Sony Xperia Z5 Premium, primul smartphone cu display cu tehnologia UltraHD 4K din lume. Sony a prezentat la targul IFA Berlin, Xperia Z5 Premium, primul smartphone din lume cu tehnologia 4K, model va ajunge pe piata in noiembrie exact in febra reducerilor de pret de Black Friday 2015. Sony Xperia Z5 Premium 4K Ultra HD are ecran de 5,5 inci, iar rezolutia este 3840 x 2160 pixeli, 806 ppi. Un minus este ca telefonul cantareste 180 de grame, iar pretul nu a fost comunicat, insa nu va fi cu siguranta mic. Compania a prezentat si Sony Xperia Z5, cu ecran de 5,2 inci, dar si Sony Xperia Z5 Compact, cu ecran de 4,6 inci. Exista multe telefoane premium in piata si fiecare incearca sa se diferentieze intr-un fel, pentru a atrage clientii. Sony a ales sa insiste pe tehnologia 4K, ceea ce inseamna ca ecranul lui Xperia Z5 Premium poate afisa imagini cu rezolutie de patru ori mai mare decat la Full HD. Cele mai mici preturi la smartphone-urile Sony din seria Xperia le vei gasi in oferta magazinelor online CEL.roeMAG, evoMAG si CEL.

Caracteristici Sony Xperia Z5 Premium

Telefonul mobil Sony Xperia Z5 Premium are procesor Qualcomm Snapdragon 810, 64-bit Octa-core, camera foto este de 23 MP, memoria RAM este de 3 GB, iar cea inerna, de 32 GB, extensibila cu 200 GB. Bateria este mare, 3.430 mAh, compania promitand o autonomie de doua zile.

Sony Xperia Z5 Premium Calitate Video

Smartphone-ul Sony Xperia Z5 Premium va transforma conținutul tău preferat într-unul 4K, amplificând vizualizarea fotografiilor sau a filmărilor prin Netflix, YouTube sau a cadrelor din vacanță, cu detalii 4K vibrante. De asemenea, Xperia Z5 Premium este conceput să îți permită să fii creativ, imortalizând în 4K și permițându-ți să te bucuri de conținut chiar pe Z5 Premium, cu opțiunea de a salva orice moment într-o calitate de 8 MP. Cele mai mici preturi la smartphone-urile Sony din seria Xperia le vei gasi in oferta magazinelor online CEL.roeMAG, evoMAG si CEL.

Xperia Z5 Premium Rezistent la apa si praf

Telefonul este rezistent la apa si la praf, iar dimensiunile sunt 154.4 x 76.0 x 7.8 mm. Un minus tine de faptul ca vorbim de unul dintre cele mai grele smartphone-uri din piata: 180 de grame, de aceea s-a intiparit ideea ca acest smartphone este mult prea masculin si barbatesc pentru gustul unei femei, chiar daca denota simplitate, linii clare si drepte in design si finete in atingere.

Tot la targul international IFA Berlin, Sony a prezentat si alte doua modele de smartphone-uri ale seriei premium:

Xperia Z5, modelul cu ecran de 5,2 inci, are baterie de 2,900 mAh, in timp ce “mezinul” Xperia Z5 Compact are ecran de 4,6 inci si baterie de 2.700 mAh. O diferenta este si la memoria RAM, Z5 si Z5 Premium avand 3 GB, in timp ce Z5 Compact are 2 GB. Daca Z5 Premium este greu cu cele 180 de grame ale sale, celelalte doua sunt mult mai usoare: 154 de grame la Z5 si 138 de grame la Z5 Compact. Xperia Z5 și Xperia Z5 Compact se vor lansa la nivel global, începând din octombrie 2015, iar Xperia Z5 Premium din noiembrie 2015. Xperia Z5 și Xperia Z5 Premium vor fi disponibile în variantele de Single SIM și Dual SIM, spune compania. (hotnews). Cele mai mici preturi la smartphone-urile Sony din seria Xperia le vei gasi in oferta magazinelor online CEL.roeMAG, evoMAG si CEL.