depurtat.ro

Andy Warhol, născut Andrew Warhola, (1928-1987) a fost un grafician, fotograf, pictor și realizator de filme american, personalitate a curentului artistic cunoscut ca Pop Art din Statele Unite. Andy Warhol debutează ca grafician de reclame, execută ilustrații pentru jurnalele de modă și decorează vitrinele magazinelor. Este remarcat destul de repede, începe să fie apreciat, frecventează cercurile înalte și expune în galerii de modă. La începutul anilor șaizeci, Warhol se apucă de pictură, ceea ce nu înseamnă totuși că se desparte de estetica reclamei. Ciclurile de sticle Coca-Cola și cutiile de supă Campbell’s sunt produse pure ale culturii populare de masă. În scurtă vreme, artistul adaugă în compozițiile sale bancnote, fragmente de benzi desenate și reproduceri ale portretelor stelelor de cinema (Marilyn Monroe, polimer sintetic, 1964). Începând din anul 1962, Warhol se servește de seriografie și de tiparul fotomecanic. La seriile de reproduceri executate pe baza unei schițe de Warhol, lucrează un grup numeros de asistenți – peste două mii de lucrări în decurs de doi ani! Tenisi si Bascheti de dama sau barbatesti Converse Chuck Taylor All Star Andy Warhol Print vei gasi la HervisB-Mall si MyCloset.

Prin culori țipătoare, stridente, prin repetarea imaginii aceluiași obiect sau prin ilustrarea unor acte de violență sau accidente, aceste opere devin ilustrarea civilizației americane. Warhol locuiește în atelierul-fabrică – “Factory” – care în scurtă vreme va deveni un loc de întâlnire pentru avangarda new-yorkeză. Din sfera activităților sale artistice face parte totodată și un film experimental, executat în colaborare cu un ansamblu vocal-instrumental psihedelic extrem de influent , The Velvet Underground, și, nu în ultimul rând, producția de videoclipuri și creearea studioului “Andy Warhol TV”. (wikipedia)

Printurile Andy Warhol au devenit celebre la finele anilor 70-80, iar in noul secol au devenit deja retro, chiar daca isi pastreaza acea tenta tipatoare, extravaganta si non-conformista. Si cu o asemenea eticheta pe ce marca de incaltaminte sport poate fi cu succes aplicata? Evident pe o pereche de tenisi sau bascheti Converse. Colectia Converse Andy Warhol. Tenisi si Bascheti de dama sau barbatesti Converse Chuck Taylor All Star Andy Warhol Print vei gasi la HervisB-Mall si MyCloset.

yves-rocher.ro

flanco.ro/

 

Converse Andy Warhol

 

https://www.b-mall.ro/converse/p96

 

answear.ro