depurtat.ro

Cum poti afla daca un site / magazin online (sau nu) este serios? In cazul in care doresti sa cumperi un produs si astepti de la acesta o garantie mai mare in timp, intereseaza-te de seriozitatea magazinului online. Iar daca impresiile si parerile celor ce comenteaza atat pe site-ul propriu cat si pe forumuri pot fi influentate de factori precum: cenzura – fie directa fie indirecta prin faptul ca respectivul magazin sponsorizeaza respectivul forum – sau prin angajarea acelor deja renumiti trolli ce scriu articole la comanda, o metoda foarte buna de a afla bunele intentii si practici ale unui magazin este aceea de a cauta informatii despre relatiile acestuia cu tertii. Pare o misiune imposibila, insa ai la dispozitie mai multe informatii ce le poti culege gratuit din bazele de date online: portalul instantelor de judecata , arhiva electronica , rotld.ro dar si www.mfinante.ro

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa introduci datele firmei respective (nume sau CUI) pe respectivele portale si sa cauti urmatoarele informatii:

flanco.ro/
  • datele de contact (nume, sediu, cui) ale magazinului online sunt obligatoriu de mentionat in sectiunea contact (precum si linkul catre protectia consumatorului ANPC). In caz ca site-ul respectiv nu mentioneaza aceste date … ei bine inseamna ca vei cumpara de la o persoana fizica, firma fantoma. Practic de la un nene de la semafor ce si-a facut un site;
  • sunt multe procese pe portal deschise de furnizorii magazinului respectiv pentru neplata? Practic, o firma ce nu isi plateste furnizorii, angajatii sau au deschise procese pentru diferite infractiuni si abateri, evident nu va garanta unui simplu client respectarea legii sau a contractului incheiat la furnizarea unui produs sau serviciu online. Aceste informatii le gasesti pe portalul instantelor de judecata (tribunale, judecatorii, curti de apel, tribunale specializate comerciale) mentionat mai sus.
  • proprietarul (firma) figureaza pe www.mfinante.ro cu sediu social activ? Firma respectiva este inca in functiune? O firma care nu respecta aceste criterii cu siguranta este ofirma in dificultate care nu o mai duce mult si pe care nu te poti baza ca isi va onora obligatiile de garantie in cazul electronicelor sau de returnare a banilor in cazul cumparaturilor de imbracaminte si incaltaminte.
  • firma din spatele magazinului online care administreaza site-ul este aceasi cu societatea care detine respectivul site? Compara datele de contact de pe site cu cele ale detinatorului pe rotld.ro . Un detinator diferit inseamna ca societatea vanzatoare a produselor este un administrator al site-ului respectiv si iti poate ridica semne de intrebare de ce un magazin serios nu a preluat un domeniu propriu.
  • firma respectiva, proprietarul magazinului online, figureaza in arhiva electronica cu credite bancare? Daca da, in marea majoritate a cazurilor inseamna ca aceasta a fost deja verificata de catre o institutie bancara finantatoare, aceasta uitandu-se cu mare atentie la profilul complet al acestui magazin: orice reclamatie, amenda sau control soldat cu o decizie nefavorabila reprezinta un semnal de alarma. Practic, o societate cu credite bancare nu va risca sa ii apara procese pe rol de la clienti nemultumiti sau furnizori neplatiti si nici sa isi strice imaginea in piata.
  • cautarea (in google) a propriilor ridicari in slavi pe blog-ul magazinului. Daca un magazin a umplut primele pagini in google pe keyword-uri cheie precum : este magazinul ( de exemplu) Zorilestore.ro de incredere, atunci inseamna ca acest magazin are o problema, si tot ceea ce doreste este sa ascunda din rezultatele cautarilor (mai exact sa le mute intr-o pagina la care nu vei avea rabdarea sa ajungi) parerile, experientele si impresile negative ale clientilor exprimate in mediul online.

Vezi si:

Daca vei considera util acest articol, te rugam sa il share-uiesti si in social media (ai la dispozitie sub titlu un tool ajutator). Multumim si spor si atentie la cumparaturi!

answear.ro