depurtat.ro

Dormitorul este locul în care ne simţim cel mai bine, mai ales după o zi lungă de muncă. Este spaţiul nostru intim, colţul nostru de rai, acea oază de linişte în care ne regăsim. Prin urmare, este foarte important să ţinem cont de designul dormitorului şi să acordăm atenţie micilor detalii care alcătuiesc un decor confortabil. Fiind persoane ocupate şi supuse stresului în fiecare zi, dormitorul este colacul de salvare care ne ajută să ne relaxăm şi să reducem stresul. Cu un dormitor frumos decorat, ne vom începe dimineţile mai relaxaţi şi fericiţi, după un somn bun. Iată câteva sfaturi care ne vor ajuta în decorarea si proiectarea designului dormitorului nostru. Articole pentru decorarea sau amenajarea – mobilarea dormitorului: perdele, draperii, covoare, mic si mare mobilier, solutii de iluminare, lenjerii de pat si saltele de calitate latex sau memory foam veti gasi in oferta magazinelor perdele-online.ro, elefant.ro, emag.ro, somproduct.ro.

 

1. Alegerea culorilor

 

Culoarea este, ȋntr- anumită măsură, oglinda personalităţii noastre, opţiunea care ne stă mereu la dispoziţie atunci când ne dorim să fim optimişti, visători, relaxaţi,etc. Tavanul dormitorului va fi alb, culoarea cea mai recomandata pentru tavanul unui dormitor. Portocaliul este culoare ce transmite calm,relaxare,dorinta de comunicare ; fiind ideala de folosit in spatii care sunt frecventate de multe persoane. Ofera personalitate dormitorului prin suspendarea unor imagini care te inspira, in rame neobisnuite, prin plasarea unor vaze cu flori proaspete la mariginea patului sau prin expunerea unor obiecte decorative ce iti reflecta personalitatea si starile sufletesti.

Covoareleperdelele si draperiile cresc stilul decorativ al dormitorului si ajuta la intensificarea senzatiei de relaxare pe care acesta trebuie sa ofere. Designerii de interioare ne sfătuiesc să nu optăm pentru culorile vii, deoarece nu ne va stimula să dormim. În schimb, putem opta pentru culorile calde, pastelate, culorile de pământ şi culorile neutre, cu care să ne decorăm pereţii şi mobilierul din dormitor. Procedând astfel, ne vom simţi mai odihnitori şi mai relaxaţi.

 

2. Patul si salteaua de pat

 

De regulă, suntem tentaţi să ne cumpărăm un pat cât mai mare, chiar dacă nu avem suficient spaţiu în dormitor. Dacă dormitorul nu este încăpător, un pat mare îl va transforma într-un spaţiu aglomerat şi incomod. Trebuie să alegem mărimea potrivită de pat, dacă vrem ca dormitorul să arate perfect. De asemenea, este bine să optăm pentru paturile cu saltea (care este confortabilă şi moale), dacă ne dorim să avem un somn liniştit şi odihnitor.

yves-rocher.ro

O saltea de pat din latex sau spuma memory? Ramane la alegerea dvs. sa considerati care este cea mai confortabila.

 

3. Evitarea aglomerării în dormitor

 

Nimănui nu-i place să se lovească de piesele de mobilier din dormitor în toiul nopţii. Aşadar, trebuie să evităm aglomerarea cu piese masive de mobilier, mai ales dacă nu avem la dispoziţie o suprafaţă foarte mare. În schimb, putem opta pentru o amenajare “light”, ce lasă suficient spaţiu liber pentru mişcare. În afara patului, mai putem amplasa cel mult trei piese de mobilier de dormitor: un dulap, o noptieră şi, eventual, o comodă.

Mobilier de dormitor Alege design minimalist modern futuristic

Mobilier de dormitor Alege un design minimalist modern futuristic

Designul mobilierului de dormitor modern acestora trebuie să fie cât mai simplu, minimalist eventual cu tendinţe futuriste. Putem opta pentru acele piese de mobilier neînrămate, medii, aşezate deasupra patului sau deasupra comodei.

