depurtat.ro

Vibram Five Fingers, nu sunt nici tenisi, nici adidasi, nici papuci nici pantofi. FiveFingers de la Vibram originali sunt un tip de pantofi minimalisti, inițial comercializat ca o alternativă mai naturala pentru diferitele activități în aer liber (navigatie, caiac, canoe, camping sau pantof cu talpa subtire pentru plimbari). Incălțămintea este menita să reproducă mersul desculț și are tălpi subtiri, flexibile, conturate pe forma piciorului uman, inclusiv secțiunile individuale vizibile pentru degetele de la picioare, ceea ce confera si o originalitate a designului acestor pantofi.

Zeci de modele de incaltaminte cu degete Vibram Five Fingers, pentru femei si barbati, pot fi comandate in Romania de la magazinele online Mall Boutique si My Closet.

 

FiveFingers Vibram au fost inițial create pentru pilotii de iahturi pentru a mentine aderenta pe punțile alunecoase, fără a compromite experiența mersului desculț, mersul cel mai sanatos pentru picioarele si coloana noastra.

yves-rocher.ro

 

 

FiveFingers Vibram vin într-o varietate de stiluri, culori si dimensiuni, inclusiv FiveFingers KMD Sport, KMD Sport LS, Classic, Sprint, Flow, KSO (cel mai popular), TrekSport, KSO Trek, Bikila (numit Abebe Bikila A), Bikila LS, Speed și de asemenea, pentru bărbați stiluri FiveFingers Spyridon, Trek LS și Bormio și stiluri de femei FiveFingers Jaya și Jaya LR pentru copii KSO, Sprint și Speed.

 

 

Într-un raport publicat in revista (celebra de altfel) Nature, co-autorul Daniel E. Lieberman a precizat că “Oamenii care poarta pantofi convenționali au tendința de a alerga cu sincope semnificative fata de cei ce alearga cu pantofi minimalisti sau alearga desculti. De la talpa si pana la degetele picioarelor, alergatorii desculti nu au parte de impacturi puternice si tensiuni asupra suprafetei de contact a talpii.

 

 

Alergarea cu Five Fingers este aproape la fel de benefica pentru sanatate ca si alergatul descult, intrucat reduce riscul entorselor gleznelor si fasceita plantara, cauza cea mai frecventa de durere la nivelul calcaiului. Fascia plantara este un ligament ce uneste calcaiul cu degetele si formeaza arcul piciorului. In cazul in care fascia este supusa tensiunilor, poate degenera in mici rupturi. Datorita acestor rupturi, fascia devine mai putin rezistenta, edematiata, inflamata si provoaca durere la mers sau in repaus. Fasceita plantara este destul de frecventa la adulti. De asemenea poate aparea la tineri atleti sau militari.

 

 

Utilizarea lor ca pantof de plimbare minimalist a fost inventata de presedintele Vibram, Ted McDonald, un alergator de performanta, care si-a castigat renumele de Barefoot Ted (Ted talpi desculte) si ulterior un antrenor al alergarilor in picioarele desculte.

flanco.ro/

 

 

Scopul acestor pantofi așa cum au mentionat creatorii acestora este de a oferi încălțăminte sanatoasa spre a fi utilizata in special pentru fitness, alergare, sporturi nautice, yoga, trekking, călătorii și alte sporturi.

 

 

 

 

 

 

Zeci de modele de incaltaminte cu degete Vibram Five Fingers, pentru femei si barbati, pot fi comandate in Romania de la magazinele online Mall Boutique si My Closet.

answear.ro