Dacă sunteţi în căutarea unui televizor smart cu rezoluţie 4K sau UltraHD şi sunteţi un pic în ceaţă de noile terminologii ale acestora, întrebându-vă care televizor este mai bun, un UHD sau un SUHD, atunci aţi ajuns unde trebuie. Vă vom prezenta care sunt diferenţele între Smart TV-urile SUHD  lansate de Samsung şi UltraHD-urile 4K din oferta celorlalţi producători importanţi de televizoare smart. 

 

Oferta Samsung SUHD TV

 

Pentru început – dacă nu aţi citit anterior acest articol – este bine de ştiut că UHD sau UltraHD sau 4K reprezintă în mare acelaşi lucru: capacitatea unui ecran de a reda rezoluţii de 4 ori mai mari ca un televizor Full HD. Diferenţa este făcută de cei 6,25% pixeli în plus pe laterale, ce se datorează faptului că rezoluţia 4K la un televizor foloseşte formatul wide 16:9 (3.840×2.160 pixeli=, în timp ce bariera de 4096 de pixeli (4.096×2.160) este utilizată pe marile ecrane ale cinematografelor. În rest, acelaşi lucru, ambele tehnologii reprezintă în fapt posibilitatea de a reda aproximativ 4000 (4K) de pixeli pe orizontala, ce echivalează cu 8.000.000 de pixeli (8 megapixeli) pe întreg ecranul. Practic, fiecare imagine dintr-un film are rezoluţia unei fotografii făcute cu o cameră foto de 8MB.

 

 

Bun, atunci care este diferenţa dintre SUHD si UHD? Există o diferenţă (chiar şi neglijabilă) de rezoluţie aşa cum se întâmplă între 4K şi UHD? Este doar o chestiune de marketing lansată de cei de la Samsung, gen Super Ultra HD, Super Premium UHD pentru a se distanţa de competitori? Sunt alte tehnologii astfel că diferenţele între UHD şi SUHD sunt uriaşe din punct de vedere al imaginii? Ei bine răspunsul la toate aceste întrebari este: Da, Nu şi să nu uităm nici pe Poate sau Cateodată.

Evident că nu vă puteam lăsa în ceaţă … însă răspunsul este oarecum dificil. Chiar şi aşa, cu siguranţă aţi intuit bine faptul că SUHD nu este un fel de nouă rezoluție ce depășește într-un fel pe cea 4K UHD şi că ar putea să reprezinte un efort de marketing al celor de la Samsung pentru a îşi eticheta noua gamă de televizoare Super Premium.

 

Tehnologia SUHD înglobata în Samsung Smart TV nu reprezintă o revoluţie tehnologică a mărimii rezoluţiei, nu există diferenţe din acest punct de vedere faţă de tehnologia 4K.  Deci , şi prin urmare, dacă SUHD=4K=UHD=UltraHD atunci ai spune că nu e nimic nou sub soare… Dar această afirmaţie nu ar reprezenta adevărul întrutotul, părerea noastră este că seria Samsung SUHD are câteva atu-uri şi avantaje!

UPDATE: Se pare ca si LG a imbratisat denumirea de Super UHD SUHD pentru noua lor gama de televizoare ultra premium UHD LG. Aceste televizoare sunt deja disponibile in magazinele online de electronice si electrocasnice consacrate în Romania: FlancoeMAGevomag, cel şi CEL.

Şi, în mod logic, ar apărea următoarea întrebare: Oare merită atunci preţul plătit pentru un televizor smart Samsung din seria SUHD? Lăsând la o parte faptul ca valoarea banilor precum şi confortului şi plăcerii este relativă în funcţie de fiecare persoană în parte, merită menţionat că televizoarele Samsung domină atât graficele de vânzări cât şi top-urile de best buy sau topul frecvenţei lansării de noi tehnologii. Şi asta se întâmplă de o bună perioadă de timp încoace. Caz în care dacă vă doriţi un televizor ultra performant, aceasta serie vă este destinată. Asta dacă nu cumva veţi prefera să aşteptaţi noua serie Samsung TV 2016 ce previzionăm că va fi lansată undeva prin primăvară.

 

Două tehnologii de backlighting (retroiluminare a ecranului) oarecum similare au luptat pentru suprematie la CES în 2015, momentul lansării tehnologiei UltraHD: puncte cuanticele (quantum dots), și o abordare cu o denumire deloc atrăgătoare: LED-urile acoperite cu fosfor (phosphor coated LEDs). Unii producători de televizoare au ales punctele cuantice, altii LED-urile acoperite cu fosfor, doar LG a ales să nu rişte şi să se prezinte cu modele ale ambelor tehnologii. Ambele tehnologii permit o mai bună acurateţe a imaginii, o gamă de culori mai largă, imagini de ansamblu mai luminoasă şi un HDR extins (alb mai alb şi un negru mai întunecat).

Punctele cuantice sunt particule minuscule care strălucesc atunci când sunt iluminate. Acestea reuşesc să intensifice albul produs de un televizor LED, un alb ce nu este nici intens şi natural nativ. Am intra în multe chestiuni destul de tehnice, însă pe scurt, punctele cuantice reuşesc să corecteze iluminarea unui Smart TV astfel încât imaginea să fie mai puternică, mai naturală. P

 

Smart TV-urile SUHD prezintă o retroiluminare mai bună a ecranului. Punctele cuantice reuşesc să amortizeze diferenţele între real şi artificial în ceea ce priveşte iluminarea unui Smart TV. Practic, vorbim de aceaşi diferenţă de percepţie a luminii unui bec cu lumină caldă, vechiul bec incandescent, şi problematicele neoane sau becuri economice cu lumină rece.

