Encyclopædia Britannica, este cea mai veche enciclopedie generală scrisă în limba engleză. Considerată de mulți ca fiind prima autoritate în domeniu, articolele sale sunt de regulă considerate corecte, de încredere și bine scrise. Enciclopedia Britanica a devenit, in timp, sursa suprema de referinta pentru toate domeniile de informare, la orice varsta, acasa sau la birou.
Enciclopedia Concisa Britannica
Contine peste 28.000 de articole, ordonate alfabetic. Fiecare articol variaza intre 50 si 1.000 de cuvinte, intreg textul continand peste 2,6 milioane de cuvinte. Informatiile sunt completate si exemplificate cu peste 2.000 de imagini, respectiv, 1.800 de fotografii, 190 de carti, 150 de schite si 30 de tabele iar 5 % din volumul lucrarii reprezinta articole despre realitati romanesti, concepute de autori din Romania.
Enciclopedia Concisa Britannica, contine peste 28.000 articole intr-un singur volum, printr-o selectie riguroasa, informatii despre fiecare domeniu al cunoasterii: arta, afaceri, IT (informatica), geografie, istorie, literatura, medicina, stiinte politice, filozofie, stiinta, sport. Ultima editie este actualizata cu cele mai noi descoperiri din tehnologie, lumea afacerilor, imbinand tematicile clasice cu cele contemporane, respectiv, muzica rock, globalizarea, tehnologia digitala sau sportul.Contine, de asemenea, cele mai recente harti geografice si ale densitatii populatiei, ale raspandirii religiilor in lume sau ale fusului orar.
Format: 193 x 253 mm, Nr. pagini: 2512
Enciclopedia Universala Britannica
Enciclopedia Universală Britannica – concepută în 16 volume. Adresându-se unui public foarte larg şi eterogen în privinţa gusturilor şi a preferinţelor, această nouă enciclopedie adună între cele peste 5 500 de pagini mii de articole esenţiale şi relevante care acoperă informaţii actualizate de cultură generală, dar şi evenimente de ultim moment din lume, preluate în mare parte din Britannica Concise Encyclopedia. Pe de altă parte, din dorinţa unei mai ample cuprinderi a câtorva domenii fundamentale (artă, filosofie, literatură, religie, ştiinţă), un număr semnificativ de articole au fost extrase din Britannica Global Edition. Această ediţie reprezintă rezultatul efortului unui colectiv de traducători, redactori şi consultanţi de specialitate.
Alături de articole din cele mai variate domenii, veţi găsi în cele 16 volume ale enciclopediei cele mai recente hărţi ale ţărilor lumii, un tabel cu laureaţii Premiului Nobel, alături de numeroase planşe şi ilustraţii sugestive, dar şi peste 1 000 de articole care vizează realităţile româneşti. Enciclopedia Universală Britannica este o lucrare de referinţă indispensabilă şi uşor de consultat care acoperă multe arii de cunoaştere – istorie, geografie, ştiinţe, religie, sport, tehnologie, arte – şi răspunde rapid şi precis dorinţei generale de informare.
comanda aici întreaga Enciclopedie Universala Britannica
sau
vezi aici lista celor 16 volume
Volumul 1 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu litera A, de la a capella, la Augustin (de Hippona) sfântul născut Aurelius Augustinus.
Volumul 2 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele A si B, de la Augustin la Bowditch.
Volumul 3 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele B si C, de la Bowdler la Chaucer.
Volumul 4 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele C şi D, de la Chaumette la dansuri.
Volumul 5 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele D şi E, de la Dante la Evans
Volumul 6 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele E, F şi G, de la Evans la Goodpasture.
Volumul 7 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele G, H şi I, de la Goodson la iacobini.
Volumul 8 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele I, Î, J şi K de la iacobiţi şi Konev.
Volumul 9 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele K, L şi M, de la Kong la Manchu.
Volumul 10 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu litera M, de la Manchukuo la Mozart.
Volumul 11 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele M, N, O, P de la MP3 la Pasadena.
Volumul 12 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele P şi R, de la Pasadena la Ralea.
Volumul 13 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele R şi S, de la Raleigh la Sato.
Volumul 14 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu litera S, de la satrap la stil.
Volumul 15 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele S, Ş, T, Ţ, U de la stil la ultrasonografie.
Volumul 16 al Enciclopediei Universale Britannica conţine articole care încep cu literele U, V, W, X, Y, Z de la umanism la zydeco.