depurtat.ro

O buna investitie pe termen lung presupune sa se analizeze cu atentie toate avantajele si dezavantajele pe care le prezinta in special atunci cand vine vorba despre sisteme de incalzire. Solutia unui boiler electric este una cat se poate de recomandata in special celor care nu au un buget considerabil intrucat ofera numeroase optiuni avantajoase.

Boilerele electrice sunt recunoscute ca fiind dispozitive cu un inalt randament la incalzire, in special pentru utilizatorii cu necesitati restranse de apa calda (cum sunt utilizatorii unici sau familiile cu doi copii) iar din punct de vedere al pretului sunt deosebit de accesibile. Singurul inconvenient este acela ca pot furniza numai o cantitate limitata de apa calda, ceea ce inseamna ca nu sunt prea rentabile pentru a fi montate in casele cu suprafata mare.

Deocamdata aceste boilere electrice sunt utilizate cu precadere in mediul rural sau in zonele izolate unde aceste posibilitati de incalzire a apei sunt practic imposibil de realizat si prin intermediul altor metode sau lipseste instalatia de gaz deoarece alimentarea se face electric. Insa, boilerele electrice sunt recomandate si in zonele urbane la etajele superioare sau in cazul blocurilor mai putin ocupate, in cazul in care va doriti apa calda la o ora mai matinala, fara sa lasati robinetul setat pe apa calda sa inregistreze debit de apa rece “pana va vine randul”. De vesnicele probleme si reparatii facute exact cand nu aveai nevoie la conductele de apa calda nici nu mai vorbim.

Cele mai bune oferte la Boilerele Electrice

Pretul boilerelor electrice a scazut destul de mult in ultima vreme, caz in care chiar si din motive prudentiale, nu este rau sa aveti un asemenea aparat de incalzire a apei (macar de clasa mica sau medie) in casa dvs. Va sugeram sa cautati modele de boilere electrice acolo unde puteti gasi un model satisfacator din toate punctele de vedere ( de la 300 de lei in sus) si anume la marketonline.roeMAG, CEL.ro sau la Altex datorita varietatii, garantiei oferite, a preturilor mici dar si a ofertelor speciale. Va recomandam si dublarea acestei investitii cu schimbarea furnizorului de energie electrica, merita mentionata oferta RCS-RDS Energy (Digi Energy) prin care factura dvs. electrica va fi redusa cu aproximativ 20% fata de vechiul dvs. furnizor.

yves-rocher.ro

 

Alegerea unui boiler electric in functie de capacitate

 

Capacitatea de incalzire este medie, mica sau mare in functie de cantitatea de apa calda necesara dar si in functie de capacitatea dispozitivului pe care poate sa o ofere intr-o sesiune de functionare. In mod conventional, un boiler electric este dotat cu o cuva colectoare in interiorul caruia elementii electrici transmit caldura apei. In cazul in care va aflati in categoria consumatorilor mari de apa calda atunci este recomandat sa va orientati catre un boiler electric cu un volum de peste 80 – 200 litri, incat sa puteti avea oricand la dispozitie apa calda.

Aceste boilere electrice trebuie pastrate in mod constant conectate la curent electric, astfel incat sa se poata mentine in interiorul cuvei o temperatura constanta, gata de intrebuintare in momentul in care este actionat robinetul.

Pentru zonele in care intreruperile de curent sunt frecvente este recomandat sa se opteze pentru un model de capacitate mica de 30 – 50 litri. Totusi trebuie sa tineti cont daca alegeti un boiler electric de capacitate mica atunci acesta va avea nevoie de o perioada mai mare de timp dar majoritatea producatorilor informeaza consumatorii cu privire la capacitatea pe care o au dar si cu privire la recomandarile si aspectele pe care trebuie sa le respecte pentru o functionare corespunzatoare.

Ce capacitate ar trebui sa aiba un boiler electric pentru o familie de 1, 2, 3, 4 sau 5 persoane si in functie de activitatea pentru care se doreste cumpararea acestuia (dus, cada, chiuveta)? Veti regasi informatia in diagrama de mai jos.

flanco.ro/

 

Indicatorii de performanta si presiunea boilerului

 

Un alt element deosebit de important la aceste boilere electrice este reprezentat de indicatorii de performanta. Din aceasta perspectiva se poate analiza puterea si presiunea. Presiunea de functionare este exprimata in watti iar cu cat este mai mare aceasta valoare cu atat va creste mai repede temperatura apei. Un model cu capacitate mare trebuie sa ofere cel putin 1500 – 2000 W. Puteti intui cu usurinta cat va conuma un asemenea boiler de capacitate mare. Presiunea de functionare este si ea importanta intrucat in interiorul cuvei trebuie sa se afle in mod constant o presiune permanenta astfel incat apa sa fie trimisa cat mai departe de boiler in functie de necesitatile de apa calda pe care le aveti.

De asemenea, aceste boilere electrice prezinta o functionalitate ridicata prin intermediul posibilitatii de reglaj al temperaturii si al unui termostat cu care vin acestea echipate, astfel incat proprietarul sa fie cel care decide temperatura pe care o va avea apa. Este bine sa va interesati care este temperatura maxima de incalzire pentru a evita aparitia unor probleme cum ar fi supraincalzirea apei la valori mai mari decat poate duce.

 

Recomandari si informatii bine de stiut inainte de achizitie

 

In general aceste boilere trebuie sa fie capabile sa reincalzeasca apa astfel incat in aproximativ 30 de minute sa puteti beneficia de un dus sau o baie calda. In schimb, la boilerele electrice de capacitate mare timpul de asteptare pentru ca apa sa se incalzeasca poate sa se extinda pana la 3 ore deoarece este nevoie de un anumit timp pentru a incalzi 80 – 100 litri apa.

Din punct de vedere al costului dar si al energiei consumate, aceste boilere sunt extrem de eficiente si gratie tehnologiilor noi din acest domeniu, producatorii au scos pe piata modele inovative care sa permita un consum mult mai redus tocmai in sensul de a economisi in mod eficient resursele. In special pentru cei care utilizeaza panouri solare, boilerele electrice pot deveni solutia ideala de incalzire a apei.

Cele mai bune oferte la Boilerele Electrice

Va sugeram sa cautati modele de boilere electrice acolo unde puteti gasi un model satisfacator din toate punctele de vedere si anume la CEL.ro, marketonline.ro, eMAG sau la Altex datorita varietatii, garantiei oferite, a preturilor mici dar si a ofertelor speciale. Prin analiza atenta a caracteristicilor tehnice pe care le prezinta puteti sa transformati aceasta achizitie intr-o investitie avantajoasa pe termen lung.

answear.ro