depurtat.ro

Geronimo Stilton este o serie best-seller de carti pentru copii publicata de către Edizioni Piemme de Milano, Italia , începând cu anul 2000. In februarie 2004, editura Corporation Scholastic a publicat si versiunea în limba engleză a seriei din februarie 2004. Carțile sunt destinate copiilor cu varsta intre 6 si 12 ani. Acest personaj isi are originile in Italia, si a devenit foarte rapid cel mai popular personaj pentru copii din Italia. Seria de carti cu Benjamin Stilton, au fost traduse in peste 35 de limbi, printre care si limba romana din decembrie 2012. Fie ca vorbim de desene animate, reviste sau carti, Geronimo Stilton este un personaj din ce in ce mai iubit de copii.

yves-rocher.ro

 

Ce carte pentru copii este acum mai “fierbinte” decat o branza fondue, mai fina ca o prajitura cu branza Cheddar si mai delicioasa decat un milkshake cu mozzarella? Geronimo Stilton!

 

Personajul principal al acestei carti pentru copii este un soricel vorbaret, Geronimo Stilton, care locuieste in orasul New Mouse City de pe Insula Mouse. Este un jurnalist si redactor de succes al ziarului Monitorul Rozatoarelor.  Are o sora mai mica, pe numele Thea Stilton, un var pe nume Trap Stilton si un nepotel, de 9 ani (febletea lui de altfel) pe numele Benjamin Stilton. Geronimo Stilton este un personaj manierat, care isi doreste doar sa traiasca o viata linistita, insa, alaturi de Thea, Trap si Benjamin, intra in tot felul de aventuri ciudate si amuzante.

Acţiunea e distractivă şi palpitantă, împletindu-se cu momente de umor. Înainte ca o situaţie să se agraveze, se spune o glumă sau apare o imagine comică ce echilibrează balanţa. Asta însă nu înseamnă că pericolul a trecut – un pericol animat pe care personajele noastre trebuie să-l înfrunte şi de care trebuie să scape. Geronimo Stilton e asemeni unei aventuri ciudate a lui Sherlock Holmes, amestecată cu acţiunea din filmele lui Indiana Jones, totul condimentat cu lipsa de respect a lui Austin Powers.

Geronimo Stilton este genul de personaj isteţ, amabil şi deosebita prietenos, dar totodata un pic comod si stangaci fapt ce il va pune de fiecare data in diferite ipostaze amuzante sau in fata unor situatii fara de iesire. Ei bine, datorita solutilor sale neobisnuite de a rezolva problemele si cu ajutorul familiei se va descurca de fiecare data.

Benjamin Stilton, nepotelul, este un copil foarte destept, capabil sa repare aproape orice, de fiecare data are intentii laudabile, insa, ii lipseste experienta de viata a lui Geronimo.

Sora mai mica a lui Geronimo Stilton, Thea Stilton, este foarte curajoasa, ii place aventura, nu se teme de nimic. Are centura neagra la karate si este o domnisoara deosebit de frumoasa.

Trap, varul lui Geronimo, este un adolescent destul de zapacit, galagios, comic si prietenos. Intra in tot felul de situatii ridicole, nefiind atent la detalii, de fiecare data este luat de val si uita de la mana pan la gura.

Sally, este Nemesis-ul lui Geronimo, personajul negativ, adversara permanenta a lui Geronimo, insa, alaturi de celelalte personaje “negative”  se afunda mai mult in ridicol in ochii cititorilor (sau spectatorilor desenelor animate).

Povestile sunt amuzante şi datorită relaţiilor acestui grup, Geronimo este adesea o victima a farselor lui Trap, a entuziasmului exagerat a lui Thea şi a ideilor “geniale” ale lui Benjamin. De fiecare data Geronimo este cel serios, mucalit si precaut. În comparaţie cu ceilalţi care adoră sa guste aventura, Geronimo s-ar cam lipsi de asta. Fiind diferiti, atat ca varsta cat si in comportament, de fiecare data apar situatii comice in relatia dintre ei, se contrazic mereu, toti au personalitati puternice, independente şi indarătnice, dar in acelasi timp, se iubesc foarte mult.

 

Carti pentru copii Geronimo Stilton

 

Cartile sunt pline de jocuri de cuvinte, sunt pe deplin ilustrate cu desene amuzante, fonturi colorate si expresive, hărți, o gramada de tipologii de caractere și peisaje, si multe, multe altele. Cartile Geronimo Stilton, sunt povesti amuzante pentru copii scrise ca si cum ar fi niste povesti autobiografice:

 

Numele meu e Stilton, Geronimo Stilton!

„De cand am angajat-o pe noua mea colaboratoare, Pinky Pick, mi s-au intamplat o multime de lucruri. O data m-a obligat chiar sa-mi petrec Revelionul la Polul Nord, in deriva pe un aisberg, fara nici o bucatica de branza, dansand tangou ore in sir…“

flanco.ro/

Carti pentru copii cu personaje din desene animate - Soricelul Geronimo Stilton

comanda online aici

 

Iubirea e ca … branza

„Pe un vas de croaziera, in Marile Sudului, am intalnit-o pe sobolanica Sobolan-dulce, care s-a indragostit de mine si a vrut sa ne casatorim cu orice pret! Eu am incercat din toate puterile sa scap de ea si am naufragiat pana la urma pe o insula pustie. Sfanta mozzarella, ce aventura incredibila… ah, iubirea!“

Carti amuzant pentru copii scolari - Geronimo Stilton Iubirea e ca branza

comanda online aici

 

Furtul Diamantului Urias

„Tocmai ma uitam la finala campionatului de fotbal, cand bunicul Traian a navalit in casa mea si mi-a ordonat sa particip la un Turneu de Golf pe perechi! Premiul era o foarte valoroasa Supersoricupa, dar cineva voia s-o fure, iar Zero Zero Ka, prietenul meu, era pe urmele hotului necunoscut! A fost o aventura pe cinste!“

Carti pentru copii de povesti cu personajul de desen animat Geronimo Stilton

comanda online aici

 

Banda Motanului

„Vai, ce motan inspaimantator! O banda de hoti cu un motan enorm teroriza orasul! Cand m-am trezit in fata felinei celei feroce, aproape am lesinat de frica, dar am facut o descoperire cu adevarat incredibila… si surprizele nu s-au terminat acolo: nu veti ghici niciodata ce am aflat despre maestrul Rascas-Julit, un pictor… foarte misterios! In aceste aventuri, nimic nu este ce pare a fi!!!“

Carti amuzante pentru copii 6-12 ani: Geronimo Stilton, soricelul vorbarest din desenele animate

comanda online aici

answear.ro