depurtat.ro

“Una din trasaturile esentiale ale vietii moderne, explozia informationala, a determinat cautarea celor mai adecvate mijloace pentru selectarea si sistematizarea acesteia. In acest context, literatura enciclopedica a devenit nu numai un act de cultura, ci si un indispensabil instrument de lucru pentru orice cititor, indiferent de varsta si pregatire. Proliferarea acestui gen de literatura este un fenomen constatat in aproape toata lumea; in Romania, din pacate, literatura enciclopedica este inca reprezentata numai prin cateva lucrari mai importante si acestea publicate in tiraje insuficiente. Prin volumele Dictionarul enciclopedic pe care editura noastra il pune la dispozitia publicului romanesc incercam sa raspundem nevoii de informare si de instruire a acestuia. Pentru alcatuirea lui am folosit lucrarile enciclopedice publicate de-a lungul anilor in editura noastra, indeosebi ultima dintre ele, editia a 3-a a Micului dictionar enciclopedic (1986).

depurtat.ro

 

vezi cel mai mic pret la

| eMAG | elefant | libris |

 

Cresterea volumului de informatii, precum si noile conditii in care ne desfasuram activitatea ne-au determinat sa structuram lucrarea Dictionarul Enciclopedic in sapte volume. Numai primul volum al Dictionarului (literele A, B, C) cuprinde 2 500 articole noi (c. 1 000 de nume proprii si c. 1 500 de cuvinte si sensuri noi la nume comune). Modificarile profunde din societatea romaneasca a ultimilor trei ani (1989-1992) se regasesc in fiecare pagina a acestei lucrari. Datorita indelungatului proces tipografic n-am reusit sa consemnam toate evenimentele la zi. Pentru a suplini aceasta deficienta am anexat o Addenda, care cuprinde date si evenimente esentiale.

Fata de lucrarile enciclopedice precedente pentru care editura a apelat la un foarte mare numar de colaboratori externi, la acest dictionar am lucrat cu un grup restrans de specialisti, cercetatori si profesori, partea cea mai mare a lucrarilor revenind colectivului redactional. Editura Enciclopedica spera ca prin marea bogatie a textului, prin ineditul informatiei, prin modul de organizare si prezentare a acestora, ca si prin sistemul de trimiteri si conexiuni pe care le sugereaza, Dictionarul enciclopedic va fi bine primit de publicul cititor. Nu putem incheia aceste randuri fara a mentiona faptul ca prezenta lucrare vede lumina tiparului gratie ajutorului primit din partea Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, caruia ii multumim.”

 

Volumul 1 Dictionar Enciclopedic 506 pagini A-C

citeste partial aici

 

 

Volumul 2 Dictionar Enciclopedic 529 pagini D-G

citeste partial aici

 

 

Volumul 3 Dictionar Enciclopedic 502 pagini H-K

citeste partial aici

noriel.ro

 

 

Volumul 4 Dictionar Enciclopedic 502 pagini H-K

citeste partial aici

 

 

Volumul 5 Dictionar Enciclopedic 502 pagini H-K

citeste partial aici

 

 

Volumul 6 Dictionar Enciclopedic 502 pagini H-K

citeste partial aici

 

 

Volumul 7 Dictionar Enciclopedic 502 pagini H-K

 

vezi cel mai mic pret la

eMAG | elefant | libris |

answear.ro