţii şi doresc să-şi îmbogăţească relaţiile sociale.
“Nu voi vorbi despre reguli, căci, la temperatura ridicată a problemelor cotidiene, ele se evaporă. Voi vorbi despre instrumentele psihologice care ar putea să promoveze formarea deoameni care gândesc, să educe emoţia, să lărgească orizonturile inteligenţei şi să confere calitate vieţii.”

Acum, cu Copii străluciţi, elevi fascinanţi, Dr. Cury vine din nou cu reflecţii asupra educaţiei ca mecanism de transformare a omenirii, de data aceasta sub forma unei povestiri captivante. De-a lungul acestor pagini, ne relatează povestea lui Romanov, un profesor original, inovator şi foarte inteligent, care aduce în fiecare sală de clasă, soarele creativităţii şi lumina gândirii critice. Detaşat la o şcoală poreclită „Şcoala coşmarurilor″, Romanov se confruntă cu diverşi elevi, profesori şi părinţi înstrăinaţi şi dezamăgiţi; cu toate acestea, prin arta predării, reuşeşte să le redea, cu încetul, capacitatea de a visa şi de a construi o viaţă mai bună.

 

18 lei la libris (click pentru reactualizare pret)

answear.ro