 

3. Sursele de lumină in dormitor

 

Luminozitatea dormitorului trebuie să fie relativ redusă, la discreţie, pentru a nu perturba somnul. Ne putem lumina dormitorul vopsind pereţii în albastru marin, bej, alb sau pastel, cărora le vom asorta draperii groase, maronii sau bleumarin. Foarte important, un dormitor are nevoie de lumina naturala dar si de lumina artificiala.

epantofi.ro

Putem suplimenta cu câteva surse de lumină artificială, cum sunt spoturile, lămpile, veiozele etc.

 

4. Oglinda – nelipsită din dormitor

 

Oglinda este indispensabilă în dormitor. Poziţionată corect, oglinda măreşte spaţiul, îl face să pară mai aerisit şi mult mai lung. Pentru a mări, la nivel vizual, dormitorul, oglinda trebuie aşezată în aşa fel încât să capteze lumina, adică pe peretele perpendicular cu fereastra. Oglinda este o piesă de mobilier pe care trebuie să o asortăm cu restul camerei. Dacă în dormitorul nostru predomină un decor clasic şi elegant, atunci oglinda / oglinzile vor avea rame din lemn lăcuit; pentru un decor baroc sau art deco, ramele vor fi foarte somptuoase, reliefate, în culori metalice, din fier forjat sau aluminiu, iar, în cazul unui decor minimalist, oglinzile vor avea rame foarte înguste, în culori puternice.

Articole pentru decorarea sau amenajarea – mobilarea dormitorului: perdele, draperii, covoare, mic si mare mobilier, solutii de iluminare, lenjerii de pat si saltele de calitate latex sau memory foam veti gasi in oferta magazinelor perdele-online.ro, elefant.ro, emag.ro, somproduct.ro.

 

5. Ofera personalitate dormitorului tau

 

Cand iti amenajezi dormitorul ia in calcul ca poti controla lumina care patrunde de afara, prin colorarea peretillor precum doresti sau prin perdele. In dormitorul ideal lucrurile sunt de bun gust, au calitate ridicata si design in acord cu mobilierul. Dacă spaţiul este mic, nu exagera cu dimensiunea pieselor de mobilier şi nu omite soluţia patului de colţ, deseori extrem de confortabilă. Având în vedere că dormitorul este camera de odihnă, cantitatea de lumină care intră în încăpere trebuie să fie redusă. Un astfel de colţ de relaxare înseamnă un fotoliu, mică măsuţă şi sursă bună de lumină. Dormitorul este camera in care iti incepi si iti sfarsesti ziua, de aceea este bine sa fie incaperea din casa care iti reflecta cel mai bine personalitatea si, desigur, in care te simti cel mai bine. Decorarea dormitorului trebuie sa mearga mai departe de alegerea unei culori pentru pereti sau a mobilierului, pentru ca adevaratele moduri de a ne exprima creativitatea si personalitatea sunt lenjeria de pat, pernele sau covoarele. Daca ai optat pentru un pat de lemn cu forme conservatoare si cadru clasic atunci in mod sigur adori sa regasesti in dormitorul tau liniile traditionale ale interioarelor retro. De asemenea, culorile indraznete reflecta creativitatea persoanei care le alege. Lampa colorata, un covor din iuta sau ratan cu motive grafice sau vopsirea peretilor in nuante moderne sau culori tari vor contribui la personalitatea dormitorului tau.

Articole pentru decorarea sau amenajarea – mobilarea dormitorului: perdele, draperii, covoare, mic si mare mobilier, solutii de iluminare, lenjerii de pat si saltele de calitate latex sau memory foam veti gasi in oferta magazinelor perdele-online.ro, elefant.ro, emag.ro, somproduct.ro.

answear.ro