depurtat.ro

Daca sunteti in cautarea unui televizor cu calitate a imaginii superioare, iar bugetul de achizitie nu va permite un televizor super premium din gama 8K sau un televizor OLED, atunci televizoarele Samsung QLED sunt cele mai bune optiuni.

yves-rocher.ro

Ne-am indreptat atentia asupra unui model care are tot ceea ce ii trebuie astfel incat sa fie considerat un televizor Best-Buy si anume televizorul Samsung QLED 4K 55Q65RA, si veti vedea in acest articol de ce parerea noastra este ca acest televizor merita sa fie luat in considerare pe lista scurta de achizitii.

Smart TV-ul Samsung QLED 4K 55Q65RA nu este cel mai ieftin QLED de pe piatadar nu este deloc scump. Din punct de vedere al pretului se incadreaza in categoria de QLED-uri ieftine ( cel mai ieftin fiind Samsung QLED 43Q60RA ) dar ceea ce il face un best buy este ca daca il comparam cu alte QLED-uri vom vedea ca face parte din categoria de QLED-uri premium.

Din punct de vedere al calitatii imaginii (ca pana la urma asa ne este cel mai simplu sa descriem la ce ne dorim de la un televizor inteligent), Samsung a creat un rating, un index al acesteia denumit PQI. Astfel toate modelele de televizoare Samsung devin comparabile (comparator PQI aici).

flanco.ro/

Ratingul PQI al televizorului Samsung QLED 4K 55Q65RA este de 3100 pe o scara ce porneste de la 300 la 4600. Cu siguranta in timp vor aparea modele cu PQI superior si evident ca au existat si televizoare cu PQI inferior, insa aceasta scara este practic scara de ratinguri relevante in acest moment, neavand niciun sens sa comparam televizoare ce nu mai sunt pe piata. Ca si concluzii, (1) televizorul 55Q65RA se afla in treimea superioara din punct de vedere al calitatii imaginii, alaturi de modele ce au preturi intre 6000 si 20.000 lei si (2) sunt numeroase modele la un pret superior ce au un index de calitate mai mic (2600 PQI modelul 55MU8002 sau 3000 PQI modelul 55Q60RA).

Televizorul Samsung QLED 4K 55Q65RA este practic cel mai ieftin QLED ce trece pragul de 3100 PQI in conditiile in care face parte dintr-o serie premium lansata in urma cu mai putin de un an, specificatiile tehnice fiind catalogate drept premium. In acest moment la eMAG fiind cel mai ieftin model (3099 RON) in timp ce concurentii il vand cu preturi intre 3800 RON (badabum) si 4100 RON (evoMAG).

Pe parte de gaming, folosind tehnologia FreeSync (VRR) QLED, televizoarele Samsung din seria Q65RA reduc intreruperile de imagine si iti ofera avantaje in jocuri. Tehnologia FreeSync reduce intarzierile de procesare avand mai putine probleme legate de intreruperi si sacadari ale imaginii. VRR (Variable Refresh Rate) optimizeaza fiecare scena de joc in functie de sursa de joc.

Citeste continuarea articolului si multe alte avantaje si impresii pozitive despre televizorul Samsung QLED 55Q65RA in articolul complet  “De ce QLEDul Samsung 55Q65RA este QLED-ul momentului?

answear.ro