Marea carte a jocurilor mintii (editie de buzunar) – Ivan Moscovich. Ivan Moscovich este un bine-cunoscut inventator, creator de probleme creative, matematice si de logica, un artist, autorul seriei “Marea carte a jocurilor mintii”, pe care Washington Post o descrie ca “O carte… care pune laolaltă matematica, miracolul şi spectaculosul!”. Crezi că poţi trece Imposibilul pod de domino? Sau să distanţezi reginele suficient de mult încât să nu se atace? Sau să mânuieşti secera lui Arhimede? Poţi să eviţi surprizele neplăcute din Spectacolul joc? Deschide Marea carte a jocurilor minţii şi acceptă provocarea!

Corn al abundenţei matematice, Marea carte a jocurilor minţii este o sursă inepuizabilă de inspiraţie şi încercări pentru mintea noastră. Răsfoind-o, vei descoperi probleme raţionale, provocări vizuale, enigme logice, ghicitori şi iluzii, într-o adevărată enciclopedie istorică a frumuseţii matematice. Cuprinzând atât probleme originale, cât şi adaptări după clasici, cartea este scrisă de un om pe care revista americană Wired l-a numit „o sursă vie de inspiraţie pentru noi toţi”. Pe măsură ce vei explora această carte, vei descoperi că ai resurse de intuiţie, inventivitate şi curiozitate matematică pe care nu credeai să le ai.

Probleme matematice si de logica

Exerciţiile, problemele, jocurile matematice, paradoxurile, formele excepţionale, iluziile optice şi alte mistere, originale sau clasice, sunt ilustrate cu sute de imagini color. Grupate pe grade de dificultate (10 niveluri) şi avand la sfarşitul volumului soluţiile, aceste probleme distractive au darul, între altele, de a te învăţa “cum să gandeşti atunci cand te confrunţi cu o problemă reală”.

Ivan Moscovich este un bine-cunoscut inventator, creator de probleme matematice şi artist. Cărţile sale, publicate de edituri prestigioase din Statele Unite şi Europa, au fost mereu pe primele locuri la vânzări. Este considerat unul dintre cei mai inovativi creatori din industria de jocuri, iar computerul său Harmonograph a fost o multipremiată premieră mondială în grafica pe calculator. Operele sale de artă grafică sunt prezentate în expoziţii de artă modernă în Londra, Berlin sau Ciudad de Mexico.

CITESTE SI:  Grey de E.L. James Versiunea lui Christian a celor Cincizeci de umbre ale lui Grey

Marea carte a jocurilor mintii (editie de buzunar)

An aparitie: 2011, Categoria: Cultura Generala, Format: 10 x 15, Nr. pagini: 454

info si pret

elefant.ro