O alimentatie corecta, sanatoasa, inca din primele luni de viata, inseamna pentru un copil premisa unei vieti sanatoase, fara obiceiuri alimentare gresite care pot cauza diverse boli. Recomandata tuturor parintilor, Alimentatia copilului este cea mai vanduta carte despre cum sa-ti hranesti copilul, de la nastere pana la implinirea varstei de 3 ani.

Ruth Yaron te invata tot ce trebuie sa stii despre alimentatia copilului tau si nu numai atat:

  • cand, cum si cu ce trebuie sa-ti hranesti copilul in fiecare etapa de dezvoltare, de la introducerea alimentelor solide pana la varsta de 3 ani
  • cum sa pastrezi in siguranta mancarea copilului, pentru a nu se altera
  • cum sa eviti substantele nocive, de exemplu conservantii alimentari
  • cum sa prepari singura mancarea pentru cel mic

Invata cum sa-ti hranesti copilul sanatos, natural, fara a cheltui prea mult. Va sunt oferite peste 350 de retete rapide, simple, nutritive, alaturi de nenumarate sfaturi utile.

Cartea este structurata astfel incat poate fi citita si pe capitole separate. Primul capitol descrie Alimentele-minune pentru bebelusi, de la primele alimente solide pana la alimentatia juniorului. Cuprinde subcapitole despre alergiile alimentare, suplimentele cu vitamine si minerale, lichidele pe care trebuie sa le consume bebelusul, ora meselor. Tot aici este detaliat programul de hranire in functie de varsta – in primele saptamani, la 6 luni, la 7 luni etc.

Al doilea capitol al cartii se intituleaza „Prepararea si depozitarea alimentelor pentru bebelusi” si contine tot ce trebuie sa stii despre legume, fructe, cereale, de la modul in care sunt gatite la felul in care trebuie pastrate.

Capitolul al treilea cuprinde retete pentru juniori, de la paste la deserturi, toate foarte sanatoase.

CITESTE SI:  Numele meu e Stilton, Geronimo Stilton! Carti pentru copii

In al patrulea capitol, dedicat divertismentului, se arata cum pot fi decorate preparatele culinare sau cum sa organizati cea mai haioasa petrecere pentru cel mic.

Al cincilea capitol, Referinte si anexe, cuprinde nenumarate sfaturi practice despre obiecte pe care le puteti confectiona singuri pentru bebelus, produsele cele mai sigure de curatare, masuri si echivalente metrice, cum sa cultivati plantele verzi comestibile. in plus, veti gasi un tabel cu subtantele nutritive si cantitatile necesare copiilor.

Alimentatia copilului de la nastere la 3 ani

comanda eMAG | elefant

Autoarea, Ruth Yaron, este ea insasi mama a trei copii. Dupa nasterea primilor doi, gemeni, s-a hotarat sa scrie cartea de fata, pentru a ajuta prin experienta ei tinerele mame care nu aveau la dispozitie nici o carte cu adevarat completa despre alimentatia copilului. in timp, Super Baby Food (titlul original) a devenit un bestseller, ajungand cea mai vanduta carte din SUA pe aceasta tema. Editia de fata este cea de-a doua, revizuita.