Brazuca, mingea oficiala a Campionatului Mondial de fotbal din 2014. Mingea de fotbal „Brazuca” are culori vii si se inspira din pasiunea si trecutul Braziliei. Mingea de fotbal Brazuca a fost testata timp de doi ani si jumatate, de aproximativ 600 de fotbalisti. De asemenea, echipe mari ale lumii au testat-o pe „Brazuca” – AC Milan, Bayern Munchen, Palmeiras etc. „Balonul este 100% brazilian, fantastic. Este foarte frumos si are caracteristicile si culorile Braziliei. Sper ca va aduce noroc nationalei Braziliei” – Cafu. Adidas ofera baloanele de la Campionatele Mondiale de fotbal incepand din anul 1970. Adidas a venit cu un design inovativ, exteriorul fiind alcătuit din şase aplicaţii texturate, ataşate la suprafaţa mingii prin termo-lipire, în încercarea de a rezolva problemele legate de schimbarea direcţiei în aer.

Info Pret Minge de fotbal Brazuca

Brazuca testata de Nasa si Tsubuka

Brazuca, mingea care va fi folosită la Campionantul Mondial de Fotbal din Brazilia 2014, a fost concepută de Adidas si testată de NASA pe parcursul a doi ani şi jumătate în rândul a peste 600 de fotbalişti, potrivit Bloomberg. NASA nu produce mingi de fotbal, ci le testează aerodinamica, analizând zborul lor în aer”, a declarat un expert NASA. Brazuca a fost testată cu ajutorul unei tehnologii cu fum, care crează un strat subţire în jurul mingii, performanţa acesteia fiind dată de durata de timp în care fumul stă pe suprafaţa mingii. “Aerodinamica este determinată de structura exterioară a mingii, de materialul folosit şi de asperitate”, a mai spus expertul NASA. “Brazuca se va comporta similar unei mingii tradiţionale, tocmai de aceea cred că fotbaliştii vor fi mai fericiţi”, a declarat expertul NASA.

CITESTE SI:  Tatuaje cu sclipici pentru copii Glitza

Tradiţional, mingile de fotbal aveau suprafaţa alcăuită din 32 de piese pentagonale şi hexagonale, dar noul model folosit la CM 2014 – numit Brazuca şi proiectat de compania Adidas – este alcătuit din numai 6 piese. Fizicienii care au studiat mingea spun că acest design îi conferă o stabilitate mai mare decât a celorlalte modele.

Modelul cu suprafaţa din 32 de piese a dominat timp de decenii, dar, mai recent, proiectanţii au început să experimenteze noi tipuri de construcţie a suprafeţei mingii. Cercetătorii de la Universitatea Tsukuba din Japonia au testat acest model, împreună cu modelele Teamgeist II, Jabulani şi alte modele noi, precum şi o minge cu aranjamentul tradiţional de 32 de piese pe suprafaţă.

mai multe mingi de fotbal

Cercetătorii au testat mingile într-un tunel de vânt, folosind un robot care să lovescă mingile (toate şuturile fiind identice), trimiţândul-le într-o plasă aşezată la 25 metri depărtare. Spacialiştii au observat în ce loc loveau mingile plasa în diferite condiţii de rezistenţă la înaintare şi forţă ascensională, care influenţează traiectoria prin aer. Rezultatele au fost publicate în jurnalul Scientific Reports iar cea mai „constantă”, mai stabilă, s-a dovedit mingea Brazuca, urmată de modelul tradiţional cu 32 de piese. Mingea Jabulani, care tinde să oscileze vertical în aer, s-a dovedit cea mai instabilă, confirmând criticile jucătorilor de la CM 2010.

După lansarea din decembrie 2013, Mingea de fotbal Brazuca Adidas are deja 131,000 de fani pe care i-a transpus în lumea magică a celebrităţilor din fotbal precum Zinedine Zidane şi Cafu, alături de celebrităţi din lumea filmului precum Samuel L. Jackson şi Hugh Jackman. A călătorit chiar şi până la Vatican pentru a-l întâlni pe Papa Francis. Fanii de pe twitter au putut, de asemnea, să urmărească întregul periplu până în Brazilia, prin camerele încorporate ale mingii, ce le-au oferit fanilor o perspectivă inedită asupra jocului.

Încă din decembrie 2013, adidas a furnizat mingile Brazuca tuturor ţărilor participante la Cupa Mondială din Brazilia, astfel încât toate echipele să aibă la dispoziţie suficient timp pentru a se obişnui cu noile mingi, atât în antrenament cât şi în timpul meciurilor. De atunci, brazuca a fost protagonista unor competiţii importante precum FIFA Club World Cup, Copa del Rey, MLS, DFB Pokal precum şi a multor meciuri amicale. Cupa Mondială de Fotbal este cel mai mare eveniment de fotbal din lume şi reprezintă pentru adidas cel mai înalt nivel de dezvoltare în materie de echipament şi încălţăminte sportivă. Încă din 1970 adidas a dezvoltat toate mingile oficiale ale Cupelor Mondiale FIFA şi a extins recent colaborarea cu FIFA până în 2030, inclusiv pentru dezvoltarea mingilor oficiale de joc.

CITESTE SI:  Jucarii educative National Geographic pentru micii exploratori

Brazuca are un schelet nou, inovator, alcătuit din şase paneluri dispuse simetric şi o suprafaţă diferită cu o structură ce îmbunătăţeşte aderenţa, prinderea, stabilitatea şi aerodinamica pe teren. brazuca a fost testată cu exigenţă pentru a îndeplini şi depăşi toate standardele impuse de FIFA pentru o minge oficială, asigurând astfel cea mai înaltă performanţă indiferent de condiţiile de pe terenul de joc.

Brazuca este alcătuită din trei elemente: camera, scheletul și structura externă formată din șase bucăți identice lipite termic. Adidas consideră că acestea sunt secretul inovator al mingii, reducând erorile datorate asamblării. Cele mai multe mingi sunt formate din 12, 16 sau 32 de părți exterioare, ceea ce ar contribui la apariția unor imperfecțiuni și la creșterea volumului de apă absorbit. Conform specificațiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbție al apei de 0,2 %, cântărește 437 grame și are o circumferință de 69 cm (modelul aprobat de FIFA poate fi între 68,5 – 69,5 cm).

Peste un milion de fani dn Brazilia au votat ca numele mingii Campionatului de Fotbal 2014 sa fi „brazuca”. Designul si culorile mingii este inspirat din bratarile traditionale cu dorinte pe care le poarta brazilienii si scot in evidenta energia asociata fotbalului brazilian. Mingea Brazuca este cea mai colorata minge care a fost prezenta vreodata la un Campionat Mondial de Fotbal. Numele său a fost ales în septembrie 2012, în cadrul unui sondaj pe internet la care au participat aproximativ un milion de fani brazilieni. Aceștia au mai avut de ales între alte două nume: Bossa Nova şi Carvanalesca.

CITESTE SI:  Minge de fotbal Nike pentru fanii FC Barcelona

mai multe mingi de fotbal