 

Samsung SUHD TV a fost creat special pentru a vă oferi experienţa perfectă de vizionare. Tehnologia Nano Crystal aduce cu până la de 64 de ori mai multe culori imaginilor, luminozitatea şi contrastul sunt optimizate, iar rezoluţia Ultra HD îţi dezvăluie până la cele mai mici detalii. În plus, curbura optimă a ecranului, perfect calculată pentru fiecare diagonală, redă imagini mai reale ca oricând.

Oferta Samsung SUHD TV

Samsung nu a dezvăluit mai multe informaţii referitoare la procesul de fabricaţie al modelelor sale de televizoare din seria SUHD (cele 9 modele JS8500, JS9000 şi JS9500), rezumându-se în a afirma că aceste modele sunt cele mai performante din piaţă în momentul actual. Ei bine aici nu credem că avem suficiente argumente tehnice să îi contrazicem. Reprezentanţii Samsung preferă momentan să folosească S-ul de la SUHD drept etichetă de marketing, rămâne de văzut dacă vânzările acestor modele şi impresiile lăsate utilizatorilor după ce aceştia au avut suficient timp să le testeze cu adevărat capacităţile ultraperformante se vor ridica la nivelul la care cei de la Samsung şi-au prezentat produsele.

 

 

Modelul de top JS9500 (disponibil în trei variante de mărimi de la 48 la 88 de inch), prezintă pe lângă ecranul SUHD, PQI 2400, UHD Dimming and Upscalling, Twin Tunner, Peak Illuminator varianta Ultimate, Precision Black Pro (singurul model JS cu aceste caracteristici), Auto Depth Enhanger şi Pure Color, un procesor octa-core (8 nuclee) ce mai echipează doar modelul JS9000, Smart Control şi One Connect, capabilităţi 3D, HDMI, 4 mufe USB, Wi-fi integrat şi Bluetooth in and out.

 

S de la Samsung SUHD înseamnă Stil

 

Stil datorat eleganţei ecranului curbat. Curbura ecranului vă va transpune direct în acţiune şi va îmbunătăţi experienţa TV. Rama elegantă adaugă profunzime ecranului, în timp ce designul premium face televizorul să arate ca o operă de artă, acesta având un aspect deosebit în orice loc din cameră. Ecranul este curbat la un unghi optim pentru fiecare diagonală în parte, calitatea conţinutului păstrându-se din orice punct de vizionare, chiar şi din lateral. Experienţa de vizionare la un ecran curbat este optimizată şi prin crearea senzaţiei de adâncime a imaginilor, aplicând diferite nivelul de contrast în funcţie de poziţia ei din cadru.

 

S de la Samsung SUHD înseamna Smart

 

Noile televizoare Samsung Smart TV din gama SUHD folosesc sistemul de operare Tizen, astfel vă veţi putea bucura de o convergenţă perfectă între TV şi dispozitivele mobile Samsung, interacţiune mai simplă şi mai rapida. În plus, meniul televizorului Samsung Smart are acum un nou design potrivit stilului dvs. de viaţă. Televizoarele Samsung SUHD sunt cele mai rapide şi cele mai inteligente dintre toate modelele Samsung lansate până acum. În plus, Samsung Smart Control îţi uşurează experienţa de control mulţumiă touch pad-ul integrat în telecomandă ce îţi permite să mişti cursorul mai rapid în momentul în care navighezi prin Smart Hub.

 

S de la Samsung SUHD vine de la Strong

 

Strong defineşte puterea, puterea procesoarelor octa-core ce echipează şi transformă televizorul. De la simple comenzi la multitasking, totul devine mai rapid, pentru o experienţă interactivă de utilizare.

 

Noile Televizoare Smart Samsung SUHD reprezintă o ştachetă nouă în ceea ce priveşte tehnologia Ultra HD, depășind limitele ecranelor anterioare atât in ceea ce priveşte rezoluţia, paleta de culori, adâncimea şi profunzimea imaginii, oferind o calitate superioară conţinutului TV, cu un contrast mult mai puternic, luminozitate și culori vibrante. În plus, televizoarele Samsung SUHD folosesc tehnologie prietenoasă cu mediul pentru cea mai bună eficiență energetică.

 

(P) Oferta Samsung Smart TV SUHD

Samsung ofera trei noi serii de televizoare JS SUHD: JS9500, JS9000 și JS8500, cu nouă dimensiuni de ecran, cuprinse între 48 și 88 inci, pentru ca telespectatorii să se poată bucura de cea mai bună experiență Tv specifică nevoilor lor. Aceste televizoare sunt deja disponibile in magazinele online de electronice si electrocasnice consacrate în Romania: FlancoeMAGevomag, cel şi CEL, cel mai ieftin model însă (şi anume 55JS9000), la început de 2016, reuşeşte să coboare plafonul preţului minim de 9000 de RON şi asta doar datorită campaniei de reduceri de preţuri la televizoarele Samsung Smart TV SUHD de la eMAG.ro. Ţinând cont că vorbim de o nouă tehnologie, de un produs al cărui preţ iese chiar şi din gama medie, iar conţinutul media 4K UltraHD este încă în urmă de platformele de redare (dar se apropie pe măsură ce trece timpul) rămâne la latitudinea dvs., în funcţie de bugetul de care dispuneţi să va răspundeţi la întrebarea dacă merită achiziţionat un Smart SUHD de la Samsung.

Exit mobile version