depurtat.ro

(I) Ghid de calatorie Siena – Emotional Siena – Daurita Siena. Asa se vad cladirile ei in lumina blanda a apusului: poleite intr-o nuanta de aur rosiatic. Privelistea iti da o stare de liniste sufleteasca. Siena pare frumoasa adormita intr-un prelungit somn gotic, cu cladiri predominant din caramida, cu cateva „benghiuri” romanice care nu fac decat sa ii sporeasca farmecul.

yves-rocher.ro

Ghid de calatorie Emotional Siena

Ghid de calatorie Emotional Siena

Siena, orasul medieval mic, in patrimoniul UNESCO pentru al sau centru istoric, are un aer patriarhal pe care nici turistii din toiul verii (in numar decent, nu hoarde navalitoare, ca in alte destinatii mai la moda) nu reusesc sa i-l tulbure. Cu exceptia a doua date din an – 2 iulie si 16 august, cand se organizeaza, inca din evul mediu, o cursa de cai in piata centrala a orasului.

Il Palio opune 10 din cele 17 contrade (cartierele medievale) ale Sienei. Sunt momentele cand vechile rivalitati dintre contrade se accentueaza. Fiecare vrea sa castige, dar chiar daca nu castiga, macar sa nu castige contrada rivala. Aleea care face ocolul Pietei del Campo (centrul orasului) este acoperita de un strat gros de nisip. Caii se trag la sorti inainte de cursa, doar norocul (sau Providenta) hotaraste daca vei avea parte de un cal bun, sau concurezi cu ce ti s-a „distribuit”.

flanco.ro/

Piazza del Campo

Altminteri, Piazza del Campo este locul preferat de intalnire seara atat al turistilor, cat si al localnicilor. Lumea se aseaza la terasele amenajate de jur- imprejurul pietei, sau pur si simplu pe caldaram in centrul pietei. Familii cu copii (copiii au destul spatiu sa alerge si sa se joace), oameni singuri, cupluri, grupuri de prieteni isi dau intalnire sa stea la taclale cu o bere sau o apa langa ei, cu un sendvis sau pizza al taglio (Pizza vanduta la felie), cu o inghetata, cu chitara, cu catelul, cu ce are si se simte bine fiecare, sau ca sa stea pur si simplu.

 Ghid de calatorie Siena - Italia - Piazza del Campo

Ghid de calatorie Siena – Italia – Piazza del Campo

Atmosfera e non-conformista si relaxata, si chiar daca mai devreme ai mancat ceva sau ai baut un pahar la terasa, privind lumea si admirand arhitectura, dupa ce te ridici de la masa nu iti vine sa pleci pana nu faci o „baie de multime” in mijlocul oamenilor din piata, cu sezutul pe acelasi caldaram incalzit de soarele toscan. Cu totii schimba impresii (italienii sunt foarte vorbareti), asa ca stai in noapte inconjurat de un zumzet neincetat. Daca ai noroc poate bate si o pala de vant, racorind atmosfera si facand sa fluture steagul alb-negru (culorile orasului) arborat sus pe Palazzo Pubblico (Cladire in stil gotic construita in sec. XIV, inca de atunci sediul administratiei locale a orasului)

Ghid Turistic: Mihaela Jianu Emotional Siena newexperiences[at]emotionalsiena.it

continua articolul cu (II) Ghid de calatorie Siena – Emotional Siena

answear.ro